Litter Less ( 2η χρονιά)

Οικολογικά Σχολεία –Πρόγραμμα  «Litter Less – Λιγότερα σκουπίδια»

Τα σχολεία μας για 2η χρονιά συμμετέχουν στη διεθνή καμπάνια «Litter Less».       Η εκστρατεία αυτή διοργανώνεται σε περισσότερες από 35 χώρες. Στόχος της είναι να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει τους μαθητές σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων και να τους ενθαρρύνει να αποκτήσουν θετικές οικολογικές συνήθειες. Για την επίτευξη αυτού του στόχου θα οργανωθούν διάφορες δραστηριότητες, όπως παρουσιάζονται στο Σχέδιο Δράσης  των σχολείων μας, οι οποίες θα αφορούν τόσο στη μείωση των απορριμμάτων, όσο και στη σωστή διαχείρισή τους μέσα από την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίησή τους.

Όλα τα μέλη της Περιβαλλοντικής Επιτροπής , η οποία αποτελείται από έναν εκπρόσωπο του κάθε τμήματος, τη Δ/ντρια του 2ου Δημοτικού, τον Δ/ντή του 6ου Δημοτικού, τη δασκάλα Μουσικής, εκπρόσωπο της Σχολικής Επιτροπής, τις δύο καθαρίστριες του σχολείου, τον Σχολικό Τροχονόμο, εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων 2ου & 6ου Δημ. Σχολείων,πραγματοποίησαν την 1η συνάντηση και πήραν αποφάσεις για τις νέες δράσεις.

 

 

 

Φέτος οι δράσεις μας αφορούν

  • Την ενημέρωση για την ανακύκλωση και τους κάδους ανακύκλωσης

  • Την ανακύκλωση χαρτιού και μπαταριών

  • Τη δημιουργία κατασκευών με επαναχρησιμοποιήσιμα υλικά 

 

 

 

 

 

3η συνάντηση της Περιβαλλοντικής Επιτροπής

 

Στην τρίτη συνάντηση της Περιβαλλοντικής Επιτροπής ο εκπρόσωπος του κάθε τμήματος παρουσίασε στην Επιτροπή με τι ασχολήθηκε το τμήμα του σε σχέση με τα Προγράμματα “Οικολογικά Σχολεία-Αυλή/κήπος”& “Στέλνουμε μήνυμα  Αναλαμβάνουμε δράση”.¨Εφεραν μαζί τους και έδειξαν κάποιες κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά.

Οι μαθητές Β΄& Γ΄τάξης διάβασαν  επιστολή που ετοίμασαν προς τον. κ. Δήμαρχο.

Οι μαθητές της Α΄τάξης διάβασαν ένα ποίημα που έγραψαν στο πλαίσιο του Προγράμματος και ζήτησαν από τους μουσικούς των σχολείων μας να βοηθήσουν να γίνει τραγούδι.

Η Περιβαλλοντική Επιτροπή αποφάσισε να γίνει συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο και να παραδοθεί η επιστολή.

 

  • Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Περιβαλλοντικής Επιτροπής  με τον κ. Δήμαρχο του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος, ο οποίος μας υποδέχτηκε στο γραφείο του.

Οι μαθητές αφού τον ενημέρωσαν για τα Προγράμματα του έδωσαν μία επιστολή που είχαν προετοιμάσει  και με  υπευθυνότητα κατέθεσαν τα αιτήματά τους.

Ο κ. Δήμαρχος μας άκουσε με προσοχή, συζήτησε αρκετή ώρα με τους μαθητές  και δεσμεύτηκε ότι κάποια από τα αιτήματα θα ικανοποιηθούν.

 

 

 

“Οικοκώδικας”

Πλησιάζοντας προς τη ολοκλήρωση των προγραμμάτων «Οικολογικά Σχολεία -Αυλή/Κήπος» & «Στέλνουμε μήνυμα αναλαμβάνουμε δράση» οι μαθητές μας συζητούν και διαπιστώνουν ότι τηρήθηκε ο Οικοκώδικας που υποσχεθήκαμε όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα συμπεριλαμβανομένου και του περσινού Οικοκώδικα.

 

Τέλος οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ τάξης με τη βοήθεια της κ. Καραολή Φανής (δασκάλα ΤΠΕ) δημιούργησαν την οικολογική εκπομπή, EcoNews, όπου ως λιλιπούτειοι δημοσιογράφοι παρουσιάζουν κάποιες από τις οικολογικές δράσεις των σχολείων μας τα τελευταία δύο σχολικά έτη:

 

EcoNews