Σχολική εβδομάδα εθελοντισμού

“Let’s do it Greece”
Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού
Tο 6ο Δημοτικό Σχολείο Άργους, για μία ακόμα χρονιά, πρωταγωνίστησε με δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στο πλαίσιο της Σχολικής Εβδομάδας Εθελοντισμού, η οποία έλαβε χώρα από 23-27 Απριλίου 2018.
Τη Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 όλα τα παιδιά στο σχολείο συνάντησαν, ενημερώθηκαν και συζήτησαν με τους άξιους ανθρώπους του Τμήματος Σαμαρειτών του νομού Αργολίδας, έμπειρους στον σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων και με μεγάλη αφοσίωση στον εθελοντισμό. Ανθρώπους εμπνευσμένους, ευαισθητοποιημένους, δημιουργικούς, που ψάχνουν την ευκαιρία να προσφέρουν και να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο.
Τις επόμενες μέρες κάθε τάξη ξεχωριστά με τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό της πήρε την πρωτοβουλία και ετοίμασε όμορφες, δημιουργικές, ουσιαστικές δράσεις για το σχολείο, όπως ανακύκλωσης χαρτιού, αλουμινένιων κουτιών και πλαστικών καπακιών, δεντροφύτευσης του προαύλιου χώρου με καλλωπιστικά δέντρα, δημιουργίας βοτανόκηπου, καλλωπισμού των παρτεριών με πολύχρωμα λουλούδια και εικαστικής παρέμβασης στον εξωτερικό τοίχο του σχολείου με τη βοήθεια της ζωγράφου Κωνσταντίνας Νανοπούλου.
Στόχος αυτής της δράσης ήταν να μοιραστούν όλα τα παιδιά το ίδιο πάθος για το περιβάλλον, την προσφορά, για έναν καλύτερο κόσμο.