Μάρτυρες “ΘΕΟΓΟΝΙΑΣ”

Την Τρίτη  11 Φεβρουαρίου το σχολείο μας παρακολούθησε μια πραγματικά πρωτότυπη και συγκλονιστική παράσταση με γενικό τίτλο “ΘΕΟΓΟΝΙΑ”. Δείτε παρακάτω τις απόψεις των παιδιών για αυτό που παρακολούθησαν:

Μια όμορφη και ηλιόλουστη μέρα, ένα πρωί σαν τ’ άλλα , περπατούσα χαρούμενα μ΄ένα χαμόγελο στα χείλη μου, επειδή εκείνη την ημέρα πηγαίναμε σχολική εκδρομή σε μία θεατρική παράσταση που λεγόταν «ΘΕΟΓΟΝΙΑ».

Κάναμε την προσευχή μας και μπήκαμε στο λεωφορείο. Όταν φτάσαμε στη Θεσσαλονίκη μπήκαμε κατευθείαν. μες στο θέατρο.  Ήταν πάρα πολύ εντυπωσιακό.  Για την ακρίβεια ήταν τόσο εντυπωσιακό, που είχε Κύκλωπες που τους παρίσταναν άνθρωποι με ψηλά ξυλοπόδαρα και τεράστιες μάσκες μ’ ένα μάτι. Είχε μέχρι και ανθρώπους που πετούσαν με σκοινιά, δεμένα καλά. Στους Κύκλωπες τρομάξαμε πολύ, αλλά με την ίδια ένταση γελούσαμε.

Μ’ άρεσε πάρα πολύ αυτή η παράσταση, τόσο που έχει μπει σ΄ένα κομμάτι της καρδιάς μου. Εύχομαι να έχω την ευκαιρία να ξαναδώ ένα τόσο εντυπωσιακό θέαμα και να καταφέρει να με κάνει να γελάσω τόσο πολύ όσο εκείνη την ημέρα.

Φωτεινή Γεωργοπούλου Ε1

 

Το θέατρο Θεογονία ήταν ωραίο! Στην αρχή, πάνω στη σκηνή, εμφανίστηκαν κάποιοι ηθοποιοί που χόρευαν. Όταν τελείωσαν, κάποιος κύριος πίσω από τη σκηνή μας μιλούσε και μας έδειχνε εικόνες με το χάος και το πως δημιουργήθηκε η γη από τους Τιτάνες και τους θεούς. Επίσης μας έδειξε σε βίντεο την ιστορία που η Ρέα έκρυψε τον Δία από τον Κρόνο για να μην τον φάει. Αργότερα, όταν ο Δίας μεγάλωσε  πήγε να παλέψει με τον Κρόνο. Μόλις ο Δίας τον νίκησε στη μάχη, όλοι οι θεοί με τη σειρά του ο καθένας έδειξε τις ικανότητές του. Έπειτα ο Δίας ζήτησε από τον Ήφαιστο να του χτυπήσει το κεφάλι με το σιδερένιο σπαθί του. Εκείνη τη στιγμή, που το έκανε αυτό, ο Ήφαιστος , μέσα από το κεφάλι του Δία πετάχτηκε πάνοπλη μια γυναίκα, η Αθηνά.

Στη συνέχεια όλοι οι θεοί έκαναν ένα μεγάλο γλέντι γιατί πάντρεψαν την Αφροδίτη με τον Ήφαιστο. Στο τέλος όλοι οι ηθοποιοί πήγαν ένα βήμα μπροστά και υποκλίθηκαν. Ήταν ένα εκπληκτικό θεατρικό έργο!!!

Ανατολή Πετρίδου Ε2

 

Μια «Θεϊκή» παράσταση.

Στις 11 Φεβρουαρίου όλα τα παιδιά του σχολείου μου  πήγαμε στη Θεσσαλονίκη και παρακολουθήσαμε μια παιδική παράσταση. Μου άρεσε πάρα πολύ!  Οι ήρωες ήταν θεοί και τέρατα από τα αρχαία χρόνια.  Μου άρεσε επειδή είχε πολλή μουσική, χορό και αμέτρητα ακροβατικά. Δεν μπορώ να ξεχάσω τη σκηνή που η θεά Αφροδίτη έκανε κούνια.

Ήταν απίθανη! Κάτι ακόμη που με ξετρέλανε ήταν όταν οι Κύκλωπες μπήκαν στη σκηνή και άρχιζαν να φωνάζουν. Ήταν τόσο τρομακτικά!

Όσοι δεν πήγατε,  χάσατε!!!

Ευδοκία Κουτσουπιά Γ’ τάξη

 

 

“ΘΕΟΓΟΝΙΑ”

Με το σχολείο μου παρακολουθήσαμε την θεατρική παράσταση «Θεογονία» στο «Κολοσσαίο» της Θεσσαλονίκης. Ήταν μια διαφορετική παράσταση όπου οι ηθοποιοί δεν μιλούσαν με εξαίρεση τον αφηγητή.

Αυτό που μου άρεσε πιο πολύ ήταν τα ακροβατικά που έκαναν οι ηθοποιοί   και οι «ξυλοπόδαροι». Επίσης μου άρεσαν πολύ τα ρούχα που φορούσαν γιατί ήταν πολύχρωμα και ξεχωριστά.

Ήταν μια όμορφη παράσταση και θα ήθελα πολύ να ξαναπάω …

Αποστολία Αμανατιάδου Δ΄ τάξη

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *