Τα διδακτικά βιβλία στο σχολείο

Με βάση την Υπουργική Απόφαση 217785/Δ1/18-12-2018 και τα ΦΕΚ 6014Β/2018 και ΦΕΚ 56Β/2019 «Παραμονή των διδακτικών βιβλίων στο Δημοτικό Σχολείο για τουλάχιστον δύο (2) Σαββατοκύριακα το μήνα» τα διδακτικά βιβλία των μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου παραμένουν για τουλάχιστον δύο Σαββατοκύριακα το μήνα, στο σχολείο την Παρασκευή, πριν από κάθε Σαββατοκύριακο που έχει αποφασιστεί από τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, έως τη Δευτέρα.

Όπως αναφέρει η εγκύκλιος για τη λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2019-2020:

Επισημαίνεται, ότι η δράση υλοποιείται τουλάχιστον δύο (2) φορές τον μήνα για όλους τους μήνες του διδακτικού έτους και η καθιέρωση της παραμονής των διδακτικών βιβλίων στο σχολείο, δεν αποτελεί μια συμβολική παρέμβαση, αλλά επιδιώκεται οι μαθητές και οι μαθήτριες να μην ασχολούνται με την προετοιμασία μαθημάτων κατά τη διάρκεια αυτών των Σαββατοκύριακων. Ως εκ τούτου σε καμία περίπτωση δεν ανατίθενται εργασίες και δεν προγραμματίζονται επαναληπτικές εμπεδωτικές δοκιμασίες για τη Δευτέρα μετά το Σαββατοκύριακο υλοποίησης της δράσης.

Η δράση δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να αξιοποιήσουν τα Σαββατοκύριακα τους με άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες, παιχνίδι αλλά να περάσουν περισσότερο χρόνο με τους γονείς και τα αδέλφια τους.

Για να δείτε τις ημερομηνίες που ο Σύλλογος Διδασκόντων του 60ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, αποφάσισε για τη σχολική χρονιά 2019-201 να παραμείνουν τα διδακτικά βιβλία στο σχολείο πατήστε εδώ.

Αφήστε μια απάντηση