2 Απριλίου 2023 – Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό

20230404 1319041 20230404 1133191 20230404 1318071

H Παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό (γνωστή και ως Παγκόσμια ημέρα αυτισμού) είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη ημέρα που γιορτάζεται στις 2 Απριλίου κάθε έτους, ενθαρρύνοντας τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών να λάβουν μέτρα για την ευαισθητοποίηση σχετικά με ανθρώπους με διαταραχές του φάσματος του αυτισμού, συμπεριλαμβανομένου του αυτισμού και του συνδρόμου Asperger, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σήμερα, λοιπόν, η Παγκόσμια ημέρα ενημέρωσης για τον αυτισμό  ήταν αφιερωμένη στην ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση, τη συμπερίληψη, την αποδοχή και την κοινωνική ένταξη των ατόμων με αυτισμό. Δεν θα μπορούσε να λείπει μια δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον αυτισμό από το Τμήμα Ένταξης του σχολείου μας. Οι μαθητές του Τμήματος Ένταξης αφού παρακολούθησαν βίντεο σχετικά με τον αυτισμό, κατασκεύασαν ακρωνύμιο και μια αφίσα με το παζλ χρωματων-σύμβολο του αυτισμού.

“Αυτισμός δεν σημαίνει το  τέλος του κόσμου, αλλά η αρχή ενός νέου κόσμου. ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ-ΚΑΤΑΛΑΒΕ-ΑΠΟΔΕΞΟΥ. Καθένας μας είναι ένα κομμάτι του παζλ” είπαν οι μαθητές στο τέλος της δράσης…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *