Δάσκαλοι

 

 

Επιστολή προς τους γονείς και κηδεμόνες του 6ου σχολείου Γιαννιτσών

 

 

Αγαπητοί γονείς

Το σχολείο είναι το εφαλτήριο του νέου ανθρώπου για την κατάκτηση της γνώσης , της πολιτιστικής του παιδείας και της κοινωνικοποίησής του. Από τον μικρόκοσμο της οικογένειας στον μέγα-κοσμο του πολυθέσιου σχολείου.

Αυτή η μετάβαση δεν είναι εύκολη. Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί συνεργάζονται για την ολοκλήρωση της  προσωπικότητας του παιδιού.

 Το σχολείο έχει τη φιλοσοφία του και τους κανόνες του. Μ΄  αυτούς τους κανόνες πρέπει να εναρμονιστούν πειστικά μαθητές και γονείς μια και αυτή είναι η προσδοκία των εκπαιδευτικών.

Το σχολείο έχει ένα πρόγραμμα που τηρείται από όλους απαράβατα. Το κουδούνι χτυπά στις 8:10 και χτυπά με τη λήξη στις 14:00 το μεσημέρι. Οι πόρτες του σχολείου παραμένουν κλειστές μέχρι το τέλος των μαθημάτων. Οι γονείς περιμένουν τα παιδιά τους στην εξώπορτα και τα παραλαμβάνουν από κει.

Οι επισκέψεις των γονιών στο σχολείο γίνονται σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών θα σας κοινοποιηθεί έγκαιρα, σε τακτή μέρα και ώρα.

Το κυλικείο του σχολείου έχει προϊόντα που μπορούν να καταναλώσουν οι μαθητές , η ποιότητα και η τιμή των προϊόντων υπόκειται στην ευθύνη του διευθυντή. Οι μαθητές δεν φέρνουν από το σπίτι τους προϊόντα που είναι αμφίβολης ποιότητας.

Κρούσματα παραβατικότητας από τους μαθητές αντιμετωπίζονται από κοινού, μεθοδικά και οργανωμένα. Το σχολείο δεν υπάρχει για να «υποτάσσει» τον μαθητή και τη μαθήτρια, είναι για να το βοηθήσει να βρει τα όρια της ελευθερίας του.

Σας θέλουμε αρωγούς σε συμπαραστάτες στην «παίδευση» των παιδιών μας, για να κάνουμε το σχολείο πραγματική όαση «παίδευσις»  των νέων ανθρώπων. 

O Δ/ΝΤΗΣ

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *