Αρχική » Εκδηλώσεις » Joyeux Noel – Καλά Χριστούγεννα (πρόταση για σινεφίλ)

Kατηγορίες

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ 6ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας

Έχουμε υποχρέωση να μαθαίνουμε και να διδασκόμαστε από την Ιστορία

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 6ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ

Joyeux Noel – Καλά Χριστούγεννα (πρόταση για σινεφίλ)

Πόλεμος! Το αποκορύφωμα του μίσους, της έχθρας και της ματαιοδοξίας κάποιων εθνικοφρόνων μιλιταριστών πολιτικάντηδων και στρατιωτικών, που αποφασίζουν εν μια νυκτί, να στείλουν στον βέβαιο θάνατο, με το πρόσχημα της διατήρησης της ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας της χώρας τους, χιλιάδες ανυποψίαστους στρατιώτες. Για να κοντραριστούν σώμα με σώμα, με – επίσης εντολοδόχους – συνανθρώπους τους, που ασχέτως της προέλευσης τους, τα κοινά τους στοιχεία – οι κρυφές τους ιστορίες, οι αναμνήσεις, η καθημερινότητα – είναι τόσο πολλά, που στην ουσία δεν έχουν τίποτα απολύτως να χωρίσουν. Μέσα στην παράνοια, τον ρεαλισμό, αλλά και την ανθρωπιά μιας τέτοιας μάχης, μας μεταφέρει η δημιουργία του αξιόλογου Γάλλου δημιουργού Christian CarionJoyeux Noel.

Καλά Χριστούγεννα! Είναι σίγουρο, πως δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το να εύχεσαι στον διπλανό σου τα καλύτερα, για την μεγαλύτερη ημέρα της Χριστιανοσύνης, την ημέρα που γεννήθηκε ο Ιησούς. Πόσο μάλλον όταν οι ευχές αυτές λαμβάνουν χώρα εν μέσω κανονιοβολισμών και καταιγιστικών ριπών των πολυβόλων, την Παραμονή των Χριστουγέννων, του 1914, όταν ολόκληρη σχεδόν η Ευρώπη βρίσκεται κάτω από την σκιά που προκαλούν τα βαριά σύννεφα του πολέμου. Για τους στρατιώτες των τριών διμοιριών όμως, που μάχονται στα χιονισμένα πεδία της Φλάνδρας, την Γερμανική, την Γαλλική και την Σκοτσέζικη, αυτή η Άγια Νύχτα κατάπαυσης του πυρός, θα αποτελέσει μια αχτίδα ελπίδας, πως το αύριο που θα ξημερώσει θα τους βρει, μακριά από το μέτωπο, στο σπίτι τους. Στην ζεστασιά της ειρήνης…

Πρόκειται βέβαια για ένα πραγματικό περιστατικό, που συνέβη λίγους μόλις μήνες μετά το ξέσπασμα του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου, από αυτά που ουδέποτε γίνονται διάσημα στο ευρύ κοινό, εκτός και αν η περιέργεια κάποιου σεναριογράφου τα μετατρέψει σε κινηματογραφικό θέμα. Μια ιστορία, που αναλαμβάνει να μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη, ένας από τους πιο ταχύτατα ανερχόμενους δημιουργούς της σύγχρονης γαλλικής σχολής, ο Christian Carion, που η πρώτη του απόπειρα “Ένα Χελιδόνι Έφερε Την Άνοιξη”, παρουσίασε εξαιρετικό ενδιαφέρον.

 

ο Εθνικός μας Ύμνος

«Ανέβηκα στους ώμους των γιγάντων για ν΄ατενίσω το μέλλον…»

Standing on the Shoulders of Giants

6ο Δημοτικό Γλυφάδας

"Τα πάντα ρει" Λυπήσου το χαμένο χρόνο σου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ERASMUS+

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ «Αναζητώντας νέα μονοπάτια μάθησης μέσα από την ευρωπαϊκής μας κληρονομιά»

ψυχολογικής υποστήριξης

Σαν σήμερα

25/9/1982: Παγκόσμιο ρεκόρ ακοντισμού πετυχαίνει στα Χανιά η Σοφία Σακοράφα, με βολή στα 74,20 μ.
Ο προηγούμενος έλληνας που κατείχε παγκόσμιο ρεκόρ ήταν το 1970 ο Χρήστος Παπανικολάου στο άλμα επί κοντώ (5,49 μ.).

European Radio Logo
Άνοιγμα μενού
Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων