ΕΓΓΡΑΦΕΣ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2024-2025

Σας ενημερώνουμε ότι κατά το σχολικό έτος 2024- 2025 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν ο μαθητές/τριες που γεννήθηκαν από 1/1/2018 έως και 31/12/2018.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν στο 65ο Δημοτικό Σχολείο για όλα τα δημοτικά του συγκροτήματος “Γκράβα” καθημερινώς από τις 08:15-09:30 από την 1η Μαρτίου 2024 έως και την 20η Μαρτίου 2024. Σας παραθέτουμε τα όρια των σχολείων:

ΟΡΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας

β. Βιβλιάριο Υγείας του μαθητή/ τριας ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών

γ. το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ)

δ. Αποδεικτικό Στοιχείο από το οποίο να προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας του/ της μαθητή/τριας

ε. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου και Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό

 

IASIS AD CENTRO Α1, Α2, Β, Γ, Ε1, Ε2

Σε συνέχεια της συνεργασίας μας με το Iasis Ad Centro, πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου οι δράσεις με τα τμήματα Α1 και Α2 με θέμα “Αναγνώριση και Διαχείριση Συναισθημάτων”, με τη Β τάξη με θέμα “Επικοινωνία Δίχως Βία”, με τη Γ τάξη με θέμα “Διαφορετικότητα” και με τα τμήματα Ε1 και Ε2 με θέμα “Μοντέλο της Επικοινωνίας Δίχως Βία”.

Our cooperation with Iasis Ad Centro continues! On Friday 23rd February, projects were held in the following classes:

A1 and A2 based on “Recognising and Handling Our Emotions”,

B based on “Communicating without Violence”,

C based on “Otherness”,

E1 and E2 based on “Communicating without Violence”

Φωτογραφίες από A1 και Α2

IASIS A1 IASIS A2 B IASIS A2

Φωτογραφίες από Β και Γ

Β2β Β5 Γ 1βΓ4 Γ5

Φωτογραφίες από Ε1 και Ε2

Ε ΤΑΞΕΙΣ 1α Ε ΤΑΞΕΙΣ 5β Ε ΤΑΞΕΙΣ 6

 

Εκπαιδευτικό Παιχνίδι Στο Δ1 και στο Δ2- Educational Game in D1 and D2 classes

“Ντετέκτιβ Κλουζ & Kids Mystery Club: Η υπόθεση των χαμένων κόμικς”.

Εκπαιδευτικό παιχνίδι μυστηρίου από την ομάδα Kids Mystery Club με αφορμή τη δημοφιλή στα παιδιά σειρά βιβλίων Μια Υπόθεση για τον Ντετέκτιβ Κλουζ πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024. Τα παιδιά έγιναν ντετέκτιβ για μία μέρα σε μια ιστορία εμπνευσμένη από τις περιπέτειες του αγαπημένου τους ήρωα. Οι μαθητές μας κλήθηκαν να ερευνήσουν τεκμήρια και να λύσουν γρίφους ομαδικά, χρησιμοποιώντας γνώσεις και δεξιότητες που καλλιεργούνται στα μαθήματα της Ιστορίας, της Γλώσσας, των Μαθηματικών και της Μελέτης Περιβάλλοντος.

On Thursday 22/ 02/ 2024 the students took part in an educational game where they became detectives based on a famous children’s book series. They had to investigate and examine evidence, to work in groups to solve puzzles using their knowledge and skills. Δ1 Δ2    Δ1 Δ2 2    Δ1 Δ2 3

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ

Ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) διενεργεί έρευνα για τη διερεύνηση της αποτελεσματικότητας του προγράμματος των Σχολικών Γευμάτων.

Μέχρι 13-2-2024 περισσότεροι από 1400 εκπαιδευτικοί/μέλη επιτροπών παραλαβής και 8000 γονείς/κηδεμόνες πήραν μέρος στην έρευνα.

Σας καλούμε εκ νέου να αφιερώσετε 5 λεπτά από τον χρόνο σας για να συμμετάσχετε στην έρευνα για την αξιολόγηση του προγράμματος. Οι απαντήσεις θα αξιοποιηθούν αποκλειστικά για τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Για συμμετοχή στην έρευνα παρακαλούμε επιλέξτε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://opeka.limequery.com/875954?token=aVtZNAMavbN5yMh&lang=el

Ο ΟΠΕΚΑ μεριμνά, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκρίνεται άμεσα στα αιτήματα των υποκειμένων των δεδομένων, για την άσκηση των δικαιωμάτων τους σύμφωνα με την Υφιστάμενη Νομοθεσία προστασίας προσωπικών δεδομένων. Τα ανωτέρω αιτήματα, καθώς και οποιοδήποτε ερώτημα σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε να τα απευθύνετε στο dpo@opeka.gr.

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

 

Στις 5 Φεβρουαρίου 2024, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας έφερε τις καθιερωμένες βασιλόπιτες για τις τάξεις μας μαζί με δώρα και τους μαθητές που θα κέρδιζαν το φλουρί.

On 5th February 2024, the Parents’ Association of our school brought the usual “vasilopites” for each class and presents for the students who would get the lucky coin.

1              2            3

ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Στις 27 Ιανουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα πλαίσια του προγράμματος “Σχολείο για Όλους”.

Το έργο “Σχολεία για Όλους” υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Τοπική Ανάπτυξη και Μείωση της Φτώχειας», με φορέα υλοποίησης το Ευρωπαϊκό Κέντρο Wergeland (EWC) και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

On 27th January 2023, the educational program “Schools for All”, addressed to the teachers of the school, was realised.

The program runs under the auspices of the Ministry of Education and the Institute of Educational Policy.ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΙΑ ΟΛΟΥΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ