Κατά το τρέχον σχολικό έτος 2020-2021 θα διεξαχθούν τα εξής εκπαιδευτικά προγράμματα:

  1. Δήμου Βασιλική ΠΕ70 και Βουρλογιάννη Ελένη ΠΕ70, τάξη Γ΄, Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα «Οδική συμπεριφορά – Οδική Ασφάλεια», διάρκειας 5 μήνες.
  2. Καμάρα Γεωργία ΠΕ70 και Τσιγαρίδα Ειρήνη ΠΕ08, τάξη Α΄, Πρόγραμμα Πολιτιστικών θεμάτων με θέμα «Ανθρώπινα δικαιώματα-Δικαιώματα του παιδιού», διάρκειας 3 μήνες.
  3. Βασιλοπούλου Χριστίνα ΠΕ06 και Βαστάκη Μαρία ΠΕ70, τάξη Β2, Πρόγραμμα Πολιτιστικών θεμάτων με θέμα «Φιλαναγνωσία- Εργαστήρι δημιουργικής αφήγησης: Πες-Παίξε-Ζωγράφισε την ιστορία και μετά άλλαξε την ιστορία», διάρκειας 3 μήνες.

Επίσης, η καθηγήτρια Εικαστικών κ. Τσιγαρίδα Ειρήνη εκδήλωσε ενδιαφέρον να συμμετάσχει στον διαγωνισμό του «Χαμόγελου του παιδιού» με θέμα «Αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε» με τους μαθητές/τριες των τάξεων Δ΄, Ε1, & Ε2΄. Ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα από 21-09-2020 και ώρα 09.00 έως και 1-04-2021 και ώρα 23.59 από όλα τα σχολικά εκπαιδευτικά ιδρύματα δημόσια και ιδιωτικά της Ελλάδας ΠΕ και ΔΕ. Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του οργανισμού την 1η Μαΐου 2021 και οι νικητές θα ειδοποιηθούν μέσω e mail προς το σχολείο που ανήκουν. Θα δοθεί δήλωση συναίνεσης των γονέων.

2-6-2021:

Υλοποίηση του προγράμματος «Τα δικαιώματα των παιδιών» από την Α’ τάξη

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ τάξης υλοποίησαν με μεγάλο ενδιαφέρον το πολιτιστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα δικαιώματα των παιδιών».
Έμαθαν για τη «Σύμβαση των δικαιωμάτων» και την προστασία τους από τη Unicef που είναι θερμός υποστηρικτής τους.
Μέσα από το πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν τον λόγο, να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους,  αλλά και ν’ αναπτύξουν τη σκέψη και την κρίση τους. Εκφράστηκαν μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, όπως ζωγραφική και θεατρικό παιχνίδι. Τέλος, το περιεχόμενο του προγράμματος κατέστη ωφέλιμο,  ώστε οι μικροί μαθητές να νιώσουν πως ζουν σε ένα περιβάλλον που τους παρέχει προστασία και ασφάλεια έως ότου ενηλικιωθούν.
Η δασκάλα της τάξης
Γεωργία Καμάρα
16-6-2021:
Υλοποίηση του Προγράμματος Αγωγής Υγείας “Οδική συμπεριφορά – Οδική ασφάλεια” από τις εκπαιδευτικούς  Κ. Βουρλογιάννη Ελένη, κ. Δήμου Βασιλική και τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ τάξης.
Μπορείτε να δείτε το Πρόγραμμα, πατώντας εδώ.