Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων της Β΄ θεματικής ενότητας    «Ζω καλύτερα-Ευ ζην» με τίτλο «Οδική ασφάλεια», οι μαθητές/τριες  της Α΄ τάξης έμαθαν να αναγνωρίζουν τα σήματα και την ανάγκη να τα τηρούν στην καθημερινότητα.

Κατανόησαν τους κανόνες και τον εξοπλισμό που πρέπει να έχει ο ποδηλάτης, ώστε να απολαμβάνει την ποδηλασία με ασφάλεια.

Δημιούργησαν κατασκευές με σήματα, ποδήλατα, καπέλα και σελιδοδείκτες.

Την  Τρίτη, 31-1-2023 παρουσίασαν στους μαθητές/μαθήτριες της Β΄ τάξης το τραγούδι «Το ποδήλατο» του Κ. Μακεδόνα σε σύνθεση Χ. Νικολόπουλου φορώντας καπέλα με σήματα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) και κρατώντας οδοδείκτες, συμβάλλοντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών για θέματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής και στην προετοιμασία τους ως υπεύθυνων αυριανών οδηγών. Υπεύθυνη εκπαιδευτικός η κ. Βουρλογιάννη Ελένη. Μουσική επιμέλεια η κ. Μεσολωρά Άννα.

Ενδιαφέρον δε νομίζετε;

Είναι βέβαιο ότι η ανθρώπινη συμπεριφορά είναι η κύρια αιτία των οδικών ατυχημάτων και ότι αυτά μπορούν να αποφευχθούν μόνο μέσω της συνετής και υπεύθυνης οδικής συμπεριφοράς.