Το σχολείο πάει σινεμά

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017 θα πάμε σινεμά. Θα δούμε την ταινία Πάντινγκτον 2 (Paddington MV5BMTU2MzE4NDgzNF5BMl5BanBnXkFtZTgwNjI2MjYzMDI@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_2).

Η ταινία έχει πρωταγωνιστή τον αρκούδο Πάντινγκτον και βασίζεται στα βιβλία της σειράς Paddington bear που έχει γράψει ο συγγραφέας Μάικλ Μποντ (Michael Bond). Ο Πάντινγκτον είναι ένας ανθρωπόμορφος αρκούδος που έχει πάρει το όνομα του από τον σταθμό τραίνων του Λονδίνου, Πάντινγκτον (Paddington station). Σύμφωνα με τα βιβλία ο Πάντινγκτον κατάγεται από το Περού, και μπορεί να μιλήσει και να επικοινωνήσει με τους ανθρώπους. Φοράει καπέλο και αδιάβροχο και ζει με την οικογένεια Μπράουν στο Λονδίνο. Στο πρώτο βιβλίο της σειράς  A Bear Called Paddington που κυκλοφόρησε το 1958 και συγκεκριμένα στην πρώτη ιστορία του βιβλίου Please Look After This Bear, η οικογένεια Μπράουν βρίσκει το αρκουδάκι στον σταθμό των τραίνων και τον ‘υιοθετεί’ δίνοντας του το όνομα του σταθμού. Ο αρκούδος συχνά συστήνεται ως Πάντινγκτον Μπράουν (Paddington Brown) είναι πολύ ευγενικός και ήρεμος, αλλά συχνά μπλέκεται σε ανεξέλεγκτες περιπέτειες.

PaddingtonStation-PaddingtonBear

Άγαλμα του Πάντινγκτονν, στο σταθμό Πάντινγκτον από τον Marcus Cornish

Ο Πάντιγκτον έχει πρωταγωνιστήσει σε πάρα πολλά παιδικά βιβλία που έγραψε ο Μαικλ Μπόντ, ο οποίος πέθανε φέτος, στις 27 Ιουνίου 2017 σε ηλικία 91 χρονών. Τα βιβλία έχουν μεταφραστεί σε πάνω από 30 γλώσσες και έχουν πουλήσει πάνω από 30 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Το τελευταίο βιβλίο της σειράς αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιούνιο του 2018 στην επέτειο του θανάτου του συγγραφέα που είναι και η επέτειος των 60 χρόνων από την κυκλοφορία του πρώτου βιβλίου.

Γλυπτό του συγγραφέα που κρατάει το δημιούργημα του στη πλατεία St. Mary's στο Λονδίνο κοντά στο σταθμό Πάντινγκτον

Γλυπτό του συγγραφέα που κρατάει το δημιούργημα του στη πλατεία St. Mary’s στο Λονδίνο κοντά στο σταθμό Πάντινγκτον

Στα βιβλία με ήρωα το αρκουδάκι Πάντινγκτον, έχουν βασιστεί τρεις τηλεοπτικές σειρές, το 1975 (56 επεισόδια και 3 σπέσιαλς) το 1989 (13 επεισόδια) και το 1997 (117 επεισόδεια).

Poster

Το 2014 κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους η ταινία “Πάντινγκτον” (Paddington). Η ταινία δεν βασίστηκε σε κάποιο από τα βιβλία της σειράς, αλλά πήρε ιδέες από διάφορα βιβλία. Η ταινία πήρε πάρα πολύ καλές κριτικές και γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία.

Φέτος στις 30 Νοεμβρίου κυκλοφορεί η  ταινία, Πάντινγκτον 2 (Paddington 2) την οποία και θα δούμε.

Κάνε κλικ εδώ για το τρέιλερ της ταινίας στα Ελληνικά

Κάντε κλικ εδώ για το τρέιλερ της ταινίας στα Αγγλικά

Η ταινία έχει πάρει εξαιρετικές κριτικές στο εξωτερικό. Η ιστοσελίδα Rotten tomatoes που υπολογίζει σε ποσοστά τις καλές κριτικές μιας ταινίας, έχει δώσει θετικό ποσοστό 100% στις κριτικές που έχουν γραφτεί μέχρι τώρα, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο.

Paddington-2_poster

Στην Ελλάδα, το “Αθηνόραμα” έγραψε:

Πάντινγκτον 2

Ο Πάντινγκτον γίνεται μάρτυρας της κλοπής ενός μυστηριώδους βιβλίου, αλλά κατηγορείται ως δράστης και φυλακίζεται. Τώρα εκείνος πρέπει να επιβιώσει στη σκληρή φυλακή και οι Μπράουν να βρουν τον αληθινό ένοχο για να απελευθερώσουν το αγαπημένο τους αρκουδάκι. 

Υποδειγματικά φτιαγμένη κωμική περιπέτεια για όλες τις ηλικίες, η προ τριετίας κινηματογραφική μεταφορά των περιπετειών του αξιολάτρευτου αρκούδου Πάντινγκτον (σταρ της αγγλόφωνης παιδικής λογοτεχνίας) αποδείχτηκε μια αναμενόμενα εμπορική και αναπάντεχα καλλιτεχνική επιτυχία. Ο συνδυασμός βρετανικού φλέγματος, σλάπστικ χιούμορ, καλοστημένης πλοκής κι εξαιρετικών ψηφιακών εφέ που απογείωσε το σινε-ντεμπούτο του τριχωτού ταξιδιώτη από τη ζούγκλα του Περού είναι παρών και στο εξίσου χαριτωμένο σίκουελ, στο οποίο ο Πάντινγκτον γίνεται μάρτυρας της κλοπής ενός μυστηριώδους βιβλίου, αλλά κατηγορείται ως δράστης, συλλαμβάνεται και φυλακίζεται.

Τώρα εκείνος πρέπει να επιβιώσει ανάμεσα στους σκληροτράχηλους φυλακισμένους και οι Μπράουν να βρουν τον αληθινό ένοχο, άσο στις μεταμφιέσεις, για να απελευθερώσουν το αγαπημένο τους αρκουδάκι. Η δημιουργική ομάδα της πρώτης ταινίας, μπροστά και πίσω από την κάμερα, υποστηρίζει με εύστροφο όσο και προβλέψιμα στρωτό σενάριο τον γοητευτικό πρωταγωνιστή, η ισορροπία δράσης και χιούμορ δεν χάνεται ποτέ, ενώ ο Χιου Γκραντ είναι καρτουνίστικα απολαυστικός ως ο ματαιόδοξος κακός της υπόθεσης. Η ταινία προβάλλεται στην πρωτότυπη αγγλόφωνη εκδοχή αλλά και μεταγλωττισμένη στα ελληνικά. (Χρήστος Μήτσης)

paddington2

Το Βήμα έγραψε:

Το «Paddington 2» (Αγγλία/ΗΠΑ/Γαλλία, 2017) είναι η άκρως διασκεδαστική συνέχεια της επιτυχημένης κωμωδίας «Paddington», στην οποία παρακολουθούσαμε την ζωή ενός αρκούδου που υιοθετείται από μια οικογένεια καλών Λονδρέζων. Εδώ ο ίδιος αρκούδος θα βρεθεί στη φυλακή εξαιτίας της κλοπής ενός βιβλίου για την οποία ευθύνεται ένας ματαιόδοξος, παρηκμασμένος ηθοποιός (Χιου Γκραντ) που μέσω του βιβλίου ευελπιστεί να επανέλθει. Ολα εδώ είναι προβλέψιμα αλλά η ταινία δεν δείχνει επαναπαυμένη στην επιτυχία της προγενέστερής της. Αντιθέτως περιέχει ιδέες, όπως μια άψογα χορογραφημένη απόδραση από τη φυλακή, ή μια σκηνή με τρένα στο τέλος, που πραγματικά σε κάνουν να χαίρεσαι που τη βλέπεις. Τη μερίδα του λέοντος πάντως έχει ο Χιου Γκραντ σε μια πραγματικά κεφάτη ερμηνεία «κακού», ενώ η ταινία περιέχει πολλούς γνωστούς ηθοποιούς σε μικρούς ρόλους που δείχνουν να ευχαριστιούνται που συμμετέχουν σε αυτήν (Μπρένταν Γκλίζον, Τζιμ Μπρόντμπεντ, Τζούλι Γουόλτερς, Χιου Μπόνεβαϊλ, Σάλι Χόκινς κ.ά.). Μια πραγματικά υποδειγματική ταινία Χριστουγέννων, για μικρούς και για μεγάλους (Γιάννης Ζουμπουλάκης)

Paddington2pic3
και η Lifo έγραψε:
Το βρετανικό Χόλιγουντ, δηλαδή ο τρόπος που οι Άγγλοι, από το Αγάπη Είναι ως τους Χάρι Πότερ, συλλαμβάνουν, στήνουν και υλοποιούν οικογενειακά θέματα σε συνθήκες παραγωγής μεγάλης κλίμακας δηλώνει (ζεστά και χουχουλιάρικα, όπως και ο πρωταγωνιστής του Πάντινγκτον) δυναμικά παρόν στη συνέχεια των ήπιων περιπετειών του ευγενικού μικρού αρκούδου. Εδώ ο ήρωας βρίσκεται κατηγορούμενος όταν κάποιος κλέβει από την αντικερί το pop-up βιβλίο που έχει βρει για την εκατοντάχρονη θεία Λούσι.   Στη φυλακή γίνεται φίλος με τον σκληροτράχηλο μάγειρα, ενώ παράλληλα η ανάδοχη οικογένειά του, οι Μπράουν, που τον φιλοξενούν με αγάπη στο σπίτι τους, υποψιάζονται έναν γείτονά τους, ηθοποιό με ταλέντο αλλά και ένα βασικό πρόβλημα: δεν μπορεί να συνεργαστεί με άλλους συναδέλφους του και επιμένει να παίζει όλους τους χαρακτήρες μόνος του! Ο Χιου Γκραντ είναι απολαυστικός ως Φίνιξ Μπιουκάναν ή αλλιώς ηθοποιάρα-ψώνιο και πλαισιώνεται από την Εθνική Αγγλίας, τη Χόκινγκς, τον Γκλίσον, τον Τζιμ Μπρόουντμπεντ, τον Πίτερ Καπάλντι, τον Χιου Μπόνβιλ και την Τζούλι Γουόλτερς. Την ίδια στιγμή που το κανονικό Χόλιγουντ δελεάζει τους πάντες οπλίζοντας τις στρατιές των υπερηρώων, οι Άγγλοι περιστρέφονται γύρω από τη λονδρέζικη γλύκα με μπροστάρη τον Πάντινγκτον και το γευστικό κινηματογραφικό αποτέλεσμα είναι μια γιορτινή πουτίγκα με καλούς τρόπους και εκλεκτά ανθρώπινα υλικά.  (Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος) Πηγή: www.lifo.gr
Κριτικές με αστεράκια:
κριτικές
Πηγή: athinorama.gr
Την ταινία θα παρακολουθήσουν οι μικρότερες τάξεις μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά , ενώ οι μεγαλύτερες στα Αγγλικά με υπότιτλους.
paddington-2
pat4
pat1