Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου η εορταστική εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 και η παράδοση σημαίας στους σημαιοφόρους και  παραστάτες.

Τη γιορτή προετοίμασαν οι μαθητές/τριες της Ε΄ τάξης με τον δάσκαλό τους κ. Παλούκη Θωμά. Για την ολοκλήρωσή της βοήθησαν όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου και ιδιαιτέρως η καθηγήτρια Θεατρικής Αγωγής κ. Αντάρα Μαρία, Εικαστικών κ. Τσινιά Μαρία και Μουσικής κ. Μεσολωρά Άννα. Πατήστε εδώ, για να δείτε το βίντεο με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε΄ τάξης “Ο Λόγος του Τσάρλι Τσάπλιν” από την ταινία “Ο Μεγάλος Δικτάτορας”.

Παρακολούθησαν την εκδήλωση οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης και οι γονείς των μαθητών της Ε΄ & ΣΤ΄ τάξης. Επίσης,  μας τίμησε με την παρουσία της η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου του 2ου ΠΕΚΕΣ Αττικής κ. Ταβουλάρη Ζαχαρούλα. Οι υπόλοιποι μαθητές, ενώ όλοι είχαν δει τη γιορτή τις προηγούμενες ημέρες ασχολήθηκαν στις αίθουσές τους με σχετικές για την ημέρα δραστηριότητες.

Και κάτι ακόμη, οι σχολικές εορτές δεν αποτελούν χαμένο χρόνο, αντιθέτως τα παιδιά μαθαίνουν την ιστορία μας μέσα από τη συμμετοχή και τη συνεργασία. Γίνεται προσπάθεια να βιώσουν έστω και λίγο τις συνθήκες κάθε ιστορικού γεγονότος. Η ενασχόλησή τους με την τέχνη,  η ελευθερία, η συνεργασία μεταξύ τους και μεταξύ των εκπαιδευτικών έχει μεγάλη παιδαγωγική και συναισθηματική αξία κι έτσι το σχολείο λειτουργεί ως κοινότητα μάθησης για μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς.

Συγχαρητήρια σε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς!

Διαβάστε εδώ το μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως.