Δράσεις για 3η Δεκεμβρίου 2019

Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019, ημέρα αφιερωμένη στα «Άτομα με αναπηρία» οι μαθητές του Σχολείου μας πραγματοποίησαν δράσεις ευαισθητοποίησης.

Επίσης το Σχολείο μας επισκέφθηκε η κα Ντούβλη και η κα Λουκάκη από το ΚΕΣΥ, οι οποίες πραγματοποίησαν δράσεις με τους μαθητές της Ε΄ τάξης, ‘οπως προβολή ταινίας προβληματισμού, συζήτηση, συμπλήρωση εντύπου, κινητικών δραστηριοτήτων, χειροτεχνίας…

 

 

 

Εορτασμός των «Ενόπλων Δυνάμεων»

Και φέτος την 21η Νοεμβρίου, εορτή των «Εισοδίων της Παναγίας», πραγματοποίησαν τις εορταστικές τους εκδηλώσεις οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Το Σχολείο μας συμμετείχε με τους μαθητές της Στ΄ τάξης και συνοδούς εκπαιδευτικούς.

Γιορτή ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 17.11.1973

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 08.30 οι μαθητές της Ε΄ τάξης του Σχολείου μας τίμησαν την «Επέτειο των γεγονότων του Πολυτεχνείου της 17ης Νοεμβρίου 1973» με ποιήματα, πεζά κείμενα, τραγούδια, χορευτικό και προβολή επίκαιρων με την εορτή ταινιών.

 

Γιορτή 11ης Νοεμβρίου

Στις 8 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 09:45 πραγματοποιήθηκε η γιορτή της επετείου της «Απελευθέρωσης της Χίου από τον τουρκικό ζυγό την 11η Νοεμβρίου 1912». Οι μαθητές της Δ΄ τάξης του σχολείου  απήγγειλαν πεζά και ποιήματα σχετικά με την Απελευθέρωση της Χίου. Οι απαγγελίες πλαισιώθηκαν από προβολή βίντεο και εικόνων για το 1912, με τραγούδια και χορευτικό. .

Βράβευση μαθητών

Οι μαθητές και μαθήτριες της περσινής Ε΄ τάξης είχαν λάβει μέρος στον μαθητικό διαγωνισμό «Μαθηματικά και Παιχνίδι».

Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019 έγινε στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου η βράβευση των 2 πρώτων μαθητών κάθε τμήματος όλων των δημοτικών σχολείων που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό.

Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, μετά την πρωινή προσευχή, οι δύο μαθήτριες του Σχολείου μας που είχαν πέρυσι πρωτεύσει στην τάξη τους επιδοκιμάστηκαν από εκπαιδευτικούς και μαθητές για την επιτυχία τους.

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου

Στις 25 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 08:15 θα πραγματοποιηθεί η γιορτή της Σημαίας και της επετείου της «28ης Οκτωβρίου1940». Οι μαθητές της Γ τάξης του σχολείου θα απαγγείλουν ποιήματα με θέμα το έπος του ΄40.

Πεζοπορία Φα – Λιθί

Την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019 οι μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων του Σχολείου με την συνοδεία του Δ/ντή, των δασκάλων τους και της καθηγήτριας εικαστικών, μεταφέρθηκαν με λεωφορείο από το Σχολεία στο ΦΑ (μεταξύ Αυγωνύμων και Αγ. Γεωργίου Συκούση) όπου βρίσκεται η αρχή του παλιού δρόμου και τον ακολούθησαν μέχρι το Λιθί.

Κατα τη διάρκεια της διαδρομής συζητήσαμε για την κατασκευή και τη χρήση του δρόμου, εξετάσαμε το φυσικό περιβάλλον, τις συνέπειες της διάβρωσης λόγω της προπέρσινης φωτιάς και της υλοτομίας, μελετήσαμε την τοπική βλάστηση, θαυμάσαμε την υπέροχη θέα και καταλήξαμε στην παραλία Λιθίου.

Μετά από μια μικρή ξεκούραση για φαγητό και παιχνίδι, επιστρέψαμε με το λεωφορείο στο Σχολείο.