Safer Internet Day 2015, “Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο διαδίκτυο!”

Σήμερα Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015 είναι η ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2015. Στη σελίδα του saferinterner.gr θα βρείτε υλικό, βίντεο, βοήθεια, παιχνίδια, πληροφορίες για ό,τι αφορά την ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Τα σχολεία μας ως πρεσβευτές της Ημέρας του Ασφαλούς Διαδικτύου, διοργάνωσε  για ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μαθητών για τη σωστή συμπεριφορά και στάση στους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Screenshot 2015-02-09 13.31.43

 

 

 

 

 

 

Η ανταπόκριση των μαθητών ήταν εντυπωσιακή. Όλες οι τάξεις με τη σειρά παρακολούθησαν κρίσιμα βιντεάκια για τα οποία έγινε συζήτηση και έπαιξαν παιχνίδια σχετικά με τα συναισθήματα και τους κανόνες συμπεριφοράς.

Πολλά μπαίνουν στο Διαδίκτυο και επίσης αρκετά το κάνουν κρυφά από τους γονείς τους. Ακόμη περισσότερα έχουν προφίλ στο facebook και μάλιστα δημόσιο (ενώ θα έπρεπε να είναι μόνο για τους “φίλους” ούτε καν για τους “φίλους φίλων” -ρύθμιση από το απόρρητο.

Το Διαδίκτυο είναι αγαθό για όλους. Παρέχει πληροφορίες, επικοινωνία, αλληλεπίδραση, σύνδεση, μία τεράστια βιβλιοθήκη όχι πραγμάτων αλλά ανθρώπων και σχέσεων!

Όπως όμως είμαστε προσεκτικοί στην πραγματική ζωή, το ίδιο χρειάζεται να είμαστε και στην εικονική ζωή.