ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ.ΕΤΟΣ 2022-23

safe image 2
ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2022-23
Αγαπητοί γονείς,
Η εγγραφή στα νηπιαγωγεία πραγματοποιείται από 1η-20η Μαρτίου 2022.
Η εγγραφή γίνεται μόνο ηλεκτρονικά και κάποια έντυπα δικαιολογητικά θα προσκομισθούν στο Νηπιαγωγείο μετά από τηλεφωνική επικοινωνία.
Τηλ. Επικοινωνίας: 2410611612
Ωρες επικοινωνίας: 12:00-13:00 καθημερινά (παρακαλείσθε να τηρείτε αυτό το ωράριο γιατί η προϊσταμένη είναι υπεύθυνη ολοήμερου τμήματος).
Τα Δικαιολογητικά (μπορείτε να τα παραλάβετε από το νηπιαγωγείο 12:00-13:00 και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία) τα οποία προσκομίζονται από τους γονείς είναι:
1. Αίτηση εγγραφής
2. Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ )το οποίο συμπληρώνεται μετέπειτα από τον παιδίατρό σας
3. Φωτοτυπία των εμβολίων από το Βιβλιάριο Υγείας του μαθητή

Χωροταξική κατανομή μαθητικού πληθυσμού του 61ου Νηπιαγωγείου Λάρισας σύμφωνα με την απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λάρισας.
Η περιοχή ευθύνης του 61ου Νηπιαγωγείου Λάρισας, με αφετηρία τη συμβολή των οδών Παιωνίου και Τζένης Καρέζη περιλαμβάνει την περιοχή η οποία περικλείεται από τις οδούς: Κολχίδος, ΠΕΟ Αθηνών-Τρικάλων, Τζένης Καρέζη, Παιωνίου, Θεοφράστου, Κολχίδος (η οδός Κολχίδος αποτελεί όριο και δεν περιλαμβάνεται).
Σημείωση: Η Οδός Τζένης Καρέζη αποτελεί το όριο της περιοχής ευθύνης του 61ου Νηπιαγωγείου και του 56ου. Γι αυτό οι μονοί αριθμοί ανήκουν στο 56ο και οι ζυγοί ανήκουν στο 61ο.
Παρακάτω παραθέτω την εγκύκλιο των εγγραφών όπως ανακοινώθηκε από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λάρισας.
ΘΕΜΑ: «Εγγραφές μαθητών/τριών στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2022-23»
Σχετ.:
1. Η με αρ. Φ.6/18466/Δ1/18-2-22 (ΑΔΑ: 6ΒΘΒ46ΜΤΛΗ-Σ54) εγκύκλιος του Υ.ΠΑΙ.Θ. με θέμα «Εγγραφές μαθητών/τριών στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2022-23»
2. Η με αρ. 4144/8-5-2017 απόφαση του Δ/ντή Π.Ε. Λάρισας με θέμα «Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 3917/02-05-2017 απόφασης του Δ/ντή Α/θμιας Εκπ/σης σχετικά με τη χωροταξική κατανομή μαθητικού πληθυσμού των Νηπιαγωγείων Λάρισας και Γιάννουλης της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας»

Σύμφωνα με την ανωτέρω σχετική εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ., οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας, για το σχολικό έτος 2022-2023, θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2022 (περ. α’ της παρ. 4 του άρθρου 6, του ΠΔ 79/2017 (Α΄ 109) όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 44 του ν. 4777/2021 (Α΄ 25)).
Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του/της Διευθυντή/τριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με το άρθρο 1 της υπ’ αρ. πρωτ. 53128/Δ1/2020/8-5-2020 (Β΄ 1767) ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Επικρατείας αρμόδιο για θέματα Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια νηπιαγωγεία γενικής παιδείας γίνονται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) με υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής.
Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες για το Νηπιαγωγείο που ανήκει το νήπιο-προνήπιο, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους, σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://proti-eggrafi.services.gov.gr/
Στα Νηπιαγωγεία εγγράφονται μαθητές/τριες που την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών. Συγκεκριμένα, εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2022-23, μαθητές/τριες γεννημένοι/ες το 2018 και τα Νηπιαγωγεία υποχρεούνται να δεχτούν όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων που έχουν γεννηθεί κατά τη διάρκεια του έτους αυτού.

Για την εγγραφή του νηπίου/προνηπίου οι γονείς/ κηδεμόνες πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

Χρήση κωδικών: Οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).
Είσοδος στη σελίδα της εφαρμογής https://proti-eggrafi.services.gov.gr/
και επιλογή του Νηπιαγωγείου στο οποίο ανήκει σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του.
• Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας: Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (προαιρετικά) και κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του.
 Για την υποβολή της αίτησης οι γονείς/κηδεμόνες συμπληρώνουν διαδοχικά τα ακόλουθα:
α) τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου για το οποίο αιτούνται την εγγραφή,
β) τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας τους, την οποία τεκμηριώνουν αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή εγγράφου σχετικό αποδεικτικό, όπως λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας,
γ) τα στοιχεία άλλου/ων τέκνου/ων, που φοιτά/ούν στην ίδια ή σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα, εφόσον υπάρχει/χουν και για το/τα οποίο/α θα χρειαστεί να προσκομίσει Βεβαίωση Φοίτησης από τον/την Διευθυντή/τρια της συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας.
δ) εάν επιθυμούν τη φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στο Προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα ή/και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής,
ε) τα στοιχεία των συνοδών των νηπίων/προνηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους από τη σχολική μονάδα ενώ παράλληλα επιλέγουν τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».
Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στο ότι τα δικαιολογητικά για τα (γ) και (δ) προσκομίζονται στη σχολική μονάδα εντός της προσθεμίας που ορίζει ο/η Διευθυντής/τρια- Προϊστάμενος/η του Νηπιαγωγείου.
Πριν την οριστική υποβολή της αίτησης, οι γονείς/κηδεμόνες ενημερώνονται από την ηλεκτρονική υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) για τα παραστατικά που θα απαιτηθεί να προσκομίσουν κατά την επίσκεψή τους στη σχολική μονάδα.

Σε αυτά τα παραστατικά, πέρα από τα (γ) και (δ) εφόσον τα έχουν αιτηθεί, περιλαμβάνονται :
Α. Αίτηση εγγραφής και τα δικαιολογητικά για το προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα ή/και το τμήμα πρόωρης υποδοχής
Β. Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.), το αργότερο έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Γ. Βιβλιάριο υγείας του/της μαθητή/τριας, ή άλλου στοιχείου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.
Πριν την τελική υποβολή της αίτησης (οριστικοποίηση) απαιτείται η έγγραφη συναίνεση του έτερου γονέα/κηδεμόνα με υπεύθυνη δήλωσή του.

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

α. Στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα δύνανται να εγγράφονται όλοι οι μαθητές που επιθυμούν χωρίς προϋποθέσεις. ΔΗΛΩΣΗ-ΓΟΝΕΑ-ΓΙΑ-ΟΛΟΗΜΕΡΟ

β. Προϋποθέσεις συμμετοχής μαθητών στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής (7:45-8:30):
1. Στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής δικαίωμα συμμετοχής έχουν MONO νήπια/προνήπια τα οποία είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν στο προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα.
2. Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του Τμήματος Πρόωρης Υποδοχής είναι τα 5 νήπια/προνήπια.
3. Ο χρόνος προσέλευσης στο συγκεκριμένο τμήμα είναι 7:45-8:00.

Τα προνήπια που ήδη φοιτούσαν στο νηπιαγωγείο μας κατά το τρέχον σχολικό έτος, εγγράφονται αυτεπάγγελτα. Για όσους μαθητές επιθυμούν να εγγραφούν στο ολοήμερο τμήμα θα πρέπει οι γονείς να επικοινωνήσουν μαζί μας και να προσκομίσουν αίτηση εγγραφής στο ολοήμερο.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση

Η προϊσταμένη

Μαυρούλη Βασιλική

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Ζω Καλύτερα- Ευ Ζην. (Μαθήματα ζωής και αγωγής της υγείας) ΥΠΟΘΕΜΑΤΙΚΗ :ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ: «Τρώω υγιεινά, ζω καλά!»

Τα «Εργαστήρια Δεξιοτήτων» αποσκοπούν να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες του 21ου αιώνα στους μαθητές και στις μαθήτριες, σε κάθε νηπιαγωγείο,   προκειμένου να αξιοποιούν αποτελεσματικά τις σχολικές γνώσεις και τις ικανότητές τους στην καθημερινή ζωή τους.

       Στo πλαίσιο εφαρμογής τους στο νηπιαγωγείο μας , κατά τη διάρκεια του  θεματικού κύκλου «Ζω Καλύτερα- Ευ Ζην»  επιλέξαμε να ασχοληθούμε με το θέμα της  υγιεινής διατροφής.     

        «H  διατροφή συνδέεται στενά με την υγεία και την ευεξία σε όλες τις ηλικίες. Δεδομένου ότι οι καθημερινές επιλογές μας διαμορφώνουν τις διατροφικές συνήθειές μας, η σημασία τους είναι εξέχουσα, ιδιαίτερα κατά την παιδική ηλικία, καθώς καθορίζουν τη σωματική και πνευματική ανάπτυξη και λειτουργία. Αναμφισβήτητα, κατά την τρέχουσα περίοδο και λόγω της πανδημίας COVID-19, οι σωστές διατροφικές επιλογές είναι ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς συμβάλλουν στη διατήρηση ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος.».  *(Αθηνά Λινού, MD, MPH, PhD Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών Πρόεδρος Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής)

      Στόχος μας, τα παιδιά, μέσα σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης και ασφάλειας, να ανακαλύψουν και να μάθουν με βιωματικό τρόπο τι σημαίνει υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, να αναγνωρίζουν και να εκφράζουν τα συναισθήματά τους και να επιλύουν τις διαφορές τους με ειρηνικό τρόπο αποφεύγοντας τις συγκρούσεις,  να βελτιώσουν τις διατροφικές τους συνήθειες και να αποκτήσουν υγιεινές συνήθειες στη ζωή τους.     

       Μέσα λοιπόν από τα εργαστήρια  προσπαθήσαμε να ενθαρρύνουμε αποτελεσματικά την υιοθέτηση  υγιεινών διατροφικών συνηθειών στους μικρούς μας μαθητές και να συμβάλλουμε στην ενημέρωση και την εκπαίδευσή τους.