Στις 27 Σεπτεμβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του σχολείου μας η 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019, όπως αποφασίστηκε από τον Σύλλογο Διδασκόντων στην υπ. αριθμ. 19η Πράξη/23-9-2019. Φέτος το σύνθημα της ημέρας είναι «Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου».

Κεντρικός στόχος είναι η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις, εντός του σχολείου,  μέσω της ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Την ημέρα αυτή το πρόγραμμα θα έχει ως εξής:

1. Δύο  πρώτες ώρες αθλητικές δράσεις στίβου από το πρόγραμμα KIDS ATHLETICS,

2. Προβολή ταινίας στην Αίθουσα Εκδηλώσεων για τις (Α, Β, Γ  τάξεις, Ο ΑΣΤΕΡΙΞ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ) και για τις (Δ, Ε, ΣΤ τάξεις, COOL RUNNINGS ),

3. Τις τελευταίες ώρες διάφορες δραστηριότητες σχετικές με το σύνθημα της ημέρας από τους/τις εκπαιδευτικούς των τάξεων/τμημάτων.

Όσοι/ες  μαθητές/τριες έχουν σε εκκρεμότητα το  Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ), θα   πρέπει να το υποβάλουν άμεσα, ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν στις αθλητικές δράσεις. Επίσης, οι μαθητές/τριες θα πρέπει  να φορούν αθλητική ενδυμασία.

Σε περίπτωση ακύρωσης των δράσεων θα γίνει μεταφορά αυτών σε άλλη ημερομηνία την οποία θα αποφασίσει ο Σύλλογος Διδασκόντων και θα γνωστοποιηθεί εγκαίρως.

Οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν με τις σχολικές τσάντες τους και τα βιβλία τους, όπως κάθε ημέρα.