Η Ε΄τάξη πάει Αθήνα με πολλές επισκέψεις

DSC03877

Την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018 η Ε΄ τάξη επισκέφθηκε την Αθήνα. 

Πρώτη μας στάση ήταν το θωρηκτό Αβέρωφ. Εκεί ένας ναύτης του πολεμικού ναυτικού, μας ξενάγησε σχεδόν σε ολόκληρο το πλοίο. Είδαμε τα κανόνια, το κατάστρωμα, τα μαγειρεία, τις τραπεζαρίες  και τους χώρους που κοιμόταν οι ναύτες αλλά και οι αξιωματικοί, ο κυβερνήτης και ο ναύαρχος. 

 

 

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Εκεί αφού μας έκαναν μια μικρή ενημέρωση για το κέντρο και την Εθνική βιβλιοθήκη που στεγάζεται στο ίδρυμα, περιπλανηθήκαμε μόνοι μας στο χώρο.

Η εθνική βιβλιοθήκη

Αρχικά πήραμε ένα τεράστιο ασανσέρ που μας χώραγε όλους και επισκεφθήκαμε το Φάρο, δηλαδή το ψηλότερο σημείο του Ιδρύματος και είδαμε τη θέα με τα μάτια μας αλλά και με το τηλεσκόπιο που υπάρχει εκεί.

Στο Φάρο

Μετά αφού περπατήσαμε στην ταράτσα της βιβλιοθήκης που είναι μέρος από ένα μεγάλο πάρκο, σταματήσαμε για λίγο για να τσιμπήσουμε κάτι από τα φαγητά που είχαμε φέρει μαζί μας και να κλοτσήσουμε στο γκαζόν λίγο τις μπάλες που κουβαλούσαμε από το πρωί.

Στο κανάλι του Ιδρύματος Νιάρχου

Ανεβαίνοντας στη σκεπή της βιβλιοθήκης

 

 

 

 

 

 

 

Στη συνέχεια κάναμε ακόμα μια στάση και παίξαμε με τα “μουσικά” όργανα που υπάρχουν στο πάρκο, ή ίσως πιο σωστά τις κατασκευές που παράγουν μουσική.

Στα “μουσικά” όργανα

Σειρά είχε ο τρίτος σταθμός της επίσκεψης μας το ίδρυμα Ευγενίδου γνωστό στους περισσότερους ως πλανητάριο. Εκεί παρακολουθήσαμε την ταινία “Παράξενοι κόσμοι στο ηλιακού συστήματος”  στην τεράστια θολωτή οθόνη.

Στο Πλανητάριο

Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε το τρέιλερ της ταινίας

Παράξενοι κόσμοι στο ηλιακό μας σύστημα

Στην επιστροφή κάναμε και μια εκτός προγράμματος στάση και είδαμε τη  διώρυγα της Κορίνθου.