Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (Internet Safety Day), η οποία φέτος θα εορτασθεί στις 9 Φεβρουαρίου 2021, από την Υπηρεσία  Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος  διοργανώνεται ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με θέματα που αφορούν παιδιά ηλικίας 4-10 ετών από τους αρμόδιους φορείς, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία ενός ισχυρού πλέγματος προστασίας των παιδιών από επικίνδυνες διαδικτυακές συμπεριφορές.

Ενισχύοντας την προσπάθεια αυτή, σημειώνεται ότι θα παρουσιασθεί για πρώτη φορά και το παραμύθι με τίτλο «ο Σίφης ο Ποντικός & το Διαδίκτυο», το οποίο συνέγραψε η κ. Κάρμεν Ρουγγέρη σε συνεργασία με την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αποδίδοντας με εύσχημο και βιωματικό τρόπο τα περιστατικά που χειριζόμαστε καθημερινά.

Η παρουσίαση  θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021 διαδικτυακά  και ώρες 11:45-12:30 και θα την παρακολουθήσουν οι μαθητές/τριες της Γ΄τάξης του σχολείου μας. Τα παιδιά θα παραλάβουν από ένα βιβλίο «ο Σίφης ο Ποντικός & το Διαδίκτυο», προσφορά της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επιπλέον, γίνεται μνεία ότι η εκδήλωση θα προβληθεί σε live streaming μέσω των σελίδων που διατηρεί η  Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η Ελληνική Αστυνομία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς να εμφανίζονται ευδιάκριτα τα πρόσωπα των παιδιών.

Η διευθύντρια του σχολείου