ΝΕΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Αγαπητοί γονείς,

καλή χρονιά και χρόνια πολλά.  Υγεία στις οικογένειές σας και καλή πρόοδο στους μαθητές μας.

Σας ενημερώνουμε για το νέο αναμορφωμένο πρωτόκολλο για τον κορωνοιό που θα ισχύει με την επιστροφή στο σχολείο, από τη Δευτέρα 10-1-2022. 1. Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη.

2. Το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο, ενώ

3. για την πρώτη εβδομάδα (10-15/1) το self- test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1).

4. Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές καθώς και να δηλώνεται έγκαιρα στην πλατφόρμα https://edupass.gov.gr/schools/.

Προμηθευτείτε έγκαιρα τα δωρεάν  εβδομαδιαία σελφ τεστ από τα φαρμακεία.

ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΣΤ, καθώς είχαμε πολλά κρούσματα στον προηγούμενο χρόνο από μαθητές που ήταν θετικοί χωρίς να έχουν συμπτώματα και εντοπίστηκαν μετά τη διενέργεια σελφτεστ.

Επίσης, επισημαίνουμε πως δεν επιτρέπεται η είσοδος στο σχολείο χωρίς προκαθορισμένο ραντεβού καθώς δεν είναι δυνατή η παραμονή ή αναμονή  εν ώρα λειτουργίας του.

Ακόμα, για να προσέλθει κάποιος στο σχολείο θα πρέπει να έχει δηλώσει την επίσκεψη στην ίδια πλατφόρμα αλλιώς δεν θα γίνεται δεκτός.