ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ 2: ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ

Αγαπητοί γονείς,

Το Σχέδιο Δράσης “Γονείς και εκπαιδευτικοί για ένα χαρούμενο παιδί” έφτασε στο τέλος του. Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη συμμετοχή σας σε όλες τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν. Παρακάτω παραθέτουμε τις δικές σας εντυπώσεις με σκοπό να παρακινήσουμε όλους τους γονείς να συμμετέχουν σε ανάλογες δράσεις στο μέλλον. Μέσα από αυτές τις δράσεις επιδιώκεται η δημιουργία ουσιαστικών σχέσεων ανάμεσα στο σχολείο και την οικογένεια. Το σχολείο και η οικογένεια  έχουν ένα και μοναδικό κοινό στόχο: την πρόοδο και τη χαρά του παιδιού!

 • Το Σχέδιο Δράσης που πραγματοποιήθηκε από το νηπιαγωγείο ήταν χρήσιμο και ευχάριστο και ταυτόχρονα αποτέλεσε έναν τρόπο, ώστε να υπάρξει μια επιπλέον επαφή και επικοινωνία μεταξύ της οικογένειας, του σχολείου και των γονέων μεταξύ τους. Ο τρόπος υλοποίησής του μέσω webex ήταν εξυπηρετικός και ασφαλής εν μέσω της πανδημίας. Οι παρουσιάσεις των εκπαιδευτικών και της συμβούλου πρωτοβάθμιας ήταν πλούσιες και κατανοητές και οι συζητήσεις στο τέλος κάθε συνάντησης βοήθησε τους γονείς να εκφράσουν και να λύσουν τις απορίες τους. (Φ.Μ.)
 • Πολύ καλό και ευχάριστο πρόγραμμα. Μας βοήθησε να κατανοήσουμε καλύτερα το εκπαιδευτικό σύστημα και να ενημερωθούμε και για τα παιδιά μας. Επίσης βοήθησε και να μάθουμε και εμείς ως γονείς πώς να αντιμετωπίζουμε προβλήματα που δημιουργούνται με τα παιδιά μας και πώς να χειριζόμαστε κάποιες καταστάσεις. Ευχαριστούμε πολύ. (Σ.Α.)
 • Πιστεύω ότι το πρόγραμμα ήταν πολύ ουσιαστικό με αρκετό ενδιαφέρον και πολύ βοηθητικό. Αν και μητέρα τριών παιδιών είναι η πρώτη φορά που συμμετείχα σε ένα τέτοιο πρωτοπόρο (ιδιαίτερα το θέμα του) Σχέδιο Δράσης. Ελπίζω να υπάρξουν και άλλα τέτοια στο μέλλον γιατί όπως προανέφερα ήταν “αλυσίδα” και μια προσέγγιση εξαιρετική. (Μ.Ν.)
 • Ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία και δράση, καθώς ευαισθητοποιεί αρχικά το παιδί σχετικά με σημαντικά ζητήματα (όπως ανακύκλωση, σεβασμός στο περιβάλλον, ενσυναίσθηση, αξία της προσφοράς) και παροτρύνεται να συμμετέχει σε αντίστοιχες δράσεις ενεργά. Επίσης ενισχύει την ουσιαστική εμπλοκή του γονέα σε διάφορα ζητήματα που αφορούν την νηπιακή ηλικία και γενικότερα την σχολική ζωή του παιδιού, μέσω της επικοινωνίας ειδικών, εκπαιδευτικών και γονέων. Κέρδος των διαδικτυακών συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν θεωρώ ότι ήταν η επίγνωση ότι η εκπαιδευτική διαδικασία δεν πρέπει να είναι αποκλειστικά στοχευμένη στο μαθησιακό κομμάτι, αλλά στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού. Αυτό επιτυγχάνεται μόνο μέσω της συνεργασίας γονιού – εκπαιδευτικού για το καλό του παιδιού και μακάρι αντίστοιχες δράσεις να συνεχιστούν και να καθιερωθούν τόσο στο νηπιαγωγείο, όσο και στις επόμενες εκπαιδευτικές βαθμίδες στην πορεία των παιδιών μας. Η θεματολογία των συναντήσεων ήταν ικανοποιητική. Σας ευχαριστούμε θερμά. (Α.Β.)
 • Αυτά που μάθαμε όντως είναι πολύ χρήσιμα. Βοήθησε να μάθουμε ότι δεν υπάρχουν κακά παιδιά, υπάρχει λάθος χειρισμός. Ευχαριστούμε πολύ. (Α.Ζ.)
 • Ήταν ένα πρωτοπόρο και εμπνευσμένο εγχείρημα, που νομίζω πέτυχε. Όσες συναντήσεις κατάφερα να παρακολουθήσω ήταν άκρως ενδιαφέρουσες και πολύ διαφωτιστικές. Δυστυχώς ίσως η ώρα ή και η μέρα δεν βόλευε πάντα ώστε να μπω σε όλες. Σας ευχαριστώ πολύ. (Ο.Α.)
 • Πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμα. Σας ευχαριστώ πολύ για για τις διαδικτυακές συναντήσεις. (Π.Μ.)
 • Είμαι πολύ ευχαριστημένη από το συγκεκριμένο Σχέδιο Δράσης γιατί ήταν με διαφορετικά θέματα πολύ ενδιαφέροντα και απλά ώστε να τα καταλάβουμε. Μακάρι να γίνουν και άλλα στο μέλλον. ¨Σας ευχαριστούμε πολύ”. (Μ.Χ.)
 • Αγαπητές κυρίες, θα θέλαμε οικογενειακώς, να σας ευχαριστήσουμε γιατί η πρωτοβουλία αυτού του Σχεδίου Δράσης είχε θετικό αντίκτυπο σε μικρούς και μεγάλους! Μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε, να σκεφτούμε και να δράσουμε συνεργατικά όσον αφορά στις δράσεις όπου συμμετείχαν τα παιδιά (π.χ. συλλογή αγαθών κτλ.). Σχετικά με τις διαδικτυακές συναντήσεις των γονέων, επίσης, έχω πολύ θετικά σχόλια και όμορφες εντυπώσεις! Αρχικά, είναι μεγάλη η ικανοποίηση από την ίδια την πραγματοποίησή τους! Δεύτερον, είχαμε την ευκαιρία οι γονείς να βρεθούμε και να γνωριστούμε καλύτερα. Τρίτον και σημαντικότερο είναι οι ίδιες οι πληροφορίες και η γνώση που κερδίσαμε και θα μας βοηθήσουν στον απαιτητικό μας ρόλο ως γονείς. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στους εισηγητές κάθε ενημερωτικής συνάντησης! Ήταν όλοι εξαιρετικοί! Καλό καλοκαίρι! (Μ.Μ.)
 • Το συγκεκριμένο σχέδιο δράσης ήταν εξαιρετικό. Είναι μια πολύ καλή προπόνηση για τα παιδιά, χωρίς να κουράζονται, αλλά με παιγνιώδη μορφή. Ο τρόπος υλοποίησής του είναι και δύσκολος αλλά και εύκολος, αναλόγως πώς θα το διαχειριστεί ο κάθε γονέας. Χωρίς πίεση, με επιβράβευση. Πολύ σημαντικές και διαφωτιστικές οι συναντήσεις μας οι διαδικτυακές, συγχαρητήρια, συνεχίστε έτσι. (Σ.Χ.)
 • Οι διαδικτυακές μας συναντήσεις εάν και δεν μπόρεσα να τις παρακολουθήσω όλες, αυτές που παρακολούθησα ήταν πολύ ωφέλιμες. Προσωπικά μου δόθηκε η ευκαιρία να μάθω πολλά τα οποία δεν γνώριζα τα περισσότερα. Ήταν πολύ χρήσιμες πληροφορίες. Ήταν μια επικοινωνία πολύ ωφέλιμη. Σας ευχαριστούμε πολύ για αυτήν την ευκαιρία… (Ρ.Χ.)
 • Πρώτη φορά φέτος παρακολουθώντας τις διαδικτυακές μας συναντήσεις αντιλήφθηκα το πόσο χρήσιμες πληροφορίες δόθηκαν σε εμάς τους γονείς από τα διάφορα θέματα που αναπτύσσαμε μέσα από αυτές και την ξεχωριστή προσέγγιση αι καλύτερη για να μπορούμε και εμείς οι γονείς να σας βοηθάμε σε αυτό το υπέροχο έργο που κάνετε για τα παιδιά μας. Ήταν πάρα πολύ ωραία τα θέματα και χρήσιμες οι που δόθηκε σε κάθε θεματική ενότητα με τους ιθύνοντες να καταβάλουν κάθε προσπάθεια από πλευράς τους ώστε αυτές οι συναντήσεις να γίνουν εφαλτήριο και για μελλοντικές δράσεις. (Α.Κ.)
 • Το Σχέδιο Δράσης “Γονείς και εκπαιδευτικοί για ένα χαρούμενο παιδί” μου άφησε μόνο θετικές εντυπώσεις. Γονείς και εκπαιδευτικοί ήρθαμε κοντά. Οι γονείς κατανοήσαμε πόσο αλλά και με ποιον τρόπο ακριβώς το σχολείο συνεισφέρει στην πρόοδο των παιδιών μας. Προσωπικά, μέσω των συνεδρειών βοηθήθηκα να αντιμετωπίσω κάποιες καταστάσεις και με το σωστό τρόπο να βοηθήσω και το παιδί μου. Ο τρόπος υλοποίησης αν και διαδικτυακός έγινε με μεγάλη επιτυχία. Εύχομαι του χρόνου να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή από τους γονείς και αν είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν και δια ζώσης. Μέσα από τις συναντήσεις αναδείχθηκε ακόμη περισσότερο το σπουδαίο έργο των εκπαιδευτικών μας. Ειλικρινά, σας ευχαριστούμε που αγαπάτε τα παιδιά μας. (Α.Π.)
 • Εμένα δε με βόλευαν οι ώρες, μόνο σε ένα ήμουν! Σε αυτό που ήμουν, ήταν καλό, ήταν χρήσιμο πολύ! (Ν.Γ.)
 • Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένη με την καινούρια και την πρωτότυπη ενημέρωση που είχαμε αυτήν τη χρονιά και εύχομαι πραγματικά να το συνεχίσετε. Με βοήθησε πάρα πολύ να λύσω κάποιες απορίες που έχω για την καθημερινότητα των παιδιών μου και να μπορώ να βελτιώνομαι για τις καθημερινές τους ανάγκες και να γίνομπληροφορίες. Δυστυχώς δεν κατάφερα να παρευρεθώ σε όλες τις συνεδρίες λόγω υποχρεώσεων. Παρόλα αυτά σας ευχαριστώ πολύ για όλα. Καλό καλοκαίρι σε όλους. Με το καλό να ξανανταμώσουμε. (Χ.Α.)
 • Αρχικά ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό το σχέδιο δράσης και γι’ αυτή τη συνεργασία. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να παρακολουθήσουμε όλα τα προγράμματα γιατί εκείνες τις ώρες είχαμε προγραμματισμένες εξωσχολικές δραστηριότητες αλλά αυτά που παρακολουθήσαμε ήταν πολύ οργανωμένα χωρίς να υπάρχει κάνενα πρόβλημα. Οι εισηγητές ήταν εξαιρετικοί και πρόθυμοι να απαντήσουν σε ό,τι ρωτούσαμε. Και αυτό βέβαια είχε ως αποτέλεσμα να λυθούν οι απορίες μας. Ελπίζουμε να το συνεχίσετε και του χρόνου. Συγχαρητήρια για τον κόπο και την υπομονή να το οργανώσετε όλο αυτό. (Α.Κ.)
 • Εξαιρετικό!… Μου άρεσε και με βοήθησε πολύ! (Γ.Χ.)
 • Το σχέδιο δράσης που υλοποιήθηκε κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς, ήταν αρκετά ικανοποιητικό υπό αυτές τις συνθήκες. Σίγουρα, δια ζώσης συναντήσεις, θα ήταν πολύ καλύτερες και θα είχαμε τη δυνατότητα για περισσότερες ερωτήσεις ώστε να απαντηθούν οι απορίες μας. (Κ.Π.)
 • Ήταν πολύ ωραία και ενδιαφέρον. Βοήθησαν πολύ στην καθημερινότητά μας. Ευχαριστούμε πολύ για την βοήθεια και μακάρι να γίνονται και στο μέλλον. (Σ.Κ)
 • Το αποτέλεσμα της δράσης ήταν πολύ καλό και η ποιότητα του έργου έφτασε σε υψηλό επίπεδο. Υπήρχε άριστη συνεργασία, έγκυρη και ολοκληρωμένη πληροφόρηση. Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δυστυχώς δεν ήμουν παρούσα σε όλες τις διαδικτυακές συναντήσεις. Ελπίζω να συνεχιστεί η προσπάθεια αυτή και την επόμενη χρονιά με καινούρια θέματα και δράσεις. Σας ευχαριστούμε για την παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης και για το χρόνο που διαθέσατε. (Ε.Χ.

Η αποτίμηση του σχεδίου δράσης από εσάς ήταν ουσιαστική και εποικοδομητική , ώστε και να μας βοηθήσει να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη γνώση, διάθεση και δύναμη το έργο μας.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!

Χρύσα Κάμου – Νάντια Σμοκοβίτου – Φανή Χασιαπέτη

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση