Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας θα συμμετέχει στη δράση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλοκωφών Καλλιθέας και σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε κι εσείς μαζί μας, ακόμη και τα παιδιά. Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλοκωφών Καλλιθέας συμμετέχει στην παγκόσμια καμπάνια ευαισθητοποίησης προς τα άτομα με  τυφλοκώφωση, που διοργανώνεται από την Παγκόσμια Οργάνωση για την Τυφλοκώφωση Deafblind International. https://www.deafblindinternational.org/get-involved/yarn-bombing-2021/

Υποχρέωσή μας  είναι η επιλογή ενός απλού μοτίβου που θα το δημιουργήσουμε με  μαλλί σε ένα ή περισσότερα τετράγωνα διαστάσεων 20Χ20 εκατοστά (τα έργα θα είναι μεμονωμένα), τα οποία θα αποσταλούν στο σχολείο Τυφλοκωφών τον Μάιο του 2021.

Η συγκεκριμένη δράση θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο  2021 στο πλαίσιο της εβδομάδας τυφλοκώφωσης.

Με κάθε πλεκτό κομμάτι που θα στείλουμε στο σχολείο, θα δημιουργηθεί μια μοναδική απτική σύνθεση που θα αναρτηθεί και θα κοσμήσει έναν δημόσιο χώρο ή ένα αντικείμενο στην κοινότητα του σχολείου. Με αυτό τον τρόπο συμβολίζεται η συνύπαρξη και η συμμετοχή όλων των ανθρώπων μέσα από μια διασκεδαστική δραστηριότητα προς έναν κοινό σκοπό, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση προς την τυφλοκώφωση. Παράλληλα με τη σύνθεση θα αναρτηθούν και οι επωνυμίες των σχολείων και οργανισμών που θα συμμετέχουν σε αυτή  την προσπάθεια.

Όποιος γονέας επιθυμεί να συμμετάσχει, ας ενημερώσει τη διεύθυνση του σχολείου μέχρι τις 24 Απριλίου 2021 και να φέρει στο σχολείο τη δημιουργία του στις 10 Μαΐου 2021, ώστε να αποστείλουμε τα έργα όλων.

Σας ευχαριστούμε πολύ!