Αγαπητοί επισκέπτες/Αγαπητές επισκέπτριες,
Σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα του 6ου Δημοτικού σχολείου Αργοστολίου.
Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου, ανήκει διοικητικά στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κεφαλληνίας και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων. Η λειτουργία του ξεκίνησε το σχολικό έτος 2009-2010 ως 6θέσιο σχολείο εκπαιδεύοντας ανά έτος έως εκατόν εξήντα μαθητές. Από το σχολικό έτος 2021-2022 λειτουργεί ως 7θέσιο σχολείο.
Στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου λειτουργούν επιπλέον δύο υποστηρικτικές
δομές, οι οποίες είναι:
1. Το Τμήμα Ένταξης, το οποίο υποστηρίζει εξατομικευμένα μαθητές/μαθήτριες με
διαγνωσμένες σύνθετες μαθησιακές δυσκολίες, και απέκτησε μόνιμο εκπαιδευτικό
το σχολικό έτος 2020-2021.
2. Η Τάξη Υποδοχής υποστηρίζει μαθητές/μαθήτριες ευάλωτων κοινωνικών ομάδων
ώστε να ανταπεξέλθουν καλύτερα στο πρόγραμμα σπουδών και αποτελεί εξίσου
σημαντική αντισταθμιστική δομή για το σχολείο μας. Ως και σήμερα την θέση
αναλαμβάνει αναπληρωτής/τρια εκπαιδευτικός.
Το υποχρεωτικό Πρωινό Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Σχολείου διαρκεί από 8:15 ως 13:15 με προαιρετική την φοίτηση στο Ολοήμερο Πρόγραμμα από 13:15 ως 16:00. Οι μαθητές που παρακολουθούν το Ολοήμερο πρόγραμμα υποστηρίζονται για την προετοιμασία των μαθημάτων τους ή απασχολούνται δημιουργικά. Συγχρόνως διευκολύνονται οι γονείς/κηδεμόνες για να εργαστούν ή
να αναζητήσουν εργασία.
Η διδασκαλία είναι η ύψιστη φροντίδα των εκπαιδευτικών μας γι’ αυτό και η προετοιμασία, ο σχεδιασμός και η εφαρμογή σύγχρονων μοντέλων εκπαίδευσης με τη χρήση ψηφιακών μέσων είναι καθημερινή μας επιλογή. Η παιδεία είναι βασική αποστολή του σχολείου ωστόσο σπουδαία θέση έχει στο σχολείο μας η μέριμνα για την πολύπλευρη καλλιέργεια των μαθητών και την ανάπτυξη από μέρους τους μιας ωριμότερης και πιο υπεύθυνης στάσης αναφορικά με τις υποχρεώσεις και την κοινωνική τους ζωή.
Για αυτούς τους λόγους η παιδαγωγική συζήτηση είναι μέρος της καθημερινότητας, ώστε να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητά μας. Τα θέματα των μαθητών συζητούνται σε πλαίσιο Επιτροπής Διεπιστημονικής Υποστήριξης και Συλλόγου Διδασκόντων σχεδιάζοντας και εφαρμόζοντας παράλληλα Προγράμματα όπως π.χ. ανάπτυξης σεβασμού/φιλίας, αναγνώρισης κι αντιμετώπισης της βίας/επιθετικότητας.
Ταυτόχρονα αναπτύσσουμε συνεργασία με συμβουλευτικούς φορείς (Ψυχολόγο, ΚΕΔΑΣΥ, Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο, Πρόνοια, Κέντρο Κοινότητας, Απόπλους).
Καλή περιήγηση στον ψηφιακό μας χώρο!!