5-2-2020:

Την Πέμπτη,  5-2-2020, η καθηγήτρια των Γαλλικών κ. Σακκούλη Γεωργία με τους/τις μαθητές/τριες του ΣΤ1 & ΣΤ2 τμήματος έφτιαξαν κρέπες. Είχε προηγηθεί η βοήθεια των μαμάδων των παιδιών. Αυτό έγινε λόγω της γιορτής της Chandeleur, γνωστή ως  γιορτή της κρέπας, στη Γαλλία. Πατήστε εδώ, για να διαβάσετε περισσότερα.

 

 

30-1-2020:

Οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης  με τη βοήθεια της  δασκάλας  κ. Ιωάννου Χριστίνας για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών ετοίμασαν σχετικούς σελιδοδείκτες.

 

 

22-01-2020:

Συμμετοχή των μαθητών/τριών της Α΄ τάξης σε Παιδικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης συμμετέχουν στον 7ο διαγωνισμό ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με τίτλο «ΕΙΜΑΙ… Πώς βλέπω τον εαυτό μου». Πρωταγωνιστής του διαγωνισμού για τη φετινή χρονιά είναι ένας χάλκινος καθρέφτης από την Κύπρο που χρονολογείται από το 1200-1050 π.Χ. και βρίσκεται στον 3ο όροφο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, στην αίθουσα Αρχαίας Κυπριακής Τέχνης. Με αφορμή τον καθρέφτη καλούμε τα  παιδιά καλούνται να συστηθούν στον κόσμο όπως εκείνα  βλέπουν τον εαυτό τους ή όπως ονειρεύονται να τον δουν με αφορμή…. έναν καθρέφτη. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Ιωάννα Νταβάκου και Ιωάννης Πράπας.

Περισσότερα για τον διαγωνισμό δείτε εδώ.

 

 

 

23-12-2019:

Φωτογραφίες από τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση της Γ΄ τάξης.

 

 

 

11-12-2019:

Οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης με τη βοήθεια της  δασκάλας  κ. Ιωάννου Χριστίνας για την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού έφτιαξαν αναμνηστικές καρδούλες.

                                                                                                                                                                         

 

 

24-10-2019:

Η Γ΄τάξη μύρισε Αγιοδημητριάτικα. Τα παιδιά μετά από πρόταση της δασκάλας τους κ. Ιωάννου Χριστίνας έφεραν χρυσάνθεμα και συζήτησαν για την ιστορία τους και τη σχέση τους με την  Ιαπωνία. Το 1910 το χρυσάνθεμο ανακηρύχθηκε το εθνικό άνθος της Ιαπωνίας.

 

 

4-10-2019:

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων: Οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης με τη δασκάλα τους κ. Χ. Ιωάννου γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων με διάφορες δραστηριότητες: έφτιαξαν ταμπλό με φωτογραφίες των αγαπημένων τους τετράποδων, έγραψαν ιστορίες με ζώα, ανέφεραν προσωπικές τους εμπειρίες από τη σχέση τους με αυτά  κ.ά. Μίλησαν για την αγάπη, τη φροντίδα  και την προστασία που πρέπει όλοι να δείχνουμε στα ζώα.