7-12-2021

Την Τρίτη 7-12-2021 στην αίθουσα της τραπεζαρίας οι μαθητές του Γ2 τμήματος του Ολοήμερου προγράμματος πραγματοποίησαν τη δράση : “International Day”, απολαμβάνοντας γεύσεις από την Ελλάδα και από άλλες χώρες.

Οι μαθητές/τριες γεύτηκαν: ρεβιθάδa Ανάφης, σφουγγάτο από την Κύθνο, τυρόπιτα Μακρακώμης, λαδοτύρι Μυτιλήνης,  γαλλική κρέπα, λουκάνικα από την Πολωνία, αγγλικό κοτόπουλο και πολλές άλλες γεύσεις που συνοδεύονταν με τη σαλάτα τους.

Ολοκλήρωσαν το γεύμα τους τρώγοντας φρέσκα φρούτα και γλυκίσματα, όπως αμερικάνικη μηλόπιτα, ουκρανικό χρούπκε, αμερικάνικο ντόνατ, ακούγοντας χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν και στη διακόσμηση της αίθουσας βοήθησαν οι μαθητές/τριες της ΣΤ1 ΄τάξης δημιουργώντας σχετικές αφίσες.

Συγχαρητήρια στις δασκάλες και τα παιδιά που συμμετείχαν σε αυτή τη δράση!

 

2-12-2021

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος διατροφής “Παιδί και διατροφή”, την Πέμπτη 2-12-2021, οι μαθητές /τριες της Γ1 τάξης μίλησαν για την υγιεινή διατροφή και τη σημασία του πρωινού  και του δεκατιανού γεύματος. Πραγματοποίησαν  pic nic στον χώρο του σχολείου απολαμβάνοντας το υγιεινό δεκατιανό τους,  που περιείχε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ταχίνι, μαύρο ψωμί, δημητριακά, ξηρούς καρπούς,  σύμφωνα με τις εθνικές και διεθνείς συστάσεις. Συζήτησαν και συνεργάστηκαν μεταξύ τους για τα οφέλη της υγιεινής διατροφής και την απόκτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών. Η διακόσμηση του χώρου  ήταν συνεργασία  με τους μαθητές αι τις μαθήτριες της Β΄και ΣΤ1΄ τάξης.

Συγχαρητήρια στις δασκάλες κ. Μαρία Αποστολοπούλου και Ελένη Βουρλογιάννη, καθώς και σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.