Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στο Νηπιαγωγείο μας
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, το νηπιαγωγείο μας υλοποίησε μια σειρά από δράσεις με στόχο την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, της αποδοχής και του σεβασμού στη διαφορετικότητα.
Μέσα από συζητήσεις προσαρμοσμένες στην ηλικία των παιδιών, παραμύθια, εκπαιδευτικά βίντεο και βιωματικά παιχνίδια, τα νήπια γνώρισαν την έννοια της αναπηρίας και κατανόησαν ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές ικανότητες και ανάγκες, αλλά ίσα δικαιώματα.
Τα παιδιά συμμετείχαν σε δραστηριότητες που τα βοήθησαν να μπουν στη θέση του άλλου και που ανέδειξαν τη σημασία της συνεργασίας και της αλληλοβοήθειας. Μέσα σε ένα κλίμα αποδοχής και χαράς, τα παιδιά έμαθαν πως η πραγματική δύναμη βρίσκεται στην καλοσύνη, τον σεβασμό και την αγάπη.
Ακόμη οι μαθητές του νηπιαγωγείου ενημερώθηκαν για τη συλλογή πλαστικών καπακιών που μαζεύει κάθε χρόνο το νηπιαγωγείο μας με σκοπό να αποκτήσει ένας συνάνθρωπός μας ένα αναπηρικό καροτσάκι .
















