ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ

Το 5ο Νηπιαγωγείο Ζακύνθου, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος “Παιδική Helmepa”, γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Μπαταρίας (18 Φεβρουαρίου, ημέρα γέννησης του Ιταλού Αλεσάντρο Βόλτα, ο οποίος εφηύρε την ηλεκτρική μπαταρία).

Η ανακύκλωση της μπαταρίας είναι πολύ σημαντική για την προστασία του περιβάλλοντος, γιατί αν καταλήξει εκτός ΚΑΔΟΥ ΑΦΗΣ, στο έδαφος ή στο νερό επιβαρύνει τους φυσικούς πόρους με βλαβερά υλικά.

Τα παιδιά ανέλαβαν δράση αποφασίζοντας στο σχολικό συμβούλιο της τάξης τους να κατασκευάσουν αφίσα και να φτιάξουν συνθήματα διαδίδοντας το ηχηρό μήνυμα: ¨Στον κ. ΑΦΗ τις μπαταρίες βάλε, για να σωθεί η Γη”.

Όλη αυτήν την περίοδο τα παιδιά μαζί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς συλλέγουν μπαταρίες προς ανακύκλωση στον ΚΑΔΟ ΑΦΗΣ με σκοπό την καλλιέργεια κοινωνικής και περιβαλλοντικής ενσυναίσθησης.

Οι εκπαιδευτικοί του 5ου Νηπιαγωγείου εκφράζουν τις ευχαριστίες τους: α) στην κα Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ζακύνθου, η οποία παρευρέθηκε στην δράση για να παραλάβει τις μπαταρίες στο πλαίσιο ενίσχυσης της συμμετοχής στον διαγωνισμό “Μεγάλοι Μικροί Κυνηγοί” της ΑΦΗΣ, β) στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου -και ιδιαιτέρως στην κα Ρουμβίνη Μανώνα– που είναι πάντα δίπλα τους και στηρίζουν τις εκπαιδευτικές τους δράσεις.

nhpiagwgeio bataries nhpiagwgeio bataries 1 nhpiagwgeio bataries 2 nhpiagwgeio bataries 4 nhpiagwgeio bataries 5