Στο πλαίσιο του προγράμματος «Διατροφή και περιβάλλον» τη Δευτέρα, 27-3-2023 οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης δημιούργησαν τον σχολικό τους λαχανόκηπο με πολλή διάθεση και μεράκι.

Οι μαθητές/τριες ήρθαν σε επαφή με το χώμα, ένιωσαν την πλαστικότητά του και τη δυναμική του σαν υλικό, φύτεψαν ντομάτες, αγγουράκια, κολοκυθάκια, πιπεριές, μαϊντανό και φράουλες.

Ενδιαφέρον δε νομίζετε;

Είναι βέβαιο, ότι ο σχολικός κήπος είναι έργο μικρού κόστους, όμως τα οφέλη του είναι πολλά, γιατί οι μαθητές/τριες αναπτύσσουν την ομαδικότητα, τη συνεργασία, μαθαίνουν για τη συμβολή του πρασίνου στη ζωή μας, πιάνουν χώμα στα χέρια τους, μαθαίνουν τη χρηστική αξία ενός φυτού που δίνει καρπούς και η αυλή του σχολείου ξαναζωντανεύει…

 Όλοι μαζί παράγουμε και προάγουμε πράσινο πολιτισμό…

Στο ίδιο πρόγραμμα με την καθ. των Εικαστικών οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης φιλοτέχνησαν σουπλά (sous plat) με θέμα την «Υγιεινή διατροφή». Εξάλλου, όλοι μας και ακόμη περισσότερο τα παιδιά θέλουμε το φαγητό μας να είναι ελκυστικό και να χορταίνει όλες μας τις αισθήσεις, αυτό αποτύπωσαν και στα έργα τους με τη δική τους έμπνευση.