Ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας στο πλαίσιο της Κυκλοφοριακής Αγωγής “Μαθαίνω να κυκλοφορώ με ασφάλεια με το ποδήλατο”. Οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης γνώρισαν τα μέσα μεταφοράς, τα σήματα, τι πρέπει να φορούν και πώς να οδηγούν ως καλοί ποδηλάτες, έλυσαν γρίφους και σταυρόλεξα,  ζωγράφισαν και έμαθαν τους κανόνες του ΚΟΚ μέσα από ένα τραγούδι. Υπεύθυνη του προγράμματος ήταν η κ. Βαστάκη Μ.

 

“Attica, dreamland for forests and Shakespeare”,  ο τίτλος της  εφημερίδας  που  επιμελήθηκαν οι μαθητές της Δ΄ και Ε΄ τάξης με τη βοήθεια της καθηγήτριας των Αγγλικών κ. Ζαμπραϊλα Ε. στο πλαίσιο του Περβαλλοντικού Προγράμματος “Μαθαίνω για τα δάση” και του Πολιτιστικού Προγράμματος “Ο Shakespeare και το θέατρο: Η συμβολή του στον πολιτισμό της Μεγάλης Βρετανίας” που υλοποιήθηκαν φέτος.

 

 

 

Οι μαθητές/τριες της Δ΄ τάξης με την  υπεύθυνη του Περιβαλλοντικού Προγράμματος «Δάση και προϊόντα της Αττικής γης»  κ. Ζαμπραϊλα Ε. βγήκαν στο προαύλιο του σχολείου και υποδύονταν τους Γεωπόνους. Βρήκαν την ηλικία των δέντρων του σχολείου, μέτρησαν τη θερμοκρασία του χώματος,  παρατήρησαν τα φυτά, κράτησαν σημειώσεις κ.ά.

Στη συνένεια,  την Πέμπτη 24 Μαΐου   2018  οι μαθητές/τριες της Δ΄ τάξης με τις δασκάλες κ. Ζαμπραΐλα Ε. και Σιδηροπούλου Ε. επΙσκέφτηκαν το Άλσος Συγγρού και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα: «Μαθήματα μελισσοκομίας και περιβαλλοντικά παιχνίδια».