mpatariokynigoiΑγαπητά μας παιδιά,

Αγαπητοί γονείς,

Σας γνωστοποιούμε ότι το σχολείο μας θα συμμετάσχει στο 1ο Τουρνουά Ανακύκλωσης Μπαταριών (βλ. εγκύκλιο Υ.Παι.Θ. με αριθ.Πρωτ. Φ.14/123039/ΦΔ/136954/Δ1), που διοργανώνει  η “Οργάνωση Γη” και η “ΑΦΗΣ”, συλλέγοντας άδειες μπαταρίες (βάρους μέχρι 5 κιλά, όχι μπαταρίες αυτοκινήτων) και οδηγώντας τες στους κάδους ΑΦΗΣ του σχολείου.

Ο διαγωνισμός θα έχει εξάμηνη ισχύ με διάστημα από τον Νοέμβριο του 2021 έως και τις 15 Απριλίου του 2022. Η ανακοίνωση των νικητών θα πραγματοποιηθεί μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Σκοπός του προγράμματος είναι να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον των μαθητών/τριών και να τους κινητοποιήσουμε, ώστε να κατανοήσουν τη σημασία της χωριστής συλλογής και ανακύκλωσης μπαταριών, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την περιβαλλοντική συνείδηση της σχολικής κοινότητας και την ευαισθητοποίησή της στην ανακύκλωση. Μέσα από ενέργειες θα ενημερωθούν οι μαθητές για τη διαδικασία και τα οφέλη της ανακύκλωσης μπαταριών και το όφελος που συνεπάγεται για το Περιβάλλον, τη Δημόσια Υγεία, την Κλιματική Αλλαγή καθώς και τη συσχέτιση με την Κυκλική Οικονομία.

Τα σχολεία (ανάλογα με τον μαθητικό πληθυσμό τους) που θα παραδώσουν το μεγαλύτερο βάρος αποβλήτων μπαταριών, θα αναδειχθούν νικητές στην κατηγορία τους και θα λάβουν μεγάλα έπαθλα!

1ο ΜΕΓΑΛΟ ΕΠΑΘΛΟ:
Κατασκευή rubber floor για το προαύλιο από ανακυκλωμένα υλικά.

2ο ΕΠΑΘΛΟ
Αναδιαμόρφωση σχολικής αίθουσας πολυμέσων (laptop, οθόνη
τοίχου, προτζέκτορα, μικρόφωνο & ηχεία).

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ ΕΠΑΘΛΟ
Όλοι οι μαθητές των νικητήριων σχολείων θα κερδίσουν από ένα
μπλουζάκι ενθάρρυνσης ανακύκλωσης.

Σχετικά με τους κανονισμούς, τους όρους, τα έπαθλα, επιπλέον υλικά για την τάξη και όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για τη δράση πατήστε στο www.afis-kinigoi.gr.

Επειδή και στο παρελθόν έχουμε κερδίσει το 1ο και το 4ο βραβείο σε διαγωνισμό ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών, ας προσπαθήσουμε όλοι, μικροί και μεγάλοι, να συγκεντρώσουμε όσες περισσότερες μπαταρίες μπορούμε, για να έχουμε ένα πιο υγιές περιβάλλον και να κερδίσουμε τα έπαθλα προς όφελος του σχολείου μας.

Η διευθύντρια του σχολείου