Η Μαίρη Πόππινς επιστρέφει… στο 60

poppins-1024×576

Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 το σχολείο μας θα επισκεφθεί τον κινηματογράφο ODEON στην Veso Mare για να παρακολουθήσουν οι μαθητές την ταινία  «Η Μαίρη Πόππινς επιστρέφει».

Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη για τους μαθητές των τάξεων Α’ έως  Γ’  και με υπότιτλους για τους μαθητές των τάξεων Δ’ έως  ΣΤ.

Η ταινία βασίζεται στη σειρά των βιβλίων της Π.Λ.Τράβερς. Διαβάζουμε στη Βικιπαιδεία:

Μαίρη Πόππινς ( Mary Poppins) είναι η ονομασία του τίτλου και του βασικού φανταστικού χαρακτήρα παιδικής σειράς βιβλίων, της Πάμελα Λύντον Τράβερς.  η οποία αποτελείται από 8 βιβλία. Η σειρά Μαίρη Πόππινς, χρονολογικά εκδόθηκε μεταξύ της περιόδου 1934 και 1988, με τη Μέρι Σέπαρντ, να κάνει την εικονογράφηση. Τα βιβλία έχουν επίκεντρο την νταντά Μαίρη Πόππινς και η οποία διαθέτει μαγικές δυνάμεις. Η σειρά, επίσης, διασκευάστηκε από τον Γουώλτ Ντίσνεϊ, το 1964, και μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο, σε μία μουσική ταινία με τον ίδιο τίτλο, και με την Τζόύλι Άντριους, να υποδύεται τη βασική ηρωίδα, κερδίζοντας ένα όσκαρ για την ερμηνεία της.

Πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο, μπορείτε ένα απόσπασμα από εκείνη την ταινία με το τραγούδι με τη σούπερ λέξη supercalifragilisticexpialidocious.

Σουπερκαλιφρατζιλίστικεξπιαλιντόσιους

54 χρόνια μετά η Μαίρη Πόππινς επιστρέφει στους κινηματογράφους.

Η ταινία διαδραματίζεται στο Λονδίνο, 25 χρόνια μετά τα όσα συνέβησαν στην ταινία «Mary Poppins» – η Έμιλι Μπλαντ υποδύεται τον ρόλο που έκανε διάσημο η Τζούλι Άντριους. Και είναι έτοιμη να σερβίρει μια κουταλιά ζάχαρης  – θυμόμαστε το τραγούδι “Just a spoonful of sugar”

Η Μπλαντ/Πόπινς «επιστρέφει» για να βοηθήσει τα τρία παιδιά των Μπανκς, της Τζέιν (Έμιλυ Μόρτιμερ) και του Μάικλ (Μπεν Γουΐσο), μετά από μια οικογενειακή τραγωδία.

«Μαίρη Πόππινς, επέστρεψες!» αναφώνησε ο Μάικλ Μπανκς, δρασκελίζοντας το κατώφλι του σπιτιού του. «Σαν να μη γέρασες καθόλου» συνέχισε. Και η ιπτάμενη γκουβερνάντα ανταπαντά: «Αλήθεια; Δεν σχολιάζει κανείς την ηλικία μιας γυναίκας». Και μετά, συναντά τα τρία μικρά, την Άναμπελ, τον Τζόρτζι και τον Τζον, και τα συνοδεύει σε μια σειρά φανταστικών περιπετειών.

«Είναι καλά που ήρθες» λέει ο Λιν-Μάνουελ Μιράντα, που υποδύεται τον Τζακ που ανάβει τα φώτα στους λονδρέζικους δρόμους.

Η Μέριλ Στριπ είναι η Τόπσι, η ξαδέλφη της Μέρι Πόπινς (ο χαρακτήρας δεν υπήρχε στο παλιό μιούζικαλ). Στο επιτελείο ηθοποιών, ο Κόλιν Φερθ, η Άντζελα Λάνσμπερι, η Τζούλι Ουόλτερς. Και ο Ντικ βαν Ντάικ. O 92χρονος Ντικ βαν Ντάικ, στον ρόλο του Μίστερ Ντος Σίνιορ ( που είχε και στην πρώτη ταινία)

Πηγή: iefimerida.gr

Η ταινία στην Αμερική έχει ήδη ανακηρυχθεί στην Αμερική ως μια από τις 10 καλύτερες του 2018 από το National borad of review και είναι υποψήφια για 4 Χρυσές σφαίρες. (ταινίας, Α΄γυναικείου ρόλου, και  Α’ ανδρικού ρόλου και μουσικής) ενώ αναμένεται να είναι υποψήφια και στα Όσκαρ.

Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε το τρέλιερ της ταινίας.