15-06-2023:

Στο μάθημα των εικαστικών οι μαθητές/τριες μελέτησαν και γνώρισαν το διάσημο έργο του Λεονάρντο ντα Βίντσι “Μόνα Λίζα “. Στη συνέχεια, δημιούργησαν το δικό τους αντίγραφο, πάντα βέβαια με την δική τους ξεχωριστή πινελιά!!! και πάντα με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού των εικαστικών κ. Μαρίας Τσινιά!

 

15-06-2023:

Από την παραγωγή στην κατανάλωση

Τα φυτά στον σχολικό κήπο μας άρχισαν να δίνουν καρπούς, κολοκυθάκια, αγγουράκια, ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες, σέλινο και φράουλες.

Οι μικροί μαθητές της  Α΄τάξης  μάζεψαν τους καρπούς και χθες Τετάρτη, 14/6/2023 ετοίμασαν μία πεντανόστιμη  σπιτική  κολοκυθόπιτα. Έφαγαν όλοι μαζί και απόλαυσαν τους καρπούς των φυτών που περιποιούνται. Η εκπαιδευτικός που στηρίζει αυτή τη δράση είναι η κ. Ελένη Βουρλογιάννη.

Μπράβο σε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς, γιατί τέτοιες δράσεις διδάσκουν και ευχαριστούν τα παιδιά!

 

14-06-2023:

Την Τετάρτη 14-06-2023 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, τραγούδι, παντομίμα και συγκίνηση η γιορτή των μαθητών/τριών του Δ1 τμήματος με τίτλο: “Τη ζωή σου πάντα μέτρα με το χώμα και την πέτρα”, αφιερωμένη στον Νίκο Γκάτσο. Υπεύθυνοι για τη γιορτή ήταν η δασκάλα του τμήματος κ. Αποστολοπούλου Α. και ο συγγραφέας/δάσκαλος κ. Καρτσωνάκης Στ. Συνόδευσαν στο τραγούδι ο δάσκαλος κ.  Μακρής Πασχάλης  με το μπουζούκι του και ο δάσκαλος κ. Κάιτατζης Μ. με την κιθάρα του. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους!

 

13-06-2023:

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης αποχαιρετούν τη φετινή σχολική χρονιά παρουσιάζοντας ένα κομμάτι της σχολικής μας καθημερινότητας σε ένα αποχαιρετιστήριο βίντεο για τη γιορτή λήξης του σχολείου μας.

Με χαμόγελο και όρεξη ολοκληρώνουμε τη φετινή μας προσπάθεια και ετοιμαζόμαστε για όσα πρόκειται να έρθουν.

Το σίγουρο είναι ότι οι αναμνήσεις που φτιάξαμε φέτος θα μας ακολουθούν για όλη μας τη ζωή.

Στο βίντεο συμμετέχουν οι μαθήτριες και οι μαθητές της Ε΄ τάξης.

Το βίντεο επιμελήθηκε ο εκπαιδευτικός της τάξης κ. Παλούκης Μάκης.

Καλό Καλοκαίρι!!!

Το βίντεο μπορείτε να το παρακολουθήσετε πατώντας στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://youtu.be/U7uA8tKYwCs

 

11-06-2023:

Οι μαθητές/τριες μας, αφού γνώρισαν και μελέτησαν με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού των Εικαστικών, κ. Μ. Τσινιά, μέσω των διάσημων έργων του, τον σπουδαίο ζωγράφο Πάμπλο Πικάσο, δημιούργησαν τις δικές τους προσωπογραφίες, χρησιμοποιώντας αυτούσιο ένα μικρό κομμάτι από ένα διάσημο έργο του. Ανακαλύψτε το!

 

5-06-2023:

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Οι μαθητές/τριες της Α’ τάξης την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023 μίλησαν για τη φύση και το περιβάλλον, είδαν σχετικό βίντεο, δημιούργησαν με πολλή διάθεση όμορφες κατασκευές και συνειδητοποίησαν την ευθύνη όλων μας για τη φροντίδα και την προστασία του. Τίμησαν έμπρακτα την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σκαλίζοντας τον λαχανόκηπο, βάζοντας στηρίγματα στις ντοματιές και συλλέγοντας τους πρώτους καρπούς! Υπεύθυνη για όλη τη δράση η κ. Ελένη Βουρλογιάννη.

 

30-05-2023:

Σε συνέχεια των περιβαλλοντικών και εθελοντικών δράσεων που έχει οργανώσει το σχολείο μας για τη φετινή σχολική χρονιά, οι μαθήτριες και οι μαθητές των Δ2΄ και Ε΄ τάξεων την Τρίτη 30/05/2023 προχώρησαν σε δεντροφύτευση στον χώρο του σχολείου.

Οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων κα. Ιωάννα Νταβάκου, κ. Μάκης Παλούκης, σε συνεργασία και με την εκπαιδευτικό του Τ.Ε. κα. Ιωάννα Αναγνώστου, αφού συζήτησαν με τις μαθήτριες και τους μαθητές για περιβαλλοντικά θέματα και τη σημασία τους για το κοινωνικό σύνολο, συμμετείχαν καθολικά σε όλα τα βήματα της δεντροφύτευσης που ακολούθησε.

Τα παιδιά, για ακόμη μια φορά, δείχνουν το δρόμο για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας στην πόλη, μέσω απλών μικρών δράσεων που έχουν, όμως, τεράστια σημασία.

Άλλη μία επιτυχημένη δράση του σχολείου μας ολοκληρώθηκε με επιτυχία!

 

 

27-05-2023:

Γνωριμία με τον προγραμματισμό

Τον μήνα Μάιο οι μαθητές/τριες των Δ1 και Δ2 τμημάτων εισήλθαν στον κόσμο του προγραμματισμού με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού Πληροφορικής κ. Κ. Λολίδου.

Συγκεκριμένα στο code.org/mc  οι μαθητές γνώρισαν τον προγραμματισμό σε ένα περιβάλλον που προσομοιώνει  το δημοφιλές παιχνίδι Minecraft. Οι δραστηριότητες βασίζονται στη χρήση έτοιμων εντολών μπλοκ, τα οποία οι μαθητές καλούνται να επιλέξουν σωστά και να τα βάλουν στη σωστή σειρά. Όποιος μαθητής ολοκληρώσει όλα τα επίπεδα της δραστηριότητας  του απονέμεται  πιστοποιητικό επιτυχούς ολοκλήρωσης!

 

11-05-2023:

Με βασικό στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και την ενίσχυση της ανάληψης εθελοντικών δράσεων περιβαλλοντικού χαρακτήρα, οι μαθήτριες και οι μαθητές των Δ2΄  &  Ε΄ τμημάτων συμμετείχαν, την Πέμπτη 11-05-2023, σε δράση καθαρισμού του πάρκου Μιμηκόπουλου, συνοδευόμενοι από την εκπαιδευτικό του Δ2΄ τμήματος κ. Νταβάκου Ιωάννα, τον εκπαιδευτικό της Ε΄ τάξης κ. Παλούκη Μάκη και την εκπαιδευτικό του Τ.Ε. κ. Αναγνώστου Ιωάννα.

Τα παιδιά, αφού συζήτησαν με τους εκπαιδευτικούς για τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος και της ανάληψης εθελοντικών δράσεων, πραγματοποίησαν καθαρισμό του πάρκου που βρίσκεται δίπλα στο σχολείο μας.

Μικρές,  αλλά τόσες σημαντικές και δημιουργικές δράσεις από τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας είναι που μας δείχνουν τον δρόμο για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας στην πόλη.

 

 

10-05-2023:

Το σχολείο μας συμμετέχει και φέτος στις εκδηλώσεις της 3ης Ολυμπιακής Εβδομάδας με θέμα: “Γνωρίζω τα Ολυμπιακά αθλήματα – μαθαίνω για τη βιωσιμότητα και τον υγιεινό τρόπο να ζεις”.

Σήμερα, 10-05-2023, οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης μαζί με τον ΕΦΑ, κ. Μιχάλη Πασχάλη, παρακολούθησαν διαδικτυακά (09.15-09.50) παρουσίαση σχετικά με τα Ολυμπιακές Αξίες & τη  Βιωσιμότητα.

 

 

Μάιος 2023:

Τον μήνα Μάιο οι μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης ξεκίνησαν μαθήματα προγραμματισμού και εκπαιδευτικής ρομποτικής στο σχολείο μας.  Ύστερα από εισήγηση της εκπαιδευτικού των ΤΠΕ  Λολίδου Κατερίνας, το σχολείο άμεσα εφοδιάστηκε με 3 κιτ ρομποτικής Microbit.  Πρόκειται για 3 μικρούς αλλά ισχυρούς μικρο-υπολογιστές, οι οποίοι ενθαρρύνουν τα παιδιά να προγραμματίσουν συντάσσοντας κώδικα λογισμικού στην ιστοσελίδα https://makecode.microbit.org  και στη συνέχεια να δουν το αποτέλεσμα στις πλακέτες του Microbit.

Με αυτόν το συνδυασμό οι μαθητές:

  • Εξοικειώνονται με διαδικασίες προγραμματισμού.
  • Γνωρίζουν τον υπέροχο κόσμο της Ρομποτικής και τη χρησιμότητά του.
  • Χρησιμοποιούν τον μικροελεγκτή της Microbit.
  • Δοκιμάζουν τη λειτουργία της κατασκευής τους.
  • Εμπνέονται για μελλοντικές βελτιώσεις και καινοτομίες.

 

 

03-05-2023:

Οι μαθητές της Β΄ Δημοτικού  παρακολούθησαν δωρεάν το διαδικτυακό εργαστήριο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Δήμου Αμαρουσίου, με τίτλο «Δείξε μου το ράμφος σου…να που πω ποιο είσαι» βασισμένο στην πλούσια συλλογή του Μουσείου.

Το διαδικτυακό αυτό  εργαστήριο συνδέεται με τη διδακτέα ύλη και έχει πιστοποίηση της παιδαγωγικής καταλληλότητας του εργαστηρίου από το Υπουργείο Παιδείας για τη σχολική χρονιά 2022-2023. Οι μαθητές επισκέφτηκαν διαδικτυακά, σε ζωντανή μετάδοση το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αμαρουσίου και συμμετείχαν στο διαδραστικό εργαστήριο με την εμψύχωση της βιολόγου-εκπαιδευτικού Κατερίνας Τσικαλάκη. Δούλεψαν ατομικά και σε ομάδες, παρατήρησαν, συζήτησαν και  συνεργάστηκαν, για να πραγματοποιήσουν πειράματα και κατασκευές και να γνωρίσουν με βιωματικό, διασκεδαστικό και εκπαιδευτικά αποδοτικό τρόπο τον κόσμο των πουλιών.  Κάθε παιδί έλαβε δωρεάν ατομικό kit υλικών για τα πειράματα και τις κατασκευές, καθώς και έντυπο εκπαιδευτικό υλικό που ενίσχυσε το εκπαιδευτικό αποτέλεσμα του εργαστηρίου. Ο σχεδιασμός του εκπαιδευτικού προγράμματος ανήκει στην ΑΜΚΕ Ανάσσα & Science United Project, ενώ η υλοποίηση των εργαστηρίων  πραγματοποιήθηκε από την Κατερίνα Τσικαλάκη και την Ντόρα Ζαχαροπούλου. Η δασκάλα της τάξης κ. Μαμούγκα Ελένη συντόνιζε τις δραστηριότητες.

 

28-04-2023:

Κατασκευές των μαθητών/τριών μας  με αφορμή την Πρωτομαγιά, στο μάθημα των Εικαστικών με την εκπαιδευτικό κ. Μαρία Τσινιά.
Οι μαθητές/τριες  με απλά και  ανακυκλώσιμα υλικά (όπως σακούλες σκουπιδιών !!!) κατασκεύασαν λουλούδια και στόλισαν τα στεφάνια τους. Έμαθαν έτσι να εκμεταλλεύονται το κάθε τι, ώστε να δημιουργούν υπέροχα έργα!!!
Καλή Πρωτομαγιά σε όλους!

 

08-04-2023:

Ανοιξιάτικες & πασχαλινές δραστηριότητες

Πασχαλινές δραστηριότητες στο μάθημα των γερμανικών

Στο μάθημα των γερμανικών ασχοληθήκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες με τα ήθη και τα έθιμα του Πάσχα στις γερμανόφωνες χώρες.

Τραγούδησαν το τραγούδι του Osterhase ( πασχαλινού λαγού) και  ετοίμασαν με όρεξη και φαντασία υπέροχες πασχαλινές κάρτες.

Επίσης ο πασχαλινός λαγός έκρυψε αυγουλάκια και οι μαθητές έψαξαν με ενθουσιασμό και χαρά να βρουν όσο το δυνατόν περισσότερα.

Για ακόμα περισσότερα πασχαλινά παιχνίδια, τραγούδια και πληροφορίες για το Πάσχα στη Γερμανία μπορούν οι μαθητές να επισκεφτούν την ηλεκτρονική μας τάξη των γερμανικών.

Frohes Osterfest!

Ίρις Κελπερή

Οι μαθητές/τριες του Δ1 τμήματος, με τη βοήθεια της κ. Αποστολοπούλου Μ.,  κ. Τσινιά Μ. και κ. Κάιτατζη Μ.,  έβαψαν τα δικά τους πασχαλινά αυγά και διακόσμησαν πασχαλινές λαμπάδες, για να τις δωρίσουν σε αγαπημένα τους πρόσωπα.

 

Τα παιδιά του Δ2 μαζί με τη δασκάλα τους, κ. Ιωάννα Νταβάκου, έφτιαξαν λαμπάδες της Λαμπρής, έβαψαν κόκκινα αυγά και εύχονται σε όλους Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

 

Πασχαλινές δημιουργίες των μαθητών του σχολείου στο μάθημα των Εικαστικών με υπεύθυνη την κ. Τσινιά Μαρία!!!

 

Οι μαθητές/τριες της Α ‘ δημοτικού έφεραν την άνοιξη στην τάξη τους, ζωγραφίζοντας σπάνιες και πολύχρωμες πεταλούδες, με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού των Εικαστικών κ. Μαρίας Τσινιά!!!

Πασχαλινές δημιουργίες των παιδιών κάθε τάξης/τμήματος με τη υποστήριξη της κ. Λολίδου Κατερίνας, εκπαιδευτικού Πληροφορικής.

Για να τις δείτε, πατήστε εδώ.

 

07-04-2023:

“Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου”

ΗΡΩΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Τα τμήματα Δ1 και Δ2, σε συνεργασία με τη δασκάλα των ΤΠΕ, κ. Λολίδου Αικατερίνη, συμμετείχαν στο πρόγραμμα του ΙΤΕ-Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας «Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου-Be Internet Awesome».

Η εκπαιδευτικός, αφού παρακολούθησε το σχετικό σεμινάριο, προέβη σε εφαρμογή ενός κύκλου  8 μαθημάτων μέσα από τα οποία τα παιδιά διδάχθηκαν τις βασικές αρχές ψηφιακής ασφάλειας και ψηφιακής ιθαγένειας.

Κατά τα μαθήματα αυτά, οι μαθητές: παρακολούθησαν βίντεο, συμμετείχαν σε συζητήσεις, έλυσαν κουίζ και έπαιξαν το διαδραστικό παιχνίδι Ίντερλαντ. Οι πέντε βασικές θεματικές ενότητες του προγράμματος είναι:

  1. Μοιράσου, αλλά φυλάξου.
  2. Μην την πατάς με την απάτη.
  3. Κράτα καλά τα μυστικά σου.
  4. Η κουλ συμπεριφορά είναι η καλή συμπεριφορά.
  5. Αν έχεις αμφιβολίες, συζήτησέ το αμέσως.

Στο τέλος του κύκλου μαθημάτων τα παιδιά έλαβαν πιστοποιητικό ως «Ήρωες του Διαδικτύου».

 

 

03-04-2023:

Οι μαθητές/τριες του Δ2 τμήματος, για να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που ήταν χθες 2 Απριλίου 2023, έγραψαν και  εικονογράφησαν το δικό τους παραμύθι: “Η κοκκινοσκουφίτσα…από την ανάποδη”.

Το παρουσίασαν στους συμμαθητές τους και το απόλαυσαν πολύ. Στο τέλος, έφτιαξαν όμορφους σελιδοδείκτες γι΄αυτούς και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

 

 

29-03-2023:

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Διατροφή και περιβάλλον» τη Δευτέρα, 27-3-2023 οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης δημιούργησαν τον σχολικό τους λαχανόκηπο με πολλή διάθεση και μεράκι.

Οι μαθητές/τριες ήρθαν σε επαφή με το χώμα, ένιωσαν την πλαστικότητά του και τη δυναμική του σαν υλικό, φύτεψαν ντομάτες, αγγουράκια, κολοκυθάκια, πιπεριές, μαϊντανό και φράουλες.

Ενδιαφέρον δε νομίζετε;

Είναι βέβαιο, ότι ο σχολικός κήπος είναι έργο μικρού κόστους, όμως τα οφέλη του είναι πολλά, γιατί οι μαθητές/τριες αναπτύσσουν την ομαδικότητα, τη συνεργασία, μαθαίνουν για τη συμβολή του πρασίνου στη ζωή μας, πιάνουν χώμα στα χέρια τους, μαθαίνουν τη χρηστική αξία ενός φυτού που δίνει καρπούς και η αυλή του σχολείου ξαναζωντανεύει…

 Όλοι μαζί παράγουμε και προάγουμε πράσινο πολιτισμό…

Στο ίδιο πρόγραμμα με την καθ. των Εικαστικών οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης φιλοτέχνησαν σουπλά (sous plat) με θέμα την «Υγιεινή διατροφή». Εξάλλου, όλοι μας και ακόμη περισσότερο τα παιδιά θέλουμε το φαγητό μας να είναι ελκυστικό και να χορταίνει όλες μας τις αισθήσεις, αυτό αποτύπωσαν και στα έργα τους με τη δική τους έμπνευση.

16-03-2023:

Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων με την εκπαιδευτικό Εικαστικών κ. Μαρία Τσινιά προετοίμασαν τα σκηνικά για τη γιορτή της 25ης Μαρτίου 1821.

 

03-03-2023:

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Διατροφή και Υγεία”

Στο πλαίσιο του προγράμματος “Διατροφή και περιβάλλον”την Παρασκευή, 03/03/2023, οι νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας Δ. Αμαρουσίου, κ. Γεωργία Τσιντζιράκου και Μπάμπης Ντούμος,  παρουσίασαν στους μαθητές/τριες της Α’  και Β΄ τάξης το εκπαιδευτικό πρόγραμμα” Διατροφή και Υγεία” το οποίο παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον. Άλλωστε μια ισορροπημένη, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, υγιεινή διατροφή είναι μία σημαντική παράμετρος, ώστε να είμαστε υγιείς. Το σώμα μας θα έχει τα απαραίτητα ” καύσιμα” για να κρατά τα επίπεδα της ενέργειάς μας ψηλά.

 

 

22-02-2023:

“Εικαστικά και Απόκριες”

Οι μαθητές/τριες της Α΄ και Β΄ τάξης  με την υποστήριξη της κ. Τσινιά  Μαρίας, εκπαιδευτικού των Εικαστικών, γνώρισαν και μελέτησαν την τεχνική και τα χρώματα μερικών σημαντικών ζωγράφων, όπως είναι ο Πιτ Μοντριάν, ο Αλεξάντερ Καλντέρ, ο Ζαν Ντιμπιφέ και η Φρίντα  Κάλο.

Στη συνέχεια,  το κάθε παιδί εμπνεύστηκε  και μεταμορφώθηκε  σε έναν από αυτούς!!! Το αποτέλεσμα υπέροχο!

Τα παιδιά της Δ΄και ΣΤ΄τάξης κατασκεύασαν ομαδικά μάσκες επηρεασμένα από την αφρικανική παράδοση. Είναι καταπληκτικές!

 

 

22-02-2023:

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Διατροφή και Υγεία”

Σήμερα, 22-02-2023, η νοσηλεύτρια του Κέντρου Υγείας Αμαρουσίου, κ. Στ. Ματίδου, στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας, παρουσίασε στους μαθητές και τις μαθήτριες του Δ1 & Δ2,  εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο “Διατροφή και Υγεία”, το οποίο παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον. Σκοπός του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών για τη σημασία και την αξία της  ισορροπημένης και σωστής διατροφής και τα οφέλη που τους προσφέρει.

 

21-02-2023:

“Τρίποντα στα σχολεία”

Χθες, 21-02-2023 επισκέφτηκαν το σχολείο μας  ο κ. Γιαννόπουλος Γιάννης και η κ. Μίχα Ελένη, εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής- προπονητές Καλαθοσφαίρισης στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου μας στο πρόγραμμα “Τρίποντα στα σχολεία” που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ). Με την υποστήριξη της FIBA και των προγραμμάτων Europe Youth Development Fund καθώς και του Her World Her Rules οι μαθητές/τριες των Ε΄& ΣΤ΄τάξεων ήρθαν σε επαφή με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης και εκτέλεσαν ειδικά σχεδιασμένες ασκήσεις με στόχο κάθε μαθητής/τρια να χαρεί, να αθληθεί και να συμμετάσχει στο παιχνίδι με έναν ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις και δυσκολίες εκτέλεσης. Εξάλλου σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι μέσα από την σωστή καθοδήγηση να αγαπήσουν οι μαθητές/τριες το άθλημα της Καλαθοσφαίρισης, να αποκτήσουν την κατάλληλη εκπαίδευση, εντός κι εκτός του σχολικού περιβάλλοντος, και τη σωστή νοοτροπία που απαιτεί ένα ομαδικό άθλημα. Σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος κοντά στους μαθητές/τριες του σχολείου μας βρισκόταν τόσο ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής όσο και οι δάσκαλοι των τμημάτων.

 

16-02-2023:

Ένα ξεχωριστό γευστικό ταξίδι…

Την Πέμπτη, 16/2/2023 στις τραπεζαρίες οι μαθητές/τριες του Ολοήμερου πραγματοποίησαν τη δράση: «Γεύσεις από αγαπημένα μέρη του κόσμου, αλμυρές και γλυκές μέσα από την κουζίνα του σπιτιού τους».
Οι μαθητές/τριες γεύτηκαν: σουτζουκάκια Σμύρνης, ιταλική καρμπονάρα, παναρισμένες κοτομπουκιές, ριζότο με σπανάκι, παστίτσιο, σάντουιτς, μπέργκερ, πένες με σολομό, τορτελίνια αλά κρεμ, noodles, πίτσα, κεφτεδάκια, μακαρονάδα με πέστο, κεμπάπ, μακαρόνια με σάλτσα μπολονέζ, ρολό κοτόπουλο, ρεβίθια, ριζότο Μιλανέζε και πολλές άλλες νόστιμες γεύσεις που συνοδεύονταν από τη σαλάτα τους.
Ολοκλήρωσαν το γεύμα τους τρώγοντας φρέσκα φρούτα και γλυκίσματα, όπως τιραμισού, brownie, σοκολάτα και κρέπα με σοκολάτα και μπανάνα.
Τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν κι ας μην ξεχνάμε ότι οι νόστιμες αυτές γευστικές εκπλήξεις μας ταξίδεψαν σε άλλες χώρες και πολιτισμούς, από την Κίνα, τις ΗΠΑ ,τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Τουρκία, την Ιταλία μέχρι την Ελλάδα. Άλλωστε το φαγητό δεν έχει σύνορα, μπορείς να επιλέξεις και να μπερδέψεις υλικά και κουλτούρες και να δημιουργήσεις το δικό σου φαγητό, αρκεί όλα τα υλικά να είναι υψηλής ποιότητας επιλεγμένα με αγάπη και μεράκι και η διαδικασία μαγειρέματος προσεγμένη.

 

 

14-02-2023:

Χθες, Τρίτη 14-2-2023, οι μαθητές/τριες της Ε΄ τάξης παρακολούθησαν το πρόγραμμα αγωγής υγείας  “Οργανούληδες-όλα όσα θα πρέπει να ξέρετε για τα ανθρώπινα όργανα”, από τις Επισκέπτριες υγείς του Κέντρου Υγείας Αμαρουσίου κ. Μαγδαληνή Κορίλλη και κ. Σοφία Αθηνά Μιχαλάκη. Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη χρησιμότητα των οργάνων του σώματός μας, τη δωρεά οργάνων και συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση.

Πατήστε εδώ, για να διαβάσετε την ευχαριστήρια επιστολή των επισκεπτριών υγείας.

 

22-12-2022:

Στο πλαίσιο της γνωριμίας με τα γερμανικά Χριστουγεννιάτικα έθιμα οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης  τραγούδησαν γερμανικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια, διάβασαν την ιστορία του Αγίου Νικολάου, έμαθαν ευχές στα γερμανικά και έγραψαν χριστουγεννιάτικες κάρτες.

Οι μαθητές της Στ΄ τάξης έλαβαν και γράμμα από τον “Weihnachtsmann” – Αϊ-Βασίλη!

Οι ίδιοι του είχαν στείλει μια Χριστουγεννιάτικη κάρτα, όπου του έγραψαν στα γερμανικά ποιοι είναι, σε ποια πόλη και χώρα μένουν και σε ποιο σχολείο πηγαίνουν. Επίσης, του στείλανε ευχές για τα Χριστούγεννα και τον καινούριο χρόνο.

Στην απάντησή  του ο Αϊ-Βασίλης γράφει πόσο χάρηκε που έλαβε το γράμμα τους και πώς περνάει αυτόν τον καιρό στην πόλη που βρίσκεται, στην «Himmelpfort». Αναφέρει ότι αυτόν τον καιρό έχει πολλή δουλειά, γιατί απαντάει στα γράμματα των παιδιών από όλο τον κόσμο με τη βοήθεια των  «αγγέλων».

Κλείνοντας εύχεται στους ίδιους και στις οικογένειές τους ‘’Καλά Χριστούγεννα’’ και από τώρα περιμένει με χαρά το γράμμα που θα πάρει τον επόμενο χρόνο από τα παιδιά.

Με εκτίμηση

Ίρις Κελπερή

 

 

21-12-2022:

 

Οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών, στην ενότητα Χριστούγεννα, με τη βοήθεια της κ. Βαστάκη Μαρίας και κ. Αναγνώστου Ιωάννας έφτιαξαν χριστόψωμα. Την ημέρα των Χριστουγέννων ο νοικοκύρης του σπιτιού κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος, παίρνει το χριστόψωμο, το σταυρώνει , το κόβει και το μοιράζει σε όλα τα μέλη της οικογένειας και σε όσους παρευρίσκονται στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Πολλοί παρομοιάζουν τη διαδικασία αυτή με το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Στο ψήσιμο των χριστόψωμων βοήθησε η κ. Γιαννακάκη Στέλλα, μητέρα μαθητή μας την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

 

20-12-2022:

ΜΕΛΙΝΑ

Η πληροφορικός του σχολείου μας κ. Λολίδου Κατερίνα μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των τάξεων του σχολείου δημιούργησαν χριστουγεννιάτικες εργασίες με τη βοήθεια του υπολογιστή, σύμφωνα με την  ηλικία τους και τις γνώσεις τους.

Για να τις δείτε πατήστε εδώ.

 

9-12-2022:

fb og imageΚαλωσορίζοντας τον Δεκέμβρη οι μαθητές κάθε τάξης προετοιμάζουν χριστουγεννιάτικες εργασίες στο μάθημα ΤΠΕ αξιοποιώντας διάφορες εφαρμογές καθώς και εργαλεία Web 2.0. Συγκεκριμένα:

Καλά Χριστούγεννα σε όλους!!!!!

Η καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Κατερίνα Λολίδου

 

 

8-12-2022:

Την Πέμπτη, 8/12/2022 στις τραπεζαρίες οι μαθητές/τριες του Ολοήμερου πραγματοποίησαν τη δράση: «Παραδοσιακά φαγητά από αγαπημένα μέρη του τόπου μας, μέσα από την κουζίνα του σπιτιού τους».

Οι μαθητές/τριες  γεύτηκαν: σπιτική σπανακόπιτα, κριτική κουκουβάγια (ντάκος), σουτζουκάκια με ρύζι, μακαρόνια με κρέας και με κιμά, κοτόπουλο με πατάτες, ξινόχοντρο Κρήτης, γιουβέτσι, φασολάδα, μαμαλίγκα Φθιώτιδας, μπατζίνα από τη Θεσσαλία, μαυρομάτικα, φακές, παστίτσιο, αρακά με πατατούλες, τορτελίνια, λαζάνια, κοτόσουπα, μπιφτέκι, ρολό κοτόπουλο και πολλές άλλες νόστιμες γεύσεις που συνοδεύονταν από  τη σαλάτα τους.

Ολοκλήρωσαν το γεύμα τους τρώγοντας φρέσκα φρούτα και γλυκίσματα, όπως κουφέτα Ανάφης και ακούγοντας χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν κι ας μην ξεχνάμε ότι οι νόστιμες αυτές γεύσεις είναι η κληρονομιά που περνά από γενιά σε γενιά.

«Η επιστροφή στις ρίζες» διαφαίνεται ως η μόνη βιώσιμη, ειρηνική και νόστιμη γαστρονομία, απέναντι στην ταυτόχρονη παγκοσμιοποίηση του φαγητού, που ευνοεί την εξαφάνιση της βιοποικιλότητας στο τραπέζι μας, αδιαφορεί για την εποχικότητα των λαχανικών και σβήνει την πολυχρωμία που χαρακτηρίζει την υγιεινή διατροφή.

 

 

4-12-2022:

Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η Ε΄ τάξη του σχολείου μας με τον εκπαιδευτικό της τάξης κ. Μάκη Παλούκη, σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό του Τμήματος Ένταξης κα. Ιωάννα Αναγνώστου, πραγματοποίησε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών με στόχο τη γνωριμία με τις διάφορες μορφές αναπηρίας, τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, καθώς και την προαγωγή του σεβασμού και της αποδοχής του άλλου.

Οι μαθητές της τάξης συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση, παρακολούθησαν βίντεο για τις κινητικές αναπηρίες, τις αισθητηριακές αναπηρίες (κώφωση, τύφλωση) & τις νοητικές αναπηρίες (αυτισμός, Σύνδρομο DOWN), γνώρισαν τη γραφή Braille και έγραψαν τα ονόματά τους σε αυτή.

Τέλος, κατασκεύασαν αφίσες με αφορμή τα όσα συζητήθηκαν στη τάξη, οι οποίες και τοποθετήθηκαν σε διάφορα μέρη του σχολείου, καθώς και στην είσοδο.

Το μήνυμα των μαθητών μας:

3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Συγχαρητήρια σε όλους και όλες!

 

4-12-2022:

Οι μαθητές/τριες της Δ2 τάξης, με αφορμή το ποίημα της Μάρως Λοΐζου “Το ποτάμι τρέχει να συναντήσει τη θάλασσα”, που μελέτησαν στο μάθημα της Γλώσσας, ζωγράφισαν και διηγήθηκαν την ιστορία του ποταμού που βιάζονταν να συναντήσει την αγαπημένη του, τη θάλασσα.

Συγχαρητήρια στα παιδιά και τη δασκάλα τους κ. Ιωάννα Νταβάκου!

 

25-11-2022:

Το Κέντρο Ανακύκλωσης Κουτιών Αλουμινίου  επισκέφτηκαν  την Παρασκευή  25/11/2022 οι μαθητές/ τριες της Α’ τάξης  με τους  εκπαιδευτικούς  κ. Πασχάλη Μακρή  και κ. Ελένη  Βουρλογιάννη.
Οι μαθητές/τριες  παρακολούθησαν  το πρόγραμμα  της  ανακύκλωσης  από την υπεύθυνο  του προγράμματος,  συζήτησαν,  ζωγράφισαν,  έπαιξαν  και είδαν τη διαλογή  αλουμινένιων κουτιών,  την απομάκρυνση  των σιδερένιων κουτιών  που  τυχόν  βρεθούν,  τη συμπίεση με ειδικές  πρέσες και τη μορφοποίηση σε συμπαγείς  “μπάλες”.
Όλοι μπορούμε  να βάλουμε  το δικό  μας λιθαράκι  στην ανακύκλωση,  να πάρουμε μέρος  στην προσπάθεια  για ένα καλύτερο  περιβάλλον  και να βγούμε  κερδισμένοι!

 

 

16-11-2022:

Στις 16-11-2022, οι μαθητές/τριες του Δ1  με τη συνοδεία της κιθάρας του εκπαιδευτικού κ. Μιλτιάδη Κάιτατζη και της δασκάλας του τμήματος κ. Μαρίας Αποστολοπούλου προετοίμασαν αυθόρμητα το τραγούδι “Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον”, Μουσική/Στίχοι: Διονύσης Τσακνής/Αδελφοί Κατσιμίχα, για την επέτειο του  Πολυτεχνείου και το μοιράστηκαν με τα παιδάκια του συστεγαζόμενου 19ου Νηπιαγωγείου και των μαθητών/τριών παιδιών του σχολείου μας.

Συγχαρητήρια σε όλους!

 

 

11-11-2022:

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα ελληνικά σχολεία υλοποιούν έναν όμορφο και συνάμα τρυφερό τρόπο, ούτως ώστε τα πρωτάκια κάθε σχολικής χρονιάς να νιώσουν πιο οικεία και φιλικά στο νέο σχολικό τους περιβάλλον

Η πρωτοβουλία “Εκτάκια υιοθετούν πρωτάκια” είναι μια υπέροχη πρακτική που βοηθά τους μαθητές της  Α΄ Δημοτικού  να νιώσουν ασφάλεια, αφού τα μεγαλύτερα παιδιά του σχολείου, οι μαθητές της  ΣΤ΄ Δημοτικού αναλαμβάνουν να τα φέρουν σε επαφή με τον νέο κόσμο που ξετυλίγεται μπροστά τους. Έτσι, προσαρμόζονται και κοινωνικοποιούνται πιο γρήγορα.

Κάθε πρωτάκι του σχολείου, υιοθετείται στην αρχή της χρονιάς από ένα εκτάκι. Το εκτάκι αναλαμβάνει να το προστατεύει, να το καθοδηγεί και να το βοηθάει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Έτσι το πρωτάκι ξέρει ότι μπορεί να απευθυνθεί και κάπου αλλού εκτός από τους δασκάλους του για οτιδήποτε το απασχολεί. Και τα εκτάκια κρατούν συνεχώς τα μάτια τους ανοιχτά για οτιδήποτε μπορεί να χρειαστούν τα πρωτάκια τους.Η πρώτη επαφή των παιδιών της έκτης με τα παιδιά της πρώτης έγινε την Παρασκευή 11-11-2022 στην τάξη της Πρώτης. Τα εκτάκια πήγαν  την «επίσημη επίσκεψη» στην Πρώτη, με σκοπό να πραγματοποιηθεί η διαδικασία της υιοθεσίας. Τα παιδιά της Έκτης επισκέφτηκαν τα παιδιά με γεμάτα χέρια, είχαν φτιάξει χάρτινα μολυβάκια που τα είχαν γεμίσει με δωράκια και τα πρόσφεραν στα παιδιά της Πρώτης. Στη συνέχεια έγινε η διαδικασία της υιοθεσίας με επιλογή των παιδιών της Έκτης. Ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών έγιναν και οι απαραίτητες προσαρμογές π.χ. μπορεί ένα πρωτάκι να υιοθετηθεί από δύο εκτάκια (σε περίπτωση που τα εκτάκια είναι περισσότερα στον αριθμό). Τέλος στα ζευγάρια που δημιουργήθηκαν τους δόθηκε χρόνος για να γνωριστούν λίγο καλύτερα και στη συνέχεια στο προαύλιο του σχολείου τα «νέα ζευγαράκια» συμμετείχαν σε διασκεδαστικά παιχνίδια.Η χαρά της ικανοποίησης στα μάτια των παιδιών και το όμορφο κλίμα που δημιουργήθηκε μεμιάς αποτελούν τον καλύτερο οιωνό για μια φωτεινή σχολική χρονιά που θα μείνει αξέχαστη σε όλους!

 

02-11-2022:

Χθες, 2-11-2022, επισκέφτηκαν το σχολείο μας οι κ. Παναγιώτης και  κ. Χρήστος, εκπρόσωποι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πένταθλου (Ε.Ο.ΜΟ.Π.). Οι μαθητές/τριες  των Δ1, Δ2, Ε & ΣΤ τάξεων και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου συμμετείχαν βιωματικά και γνώρισαν  το Laser Run το οποίο αποτελεί ένα από τα βασικά αγωνίσματά του. Οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί οργανώθηκαν,συνεργάστηκαν,  αγωνίστηκαν, έτρεξαν, σκόπευσαν, διακρίθηκαν. Με τη συνεχή επίβλεψη του ΚΦΑ κ. Πασχάλη Μιχαήλ και των εκπροσώπων της ομοσπονδίας οι μαθητές/τριες απέκτησαν εμπειρίες ενός νέου αγωνίσματος και  διασκέδασαν στο πλαίσιο της διάδοσης του αθλητικού πνεύματος και της σύνδεσης του σχολικού και του εξωσχολικού αθλητισμού.

 

27-10-2022:

Στις 27-10-2022 η καθηγήτρια της Πληροφορικής κ. Λολίδου Κατερίνα με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δ1 τμήματος ετοίμασαν εργασίες σχετικές με την Εθνική Επέτειο στον υπολογιστή. Μπράβο στα παιδιά και την υπεύθυνη Πληροφορικής, που αποτύπωσαν το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου 1940, μέσα από τα δικά τους μάτια, κάνοντας χρήση των Νέων Τεχνολογιών!

τίτλο τίτλο Η 28οηΟκτοβρίου 28η Οκτοβρήου 28 οκτωμβριου 28 Οκτωβρίου 28 Οκτωβριου neo 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 28 Οκτωβίου 28 ΟΚΤΟΒΡΙΟΥ 28 Οκτοβρίου 2022

 

26-10-2022:

Οι μαθητές/τριες της Α΄ και Β΄τάξης με την καθοδήγηση της υπεύθυνης καθηγήτριας Εικαστικών, κ. Τσινιά Μαρίας, ζωγράφισαν τα περιστέρια της 28ης Οκτωβρίου 1940, που μετέφεραν στους αιθέρες το “ΟΧΙ” των Ελλήνων στους Ιταλούς.

26-10-2022:

Την Τετάρτη, 26-10-2022, η Μουσικός κ. Μεσολωρά  Άννα με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ τάξης  άκουγαν χιουμοριστικά τραγούδια για την 28η Οκτωβρίου και στη συνέχεια ζωγράφισαν σχετικές εικόνες σύμφωνα με  τα ακούσματά τους.

312841074 430361332578081 6971111809244711039 n

Ο Ντούτσε δυσανασχετεί, γιατί οι Έλληνες τον έχουν ζωγραφίσει άσχημο.

313111179 517185153307654 8911812597269542585 n 306531548 1197732704154143 1540431832404598120 n

Ο Ντούτσε με το τσαρούχι από πάνω του έτοιμο να τον ποδοπατήσει.

 

312958421 2129383680786342 7993847132817994413 nΣτη μέση ο Ντούτσε που ζητά βοήθεια από τους Ιταλούς και του λένε “ΟΧΙ”. Από την άλλη μεριά ελληνικές σημαίες, σπαθιά και όπλα να του επιτίθενται.

 

 

 

 

 

 

26-10-2022:

Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022 ο δάσκαλος της Α΄ τάξης κ. Μακρής Πασχάλης και η δασκάλα κ. Βουρλογιάννη Ελένη ετοίμασαν σημαίες για κάθε παιδί και παρέλασαν στο προαύλιο, για να τιμήσουν την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Συγχαρητήρια σε μικρούς και μεγάλους!

 

17-10-2022:

Στο πλαίσιο του προγράμματος “Διατροφή και περιβάλλον-Η υγεία του πλανήτη περνά μέσα από το πιάτο μας” και ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής, χθες 16 Οκτωβρίου 2022, με κεντρικό σύνθημα “Να μη μείνει κανένας πίσω” οι μαθητές/τριες της Α΄ & Β΄ τάξης απόλαυσαν υγιεινό πρωινό στον χώρο της παιδικής χαράς του συστεγαζόμενου νηπιαγωγείου με τους εκπαιδευτικούς  του σχολείου Βουρλογιάννη Ε. , Πασχάλη Μ. και Μακρή Π., και  με τη βοήθεια των γονέων των μαθητών/τριών.

Οι μαθητές/τριες γεύτηκαν φρέσκα φρούτα όπως ρόδι, μπανάνα, σταφύλι, χυμούς, ξηρούς καρπούς, σπιτική τυρόπιτα και σπανακόπιτα, γιαούρτι, κρέμα, μπάρες δημητριακών, ταχίνι με μέλι, τοστ με τυρί, σπιτικό κέικ, κάνοντας ένα ταξίδι στον χρόνο με αρώματα και γεύσεις από τα παιδικά μας χρόνια.

Η υιοθέτηση μιας διατροφής φιλικής για τον πλανήτη, θα μπορούσε να συμβάλει στη σταθεροποίηση του κλίματος, προσφέροντας την ίδια στιγμή υγεία και μακροζωία.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε πως οι τάσεις στα τρόφιμα αγκαλιάζουν τη βιωσιμότητα με τροφές ανεπεξέργαστες που φέρνουν νοσταλγία.

Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία για τα παιδιά που ξεκίνησαν την ημέρα και την εβδομάδα τους όλα μαζί και “υγιεινά”.

Ευχαριστούμε τους γονείς για την ανταπόκρισή τους.

 

 

5-10-2022: Ημέρα των Εκπαιδευτικών

Παραθέτουμε μερικές δημιουργίες των μαθητών και μαθητριών μας με αφορμή την Ημέρα των Εκπαιδευτικών.

Σας ευχαριστούμε παιδιά και σας αγαπάμε πολύ!

 

 

30-09-2022:

9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Με σύμμαχο τον όμορφο καιρό χθες, 30-09-2022,  όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας γυμνάστηκαν, έπαιξαν, χόρεψαν και διασκέδασαν με παιχνίδια παλιά και σύγχρονα, στα οποία  είχαν προετοιμαστεί από τον ΚΦΑ κ. Πασχάλη Μιχαήλ.

Ήταν πραγματικά μια πολύ χαρούμενη ημέρα και ευχαριστούμε γι΄αυτή τον ΚΦΑ κ. Πασχάλη Μιχαήλ!

Επίσης, ευχαριστούμε την καθηγήτρια Εικαστικών κ. Τσινιά Μαρία και τους μαθητές και μαθήτριες που φιλοτέχνησαν την αφίσα με το σύνθημα της ημέρας “ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ζωή”.