Οδηγίες για τη λειτουργία του σχολείου μας

Αγαπητοί γονείς, 

Για την εύρυθμη και κυρίως την ασφαλή λειτουργία του σχολείου μας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τους κανόνες που θα πρέπει να εφαρμόζονται και οι οποίοι είναι σύμφωνοι με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. και του Υπουργείου Παιδείας.

1. Κατά την πρωινή άφιξη των μαθητών στο σχολείο οι συνοδοί τους δεν επιτρέπεται να συνωστίζονται στην εξωτερική πόρτα του σχολείου. Αντίθετα, θα πρέπει να φορούν μάσκα κα να τηρούν την απόσταση ασφαλείας(1,5 μέτρο). To ίδιο θα πρέπει να γίνεται και κατά την αποχώρηση των μαθητών στις 13:15 μ.μ.

2. Οι μαθητές θα εισέρχονται το πρωί στο σχολείο φορώντας τη μάσκα τους, από 8:00-8:15 π.μ. ένας ένας, μπαίνοντας από την κεντρική είσοδο του κτιρίου θα θερμομετρούνται στην επιδαπέδια θερμομετρική στήλη με την επίβλεψη την νοσηλεύτριας του σχολείου και ενός εφημερεύοντα εκπαιδευτικού. Μετά θα πηγαίνουν κατευθείαν στην αίθουσά τους. Εκεί θα παρευρίσκεται ο/η εκπαιδευτικός που θα διδάξει την 1η διδακτική ώρα. Στις 8:15 π.μ. θα χτυπάει το κουδούνι και τότε οι μαθητές στις αίθουσές τους θα κάνουν την πρωινή προσευχή.

3. Οι μαθητές για να κάνουν το διάλειμμά τους θα κατεβαίνουν τις σκάλες ένας ένας, τηρώντας πάντα τις αποστάσεις ασφαλείας και με την επίβλεψη του εκπαιδευτικού που είχαν μάθημα την προηγούμενη διδακτική ώρα.Τα μισά τμήματα θα κατεβαίνουν την εσωτερική σκάλα και τα άλλα μισά τη σκάλα της εξόδου κινδύνου για να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων θα οδηγούνται και θα παραμένουν στον συγκεκριμένο χώρο του προαυλίου, που έχει οριστεί για κάθε τμήμα. 

Όταν τελειώνει το διάλειμμα οι μαθητές θα ανεβαίνουν τις σκάλες προσεχτικά με την επίβλεψη του εκπαιδευτικού που θα έχουν μάθημα την επόμενη διδακτική ώρα.

5. Τα παράθυρα των τάξεων θα είναι πάντα ανοιχτά για τον καλό αερισμό των αιθουσών. Οι μαθητές πρέπει να έχουν στην τσάντα τους τα προσωπικά τους αντικείμενα (μολύβια, γόμα, ξύστρα, ξυλομπογιές κ.λπ.), τα οποία όμως δεν θα πρέπει να ανταλλάσσουν με τους συμμαθητές τους.

6. Κατά την ώρα του μαθήματος δεν θα ανταλλάσσονται ανάμεσα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μαρκαδόροι, εκτυπωμένα φύλλα εργασίας, τετράδια ή βιβλία.

7. Στο σχολείο λειτουργεί κυλικείο με όλες τις επιτρεπόμενες τροφές σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου. Αν κάποιοι μαθητές θέλουν να φέρνουν το κολατσιό από το σπίτι τους να προσέχουν να είναι υγιεινό. Δεν επιτρέπεται οι μαθητές να μοιράζονται το φαγητό τους με τους συμμαθητές τους. Επίσης, απαγορεύεται να πίνουν νερό απευθείας από τις βρύσες που βρίσκονται στο προαύλιο.

8.Κατά το σχόλασμα 13:15μ.μ., τα παιδιά που φεύγουν μόνα τους από το σχολείο, σύμφωνα με τις δηλώσεις των γονέων τους, θα φεύγουν από τη συρόμενη πόρτα του σχολείου. Τα υπόλοιπα παιδιά θα φεύγουν με τη συνοδεία των γονέων τους, από την κεντρική αυλόπορτα του σχολείου,σύμφωνα με τις δηλώσεις των γονέων τους

9. Το πρωινό πρόγραμμα θα λειτουργήσει κανονικά από την Τρίτη 14/9 για όλες τις τάξεις και όλοι οι μαθητές θα σχολάνε στις 13:15.

10. Το Ολοήμερο σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά από την Τρίτη 14/9.

Τα παιδιά θα σχολάνε σύμφωνα με τις δηλώσεις των γονέων τους 15:00 μ.μ. ή 16:00μ.μ.

Η τήρηση των παραπάνω οδηγιών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφαλή λειτουργία του σχολείου και την προστασία όλων των μελών της σχολικής κοινότητας. 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία.

Η Διευθύντρια του σχολείου

ΚΟΥΤΡΟΥΦΙΝΗ ΣΟΦΙΑ