ΦΥΤΕΥΣΗ

Εν όψει της επικείμενης εκδρομής μας στο πάρκο Σταύρος Νιάρχος με θέμα τη φύτευση, μιλήσαμε για το πώς μεγαλώνει ένα φυτό και ποια είναι τα μέρη του. Επίσης αποφασίσαμε να φυτέψουμε φακές μέσα σε ένα πλαστικό κεσεδάκι με βαμβάκι και τοποθετήσαμε το κεσεδάκι κοντά στο παράθυρο.  Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να τις ποτίζουμε μέρα παρά μέρα ώστε να βγάλουν κλωναράκια. Με αυτόν τον τρόπο θα ανακαλύψουμε πως τα φυτά παράγουν σπόρους και πως οι σπόροι γίνονται φυτά…

Απώτερος μας στόχος είναι τα παιδιά να διευρύνουν τις γνώσεις τους για τους φυτικούς οργανισμούς στο άμεσο περιβάλλον τους.

1 2 3 4

εξελιξη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ανακοινώνουμε ότι κάθε Τρίτη  και μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, θα έρχεται στο σχολείο μας, η ψυχολόγος Μαρίνα Βεκρή. Ο ρόλος της θα είναι ανιχνευτικός, ενημερωτικός, υποστηρικτικός και διαμεσολαβητικός. Αν χρειαστείτε οποιαδήποτε  συμβουλή ή καθοδήγηση για θέματα που αφορούν τα παιδιά σας που φοιτούν στο νηπιαγωγείο μας, μπορείτε να μας καλέσετε στο τηλέφωνο του σχολείου, ώστε να κανονιστεί ένα ραντεβού (δια ζώσης συνάντηση).

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Ο ΚΑΡΑΜΕΛΕΝΙΟΣ ΚΑΙ Η ΦΡΟΥΤΟΠΑΡΕΑ ΤΟΥ…

Η ιστορία που έφτιαξαν τα παιδιά και οι επίπεδες κούκλες τους έγιναν κουκλοθεατρική παράσταση !! Διασκεδάσαμε, γελάσαμε και περάσαμε υπέροχα με τον αυτοσχεδιασμό των παιδιών! Μεταφερθήκαμε σε ένα φανταστικό χώρο, εξωτερικεύσαμε τα συναισθήματα μας και ζωντανέψαμε τις επίπεδες κούκλες μας….

2 31

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΠΕΔΩΝ ΚΟΥΚΛΩΝ

Κατασκευάσαμε μαζί με τα παιδιά τις επίπεδες φρουτοκούκλες μας, τους δώσαμε ονόματα (Μπανανία, Ροδούλα, Κυδωνάκης, Μηλένιος, Σταφυλόπουλος, Αχλαδάκης) και φτιάξαμε την φρουτοϊστορία μας, ώστε να ετοιμαστούμε για κουκλοθεατρική παράσταση!!!

1

ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ- ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΩΜΑΤΑ……

Εξηγήσαμε το νόημα του συνθήματος στον τοίχο της τάξης μας, διαβάζοντας ένα παραμύθι με τίτλο “Γιατί είμαστε ξεχωριστοί;” …Συζητήσαμε για τις φυσικές, πολιτισμικές και θρησκευτικές διαφορές των ανθρώπων μέσα από το εικονογραφημένο παραμύθι.

ισιοι ολοι διαφορετικοι 2

.jpg ισοι ολοι διαφορετικοι