17ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» – Δρόμος 1.000μ. μαθητών Δημοτικών Σχολείων

marathonios

Tην Κυριακή 30 Απριλίου 2023 θα διεξαχθεί ο 17ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» – bwin, στη διαδρομή Πέλλα – Θεσσαλονίκη, η οποία ενώνει την αρχαία με τη σύγχρονη πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας. Επιπλέον θα διεξαχθούν οι Δρόμοι Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος των 10.000μ. και 5.000μ.

Παράλληλα και εκτός επίσημου αγωνιστικού προγράμματος θα διεξαχθεί ο Δρόμος 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων.

Ο Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», είναι η δεύτερη μεγαλύτερη και μαζικότερη διεθνής διοργάνωση της χώρας μας και η μεγαλύτερη της Βορείου Ελλάδος. Αποτελεί τακτικό μέλος της παγκόσμιας ομοσπονδίας μαραθωνίων AIMS και εντάσσεται ανελλιπώς στο ετήσιο ελληνικό και διεθνές αθλητικό καλεντάρι των Ομοσπονδιών ΣΕΓΑΣ και AIMS.

Διεξάγεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασσικού Αθλητισμού World Athletics σε αγωνιστικές διαδρομές που φέρουν την επίσημη πιστοποίηση της.

Το σύνολο των Δρόμων του αγωνιστικού προγράμματος, καθώς και των παράλληλων εκδηλώσεων της διοργάνωσης, φέτος αφιερώνεται στον θεσμό της οικογένειας, με εκδηλώσεις που αφορούν στα παιδιά, όπως ο δρόμος των 1.000 μέτρων των μαθητών δημοτικών σχολείων, στον οποίο η  συμμετοχή των μαθητών είναι ΔΩΡΕΑΝ, το τουρνουά σκάκι των παιδιών έως 12 ετών, το πρόγραμμα παραδοσιακών χορών δημοτικών σχολείων και η παιδική γιορτή με δημιουργική απασχόληση, η οποία θα εξελίσσεται παράλληλα με τη ροή του αγωνιστικού προγράμματος.

H Οργανωτική Επιτροπή στο πλαίσιο των πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων, σε συνεργασία με την Α’ βάθμια Εκπαίδευση Ανατολικής Θεσσαλονίκης, έχει εντάξει πρόγραμμα παραδοσιακών χορών μαθητών Δημ. Σχολείων της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Οι δηλώσεις συμμετοχής αποστέλλονται στη Δ/νση Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης στο mail@dipe-a.thess.sch.gr, Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 30 Απριλίου 2023

Ώρα εκκίνησης: 09:00

Αφετηρία: Λεωφόρος Νίκης (Πλατεία Αριστοτέλους)

H Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε να δοθεί παράταση στις ατομικές εγγραφές και έτσι οι αιτήσεις συμμετοχής μεμονωμένων δρομέων θα γίνονται δεκτές μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 7 Απριλίου.

 

Οι εγγραφές μπορούν να υποβληθούν με τους εξής τρόπους:

α. Με online δήλωση συμμετοχής στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης, www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr.

β. Με αποστολή της έντυπης φόρμας εγγραφής με e-mail στο info@atgm.gr και info@alexanderthegreatmarathon.org ή με fax στο 2310 200361 (ΜΕΑΣ Τρίτων).

γ. Αυτοπροσώπως στα Κεντρικά Γραφεία του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο (τηλ.: 2310 200360).

δ. Για εγγραφή μέσω Ιδρύματος-Φορέα του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης της διοργάνωσης: Ο δρομέας υποβάλλει απευθείας την δήλωσή του στο Ίδρυμα-Φορέα που επιλέγει, εντασσόμενος στην ομάδα του (Running Team).

Το ωρολόγιο πρόγραμμα του 17ου Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ- bwin έχει ως εξής:

Ώρα 07:45: Εκκίνηση Μαραθωνίου από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην πλατεία της Πέλλας.

Ώρα 09:00: Εκκίνηση Δρόμου 1.000μ για μαθητές δημοτικών σχολείων από την Πλατεία Αριστοτέλους.

Ώρα 09:00: Εκκίνηση Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. από το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων.

Ώρα 13:00: Εκκίνηση Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Κοινός Τερματισμός όλων των Δρόμων του αγωνιστικού προγράμματος στο ύψος της πλατείας του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη παραλία της Θεσσαλονίκης.

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων