2o Εργαστήριο Δραστηριοτήτων – Νηπίων Παιδεία: το πρώτο βήμα στη δημοκρατία

Δεκ 202111

Aγαπητοί γονείς,
Σας ενημερώνουμε ότι από τις αρχές Δεκεμβρίου ξεκίνησε η δεύτερη θεματική ενότητα των εργαστηρίων δεξιοτήτων με θέμα: «Ενδιαφέρομαι και ενεργώ – Κοινωνική συναίσθηση και ευθύνη» και συγκεκριμένα η υποενότητα: Συμπερίληψη: Αλληλοσεβασμός, Διαφορετικότητα με τίτλο «Νηπίων Παιδεία: το πρώτο βήμα στη δημοκρατία»
Βασικός σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι ν’ αναπτύξουν τα παιδιά του νηπιαγωγείου θετική αυτοεκτίμηση καθώς και δεξιότητες συνεργασίας και αλληλεγγύης, να μάθουν να δρουν ομαδικά, να εκπαιδευτούν στο να αντιλαμβάνονται τις έννοιες της διαφορετικότητας και της ανεκτικότητας, να εξοικειωθούν με τα διαφορετικά φυσικά και φυλετικά χαρακτηριστικά και να επιδεικνύουν σεβασμό και θετική στάση απέναντι στους άλλους.
Επίσης, σκοπός του προγράμματος είναι να αναπτυχθούν δεξιότητες μάθησης ανάμεσα στις οποίες είναι η κριτική σκέψη, η επικοινωνία, η δημιουργικότητα αλλά και δεξιότητες ζωής όπως η ενσυναίσθηση, η ευαισθησία, η προσαρμοστικότητα και άλλα.
Η μεθοδολογική προσέγγιση αναφορικά με τις δραστηριότητες των εργαστηρίων δεξιοτήτων είναι η διερευνητική μέθοδος, ο καταιγισμός ιδεών, η επίλυση συγκρουσιακών καταστάσεων με παιχνιώδη τρόπο και η ενεργητική συμμετοχή των παιδιών. Σε όλη την διαδικασία αυτή πιθανόν να χρειαστούμε την δική σας εμπλοκή και βοήθεια με απλές δραστηριότητες και απλά υλικά.
Ομαδικές εργασίες του συγκεκριμένου προγράμματος θα αναρτώνται στον παρόντα ιστότοπο.

Αφήστε μια απάντηση

Πρόσφατα σχόλια

    Kατηγορίες

    Translate

    Δεκέμβριος 2021
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  


    Δώστε μια περιγραφή για το σχολείο σας, π.χ. την ιστορία του, τους χώρους του, τις υποδομές και τον εξοπλισμό της σχολικής μονάδας



    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση
    Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων