Είσοδος στην Ψηφιακή πλατφόρμα e-me – Χρήσιμο βίντεο

Η ψηφιακή πλατφόρμα που αποφάσισαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, να χρησιμοποιηθεί για την ασύγχρονη διδασκαλία -από αυτές που πρότεινε το Υπουργείο Παιδείας- είναι η πλατφόρμα e-me.

Για να μπορέσουν να εισέλθουν οι μαθητές στην πλατφόρμα e-me χρειάζεται να έχουν λογαριασμό, στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ). Αφού δημιουργηθεί ο λογαριασμός, στο ΠΣΔ χρειάζεται να μπουν οι μαθητές στην πλατφόρμα e-me. (https://e-me.edu.gr/). Πατήστε εδώ για να μεταφερθείτε στην πλατφόρμα e-me. Όταν κάποιος μαθητής μπει μια φορά στην πλατφόρμα, τότε ο δάσκαλος της κάθε τάξης μπορεί να το βρει και να τον εντάξει στην ψηφιακή τάξη που έχει φτιάξει, η οποία στην πλατφόρμα e-me, λέγεται κυψέλη. Ο άλλος τρόπος για να μπει στην κυψέλη του δασκάλου είναι να χρησιμοποιήσετε τους συνδέσμους που σας έχουν στείλει οι δάσκαλοι στα mails των γονέων και κηδεμόνων. To περιβάλλον της πλατφόρμας e-me φαίνεται στην παραπάνω εικόνα.

Αυτές τις μέρες το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και η πλατφόρμα e-me είναι υπερβολικά φορτωμένα και γι αυτό πολλές φορές δεν μπορεί κάποιος να μπει ή εμφανίζονται διαφόρων ειδών μηνύματα λάθους. Πολλοί γονείς για παράδειγμα θεώρησαν ότι δεν έχουν το σωστό αριθμό μητρώου του μαθητή. Τις περισσότερες φορές αυτά τα μηνύματα είναι απλά λόγω υπερβολικού φόρτου του συστήματος. Χρειάζεται επιμονή και υπομονή. Οι ώρες, μη αιχμής όπως πολύ νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ ενδείκνυνται.

Πατήστε εδώ για να παρακολουθήσετε το πολύ κατατοπιστικό βίντεο: «Οδηγός εγγραφής στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και στην ψηφιακή πλατφόρμα e- me»

 

Αφήστε μια απάντηση