7ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ίλιον 28.01. 2020

Αρ. Πρωτ: 28

 

ΠΡΟΣ  Γονείς και Κηδεμόνες

των Μαθητών του Σχολείου

 

 

7ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

  1. «Εορτή των Τριών Ιεραρχών»

Σας ενημερώνουμε ότι την ημέρα των Τριών Ιεραρχών (Πέμπτη 30.01.2020), σύμφωνα με την Φ1/5106/ΓΔ4/15.01.2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, το Σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά (Πρωινό και Ολοήμερο Πρόγραμμα). Οι εκπαιδευτικοί θα μιλήσουν στους μαθητές για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα. Το Σχολείο συμμετέχει στον εορτασμό με την καθιερωμένη αρτοκλασία, καθώς και με την παρουσία αντιπροσωπείας μαθητών στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν τη θεία λειτουργία.

  1. «Γνωριμία με το δίαθλο (Laser Run

Σας γνωρίζουμε ότι μετά από συνεργασία με την Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου, θα βρεθούν στο Σχολείο μας προπονητές, την Τρίτη 4.2.2020, για να παρουσιάσουν στους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξης το δίαθλο (Laser Run).

Το Laser Run είναι το τελευταίο αγώνισμα του Ολυμπιακού Προγράμματος του Μοντέρνου Πεντάθλου (ξιφασκία, κολύμβηση, ιππασία, σκοποβολή, τρέξιμο). Ο αγώνας περιλαμβάνει σκοποβολή και τρέξιμο. Η σκοποβολή γίνεται με πιστόλι laser, σκοπεύοντας σε στόχο 10 μέτρων, ακολουθούμενη από αγώνα δρόμου.

  1. «Ενημέρωση για την εποχική γρίπη»

Σας γνωστοποιούμε ότι στο blog του Σχολείου έχει αναρτηθεί η Δ1α/Γ.Π.οικ.4133/23.01.2020 εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας, η οποία περιέχει οδηγίες και μέτρα πρόληψης, που πρέπει να ακολουθήσουν οι εκπαιδευτικές μονάδες κατά της διασποράς της εποχικής γρίπης.

Παρακαλούμε όπως την μελετήσετε προσεκτικά, δίνοντας σημασία στο παρακάτω απόσπασμα: «…Τονίζεται ότι τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι των σχολείων που
παρουσιάζουν γριπώδη συνδρομή, πρέπει να παραμένουν στο σπίτι για όσες μέρες διαρκεί ο πυρετός και επιπλέον ακόμα ένα 24ωρο μετά την υποχώρησή του, χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών. Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να συμβουλεύουν τους γονείς και τα άτομα που ασχολούνται με τη φύλαξη παιδιών στο σπίτι να ελέγχουν καθημερινά τα παιδιά για την εμφάνιση συμπτωμάτων γρίπης, πριν τα στείλουν στο σχολείο και εάν εμφανίζουν συμπτώματα να μην τα στέλνουν».                                «ΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ!»

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Ο Διευθυντής του Σχολείου

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ  ΔΡΟΣΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *