Σχ. έτος 2018-19

Οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης στο πλαίσιο του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος ετοίμασαν με τη βοήθεια της δασκάλας  κ.  Βουρλογιάννη Ελένης την εφημερίδα της τάξης τους “Τα αστεράκια της Α΄ τάξης”.

Συγχαρητήρια στα παιδιά και τη δασκάλα τους για την τόσο όμορφο αποτέλεσμα!

 

Σχ. έτος 2018-19

Οι μαθητές/τριες της Β΄ τάξης ετοίμασαν με τη βοήθεια της δασκάλας τους κ. Ιωάννας Νταβάκου την εφημερίδα της τάξης τους.

Συγχαρητήρια στα παιδιά και τη δασκάλα τους για την αξιόλογη αυτή δουλειά!

 

Σχ. έτος 2018-19

Ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας “Υγιεινή Διατροφή” στην Β΄ τάξη από την κ. Μαρία Βαστάκη. Μέσω του προγράμματος οι μαθητές/τριες έμαθαν για τα είδη των τροφών, τις θρεπτικές ουσίες, τα γεύματα και τη σημασία τους και τη χρησιμότητα του νερού. Δοκίμασαν χυμό, λαχανικά και φρούτα. Ζωγράφισαν, έκαναν παζλ και κατασκευές με όσπρια. Με αφορμή το πρόγραμμα ευελπιστούμε τα παιδιά να μάθουν να τρώνε υγιεινά και να αλλάξουν τις άσχημες, διατροφικές συνήθειες που μπορεί να έχουν.

 

29-5-2019

Η καθηγήτρια των Εικαστικών κ. Β. Ανδρεοπούλου με τους/τις μαθητές/τριες του σχολείου ζωγράφισαν τις βρύσες του προαυλίου κι έδωσαν ένα καλαίσθητο και χαρούμενο αποτέλεσμα.

Συγχαρητήρια στα παιδιά και στην καθηγήτριά τους!

18-4-19

Οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης με τη δασκάλα τους κ. Σ. Μπινιάρη φύτεψαν τα καλοκαιρινά κηπευτικά μας.

18-4-19

Οι μαθητές/τριες του Ε2 τμήματος με τη δασκάλα τους κ. Μ. Ζαρογιάννη έφτιαξαν πεντανόστιμα τρουφάκια και μας κέρασαν όλους.

15-4-19

Οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης με τη δασκάλα τους κ. Σ. Μπινιάρη στο πλαίσιο της γνωριμίας με τη “μέλισσα και τα προϊόντα της” έφτιαξαν παστέλι και φέτες με ψωμί και μέλι.

 

21 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης οι μαθητές/τριες της Δ΄ τάξης με τη δασκάλα τους κ. Καμάρα Γεωργία μίλησαν για την ποίηση και τους ποιητές, διάβασαν ποιήματα και στο τέλος έγραψαν δικά τους ποιήματα πλαισιώνοντάς τα με ζωγραφιές.

Και για την ημέρα παραθέτουμε το ποίημα του Νικηφόρου Βρεττάκου «Αν δε μου ‘δινες την ποίηση Κύριε…»

Αν δε μου  ‘δινες την ποίηση, Κύριε,

δε θα ‘χα τίποτα για να ζήσω.

Αυτά τα χωράφια δε θα ’ταν δικά μου.

Ενώ τώρα ευτύχησα να ‘χω μηλιές,

να πετάξουνε κλώνους οι πέτρες μου,

να γιομίσουν οι φούχτες μου ήλιο,

η έρημός μου λαό,

τα περιβόλια μου αηδόνια.

Λοιπόν; Πως σου φαίνονται; Είδες

τα στάχυα μου, Κύριε; Είδες τ’ αμπέλια μου;

Είδες τι όμορφα που πέφτει το φως

στις γαλήνιες κοιλάδες μου;

Κι  έχω ακόμη καιρό!

Δεν ξεχέρσωσα όλο το χώρο μου, Κύριε.

Μ’ ανασκάφτει ο πόνος μου κι  ο κλήρος μου μεγαλώνει.

Ασωτεύω το γέλιο μου σαν ψωμί που μοιράζεται.

Όμως,

δεν ξοδεύω τον ήλιό σου άδικα.

Δεν πετώ ούτε ψίχουλο απ’ ό,τι μου δίνεις.

Γιατί σκέφτομαι την ερμιά και τις κατεβασιές του χειμώνα.

Γιατί θα ‘ρθει το βράδυ μου. Γιατί φτάνει όπου να ‘ναι

το βράδυ μου, Κύριε, και πρέπει

να ‘χω κάμει πριν φύγω την καλύβα μου εκκλησιά

για τους τσοπάνηδες της αγάπης.

 

 

Στις 20 Μαρτίου 2019 η δασκάλα της Α΄ τάξης κ. Μπινιάρη Σοφία με τους/τις μαθητές/τριες της έγιναν “Μελισσοκόμοι”. Είδαν την κυψέλη, “την κάπνισαν”, είδαν την κερήθρα, κράτησαν το ξύστρο και τη σκούπα, μίλησαν για τη χρήση του καθενός από αυτά και συζήτησαν εκτενέστερα για τη μέλισσα, τη ζωή, τα προϊόντα της και την προσφορά της στους ανθρώπους.

 

 

 

 

12-3-2019: Οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης με την καθηγήτρια Μουσικής κ. Κοψιδά Μαρία τραγούδησαν τα ” Χελιδονίσματα” σε όλα τα τμήματα του σχολείου, για να καλοδεχτούν την Άνοιξη. Σας ευχαριστούμε “Και του χρόνου!”

 

12-3-2019:  Οι μαθητές/τριες της Β΄, Δ΄ & ΣΤ΄τάξης ετοίμασαν την “Κυρα Σαρακοστή” με τη βοήθεια των γονιών τους. Ευχόμαστε σε όλους “Καλή Σαρακοστή!”

 

 

6-4-2019: Χορωδιακή Συνάντηση Δημοτικών Σχολείων Αμαρουσίου

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας θα συμμετάσχει στη Χορωδιακή Συνάντηση Δημοτικών Σχολείων Αμαρουσίου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 το απόγευμα (θα ενημερωθείτε για την ακριβή ώρα) στην αίθουσα «Jacqueline de Romilly» του Υ.Π.Π.Ε.Θ. Υπεύθυνη για την προετοιμασία της χορωδίας  είναι η καθηγήτρια Μουσικής κ. Μ. Κοψιδά. Στη χορωδία θα συμμετέχουν οι μαθητές/τριες της  Δ΄ και Ε΄ τάξης.

Η τελική πρόβα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019 στον ίδιο χώρο που θα πραγματοποιηθεί και η εκδήλωση. Τα παιδιά θα μεταφερθούν εκεί δωρεάν με μισθωμένα λεωφορεία από τη Σχ. Επιτροπή Π.Ε. του Δ. Αμαρουσίου.

Την ημέρα της εκδήλωσης, Σάββατο 6 Απριλίου 2019 οι μαθητές/τριες θα μεταφερθούν στο Υ.Π.Π.Ε.Θ. με ευθύνη των γονέων τους.

Παρακαλούμε συμπληρώστε τη Δήλωση Συναίνεσης και επιστρέψτε τη στη δασκάλα της τάξης μέχρι την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019.

Η διευθύντρια του σχολείου

Μαρία Βαστάκη

 

Πρόγραμμα φιλαναγνωσίας

Στο πλαίσιο καλλιέργειας της φιλαναγνωσίας οι μαθητές/τριες της Β΄ και Γ΄ τάξης μαζί με τις δασκάλες τους κ. Νταβάκου Ι.,  κ. Αποστολοπούλου Μ., κ. Κατσαμάκα Α. και την καθηγήτρια των Εικαστικών κ. Ανδρεοπούλου Β. επέλεξαν να ασχοληθούν με την ιστορία της πιο δημοφιλούς διεθνώς pop-art Ιαπωνέζας εικαστικού, Γιαγιόι Κουσάμα: Μία ιστορία γεμάτη συναίσθημα, χρώμα, έκφραση και δημιουργία. Η Κουσάμα, γνωστή για τις βούλες που τις χρησιμοποιεί ως βασικό μέσο έκφρασης, για να ερμηνεύσει τον κόσμο, ακολούθησε το όνειρό της και παρά τις αντιξοότητες κατάφερε να το πραγματοποιήσει παλεύοντας σκληρά.

Οι μαθητές/τριες μέσα από ευχάριστες, δημιουργικές δραστηριότητες, όπως:

  • συνάντηση στον χώρο του σχολείου με τη βραβευμένη Αμερικανίδα εικονογράφο του βιβλίου Ellen Weinstein,
  • επαφή με νέα πρόσωπα-εμψυχωτές,
  • χρήση οπτικοακουστικού και εκπαιδευτικού υλικού,
  • εικαστικές δραστηριότητες,

θα εκφραστούν ποικιλοτρόπως και θα «απλώσουν» τις δικές τους βούλες στο σχολείο τους.

Βοηθός στο ξετύλιγμα όλης αυτής της δράσης θα είναι το βιβλίο του «Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης – ΜοΜΑ», «Από εδώ μέχρι το άπειρο».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας θα διεξαχθεί τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

 

Ενόψει της “Πανελλήνιας Ημέρας κατά της σχολικής βίας”, 6-3-2019,  οι μαθητές/τριες του Γ2 με την καθηγήτρια των Εικαστικών κ. Ανδρεοπούλου Β. και οι μαθητές/τριες της Δ΄τάξης με τη δασκάλα τους κ. Καμάρα Γ. φιλοτέχνησαν σχετικές αφίσες:

 

Οι μαθητές/τριες της Β΄τάξης με την καθηγήτρια Θεατρικής Αγωγής κ. Διαμάντη Ε. έφτιαξαν κούκλες για να παίξουν καλτσοθέατρο. Απολαύστε τες!

 

Οι μαθητές/τριες του Ε1 και Ε2  τμήματος με τις δασκάλες τους κ. Ζαρογιάννη Μ. και κ.  Σιδηροπούλου Ε. πραγματοποιούν το Πολιτιστικό Πρόγραμμα “Οργάνωση και Λειτουργία Βιβλιοθήκης” για το σχ. έτος 2018-2019.

 

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με πολύ γούστο και φροντίδα από τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης και τον δάσκαλό τους κ. Γιώργο Καρακάση. Και του χρόνου!