Αρχική » ΣΤ εν ΔΡΑΣΕΙ

Kατηγορίες

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Έχουμε υποχρέωση να μαθαίνουμε και να διδασκόμαστε από την Ιστορία

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

Αξιοποιούμε δημιουργικά το χρόνο μας!

 

ΣΤ εν ΔΡΑΣΕΙ

Στη σελίδα αυτή, οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης ξετυλίγουν το ταλέντο, τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και τη φυσική τους περιέργεια, αναλαμβάνοντας τον ρόλο των μικρών αρθρογράφων.

Ορμώμενοι από τις ανησυχίες, τη φυσική τους περιέργεια για τον κόσμο και αφουγκραζόμενοι τα ενδιαφέροντα των συνομηλίκων τους (και όχι μόνο…), μαθαίνουν να ερευνούν, να καθοδηγούν τη μάθησή τους, να αναπτύσσουν τις συγγραφικές τους δεξιότητες και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους!

Ας τους απολαύσουμε!

 

 

Τι κάνουν δυο Έλληνες θεοί στα βάθη της Τουρκίας;

        Στην Κιουτάχεια της Τουρκίας έγινε μια Αρχαιολογική ανασκαφή που έφερε στο φως δύο κεφάλια αρχαίων αγαλμάτων της Αφροδίτης, θεάς του έρωτα, που είχε ύψος περίπου 50 εκατοστών, και του Διόνυσου, θεού του κρασιού, με ύψος περίπου 45 εκατοστών.

        Ο επικεφαλής της αρχαιολογικής έρευνας, Δρ. Gokhan Coskun, δήλωσε σε ένα τουρκικό κανάλι ειδήσεων, ότι τα σώματα των αγαλμάτων είχαν βρεθεί σε προηγούμενη ανασκαφή. Επίσης, αναφέρει ότι τα αγάλματα αυτά είναι πολύ σημαντικά, διότι με αυτή την ανασκαφή φαίνεται ότι ο πολιτισμός της αρχαίας Ελλάδας στη Ρωμαϊκή εποχή, είχε διάρκεια στον χρόνο. Όπως ισχυρίζεται, είναι πολύ πιθανόν στο σημείο των ανασκαφών να υπήρχε κάποιο εργαστήριο γλυπτικής.

Πηγή: https://www.protothema.gr/culture/article/1176299/tourkia-arhaies-kefales-agalmaton-tis-afroditis-kai-tou-dionusou-edopistikan-stin-kioutaheia/

Μπενέτου Ελένη

Στ’ 2

1 2

 

 

                                                                     

 

 

 

 

                                                                                         Λήψη αρχείου

ο Εθνικός μας Ύμνος

6ο Δημοτικό Γλυφάδας

"Τα πάντα ρει" Λυπήσου το χαμένο χρόνο σου

Σαν σήμερα

  1. 28/01/1976: Η δημοτική γλώσσα καθιερώνεται επισήμως στην εκπαίδευση και στη δημόσια διοίκηση, επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Καραμανλή, έπειτα από εισήγηση του υπουργού Παιδείας, Γεώργιου Ράλλη.

Άνοιγμα μενού
Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων