Ανοίγουν τα σχολεία – Πληροφορίες

Εν όψει του «διαφορετικού» ανοίγματος του σχολείου από Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020, μετά την μακρά περίοδο που ήταν κλειστό, οι αίθουσες διαμορφώθηκαν βάσει των οδηγιών του Υπουργείου Παιδείας.

Τα θρανία θα έχουν απόσταση μεταξύ τους. Οι μαθητές θα κάθονται ένας σε κάθε θρανίο και θα κάθονται διαγώνια μεταξύ τους. Για παράδειγμα αν στο πρώτο θρανίο ο μαθητής κάθεται δεξιά, ο μαθητής στο δεύτερο θρανίο θα καθίσει αριστερά και η μεταξύ τους απόσταση (διαγώνια) θα είναι 1, 5 μέτρο.

Οι αίθουσες του σχολείου μας με αυτή τη διάταξη, και λαμβάνοντας υπόψη και την απόσταση του μαθητή στο πρώτο θρανίο από το δάσκαλο, χωράνε το πολύ 11 μαθητές. Ως εκ τούτου τα τμήματα θα μοιραστούν σε δύο υποτμήματα. Το μοίρασμα των μαθητών σε υποτμήματα έγινε λαμβάνοντας υπόψη δύο παραμέτρους: 1. Να είναι τα αδέλφια μαζί στην ίδια «βάρδια» (συμπεριλαμβανομένων και των μαθητών του συστεγαζόμενου 42 Νηπιαγωγείου Πατρών) και 2. την αλφαβητική σειρά των μαθητών.

Εντός της σημερινής ημέρας (Παρασκευή 29 Μαΐου 2020) οι δάσκαλοι θα ενημερώσουν με email τους γονείς των μαθητών για το σε ποιο υποτμήμα βρίσκονται τα παιδιά τους. Όσοι είναι στο πρώτο υποτμήμα, θα έρθουν στο σχολείο τη Δευτέρα και θα κάνουν μάθημα, Δευτέρα-Τετάρτη Παρασκευή. Οι μαθητές του δεύτερου υποτμήματος θα έρθουν στο σχολείο την Τρίτη και θα κάνουν μάθημα Τρίτη και Πέμπτη. Την επόμενη εβδομάδα αυτό θα αντιστραφεί.

Τα «μικρά» μας τμήματα Β1 και Ε3 δηλαδή αυτά που στεγάζονταν στις μικρές αίθουσες και επειδή η χωρητικότητα των αιθουσών αυτών, δεν επέτρεπε την αραιή κατανομή των θρανίων, μεταφέρθηκαν προσωρινά. Το Β1 θα κάνει μάθημα στο εργαστήριο Πληροφορικής και το Ε3 στο θέατρο. Οι «νέοι» αυτοί χώροι επιτρέπουν να καθίσουν όλοι οι μαθητές των συγκεκριμένων τμημάτων, τηρώντας τις αποστάσεις. Ως εκ τούτου τα τμήματα Β1 και Ε3 δεν θα μοιραστούν σε υποτμήματα και οι μαθητές θα έρχονται στο σχολείο καθημερινά.

Παρακαλούμε να ελέγχετε την σελίδα του σχολείου αλλά και τα email σας σε τακτά χρονικά διαστήματα, για πληροφορίες για την κατανομή των μαθητών σε υποτμήματα, αλλά και άλλες οδηγίες που αφορούν τη λειτουργία του σχολείου, όπως για παράδειγμα τα διαλείμματα και το τρόπο άφιξης και αποχώρησης των μαθητών.

Το διαμορφωμένο εργαστήριο Πληροφορικής θα φιλοξενήσει το Β1

Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων θα φιλοξενήσει το Ε3

 

Αφήστε μια απάντηση