Αρχική » 2020 » Απρίλιος

Αρχείο μηνός Απρίλιος 2020

Kατηγορίες

Translate

Απρίλιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Άδεια Creative Commons

Οι Ανοιξιάτικες ζωγραφιές μας…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(https://el.picmix.com/pic/KappaAlphaLambdaEtaMuEpsilonRhoAlpha-4982556?type=popular&search=καλημερα&offset=10)

Χρόνια Πολλά στα γλυκά μας παιδιά και τους αγαπημένους γονείς/κηδεμόνες! 

Ελπίζουμε να περάσατε όμορφα, οικογενειακά κατά τη διάρκεια των Πασχαλινών διακοπών… Ο καιρός περνάει γρήγορα… Η εποχή της «Άνοιξης» όμως παραμένει δυναμικά! Ελπίζουμε και στις καρδιές σας… 

Αν θυμάστε απ’το παραμύθι με τη Χιονάτη και τα ζωάκια, οι φίλοι/ες μας περίμεναν με αγωνία τα δώρα – ζωγραφιές μας για την «Άνοιξη». Συγκεντρώθηκαν λοιπόν οι περισσότερες ζωγραφιές και σας τις παρουσιάζουμε!   

Κι ας μην ξεχνάμε το χειροκρότημά μας! 

 

 

 

Ο Γιάννης Π. μας έστειλε μια όμορφη ζωγραφιά γεμάτη χρώματα και πεταλούδες!

 

   

 

 

 

 

Ο Άγγελος Λ. ζωγράφισε παπαρούνες και πασχαλίτσες σε καταπράσινο γρασίδι!

 

 Άλλη μια ζωγραφιά του Άγγελου Λ. μαζί με υπέροχες πασχαλινές δημιουργίες…        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Μελίνα Β. ζωγράφισε την «Άνοιξη» να αγκαλιάζει τον πλανήτη μας!

 

 

Ο Περσέας Δ. μας έστειλε μια «Ανοιξιάτικη» ζωγραφιά με πλούσια χρώματα, ενώ συνδύασε και άλλα υλικά κάνοντας κολάζ!

 

 

 

 

 

 

 

 

Κι άλλη μια πασχαλινή δημιουργία – κολάζ του Περσέα Δ. με το «σοκολατένιο αβγό» του, που ονειρευόταν να απολαύσει τις ημέρες του Πάσχα…

 

 

Ο Μιχαήλ Ρ.  έστειλε μια όμορφη ζωγραφιά – κάρτα με πασχαλινές ευχές!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Έλενα Κ. ζωγράφισε χρησιμοποιώντας τα καλύτερα χρώματα της «Άνοιξης» και της φαντασίας της!

 

 

Η Ιωάννα Α. μας μεταφέρει σε μια «Ανοιξιάτικη εικόνα» με έντονα ζωηρές πινελιές!

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Έμιλυ ζωγράφισε το «Δρόμο της Άνοιξης» εμπνευσμένη απ’το μουσικό κομμάτι του Σταμάτη Σπανουδάκη που ακούσαμε!

 

Να και η πρώτη ζωγραφιά της Στέλλας για την «Άνοιξη» με πεταλούδες που ζουζουνίζουν πάνω απ’τα λουλούδια!

 

 

 

 

 

 

 

 

Ανοιξιάτικη φωτογραφία Στέλλας number 2! Με πιο έντονα χρώματα…

 

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας παιδιά… Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ για όλες τις προσπάθειες! Και πάντα θερμές ευχαριστίες στους γονείς/κηδεμόνες που στηρίζουν αυτές τις προσπάθειες…

Σας ευχόμαστε Καλή Πρωτομαγιά με Υγεία, Χαρά, Δημιουργικότητα και με… προσοχή!

Με αγάπη…

Θωμαΐς Γκιουλέ (Νηπιαγωγός) 

Ψηφιακές τάξεις

Αγαπητοί γονείς, 

σας ενημερώνουμε ότι στους παρακάτω συνδέσμους της ιστοσελίδας του σχολείου μας μπορείτε να συνδεθείτε με τις ψηφιακές τάξεις της εκπαιδευτικής πλατφόρμας e-me που έχουν δημιουργήσει οι εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου μας.  Κάθε εκπαιδευτικός θα αναρτά χρήσιμο διδακτικό υλικό, σχετικό με τις τηλεδιασκέψεις στη δική του τάξη. Οδηγίες σχετικά με την σύνδεσή σας στην e-me ψηφιακή τάξη, παρέχονται στον σύντομο οδηγό χρήσης του e-me για μαθητές και γονείς που ακολουθεί. σύντομος οδηγός χρήσης e-me 

Για να εισέλθετε ως μαθητής σε μία ψηφιακή τάξη, πρώτα πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό χρήστη  στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ,  πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο δημιουργία λογαριασμού μαθητή.

Στη συνέχεια: 

Για την ψηφιακή τάξη της κυρίας Λίας, πατήστε εδώ:

Για την ψηφιακή τάξη της κυρίας Μαίρης, πατήστε εδώ:

Για την ψηφιακή τάξη της κ. Νατάσας, πατήστε εδώ:

Για την ψηφιακή τάξη της κυρίας Τζένης, πατήστε εδώ:

 

 

 

Εγκαταστάσεις

Το κτίριο του νηπιαγωγείου αποτελείται από δύο αίθουσες που στεγάζουν τα δύο τμήματα υποχρεωτικού ωραρίου το πρωί και το ολοήμερο τμήμα το μεσημέρι. Περιβάλλεται από μεγάλη αυλή με πολλά δέντρα και φυτά, γεγονός που αποτελεί και ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά του από κτιριακής άποψης.

Λαζαράκια challenge….οι φωτογραφίες!!!

Αγαπημένα μας παιδιά,

Η πρώτη αποστολή παίρνει “σάρκα και οστά”!!!!!

Μπράβο Σοφιαλένα, Γιάννη και Ειρήνη!!!!! (περισσότερα…)

Πάσχα μυρίζει…

                         (πηγή: Disney) 

Εν τω μεταξύ στο ξέφωτο ενός καταπράσινου δάσους αρκετά μακριά από το παλάτι, η Χιονάτη είχε συνάντηση με τους φίλους της τα ζώα και τα πουλιά.

«Καλά μου ζωάκια…» λέει η Χιονάτη «τι λέτε, θα έρθει επιτέλους η Άνοιξη στο χωριό μας ή όχι; Γιατί άραγε το κρύο και οι ιώσεις δε λένε να σταματήσουν»;

Τα ζωάκια έμειναν σιωπηρά… Δε μπόρεσαν να απαντήσουν, γιατί παρά τη χαρά τους που συνάντησαν τη φίλη τους μετά από ένα μήνα, ήταν πολύ στεναχωρημένα! Απ’τη μία το κρύο, απ’την άλλη ο Κορονοϊός… Κανένας δεν ήθελε να τα επισκεφτεί στο δάσος για να μην κολλήσει! Κανείς, εκτός απ’τη Χιονάτη… Κάθησαν μαζί αρκετή ώρα αναπολώντας τις όμορφες ηλιόλουστες μέρες στο δάσος πριν την απειλή του ιού. 

(https://www.youtube.com/watch?v=asfOClpivvc)

Συζήτησαν, γέλασαν, χόρεψαν… με προφύλαξη όμως… Φόρεσαν όλοι/ες μάσκα και γάντια για να μην πεταχτούν σταγονίδια απ’το στόμα τους ή τους ξεφύγει κανένα… «αψού»! 

Όταν η συζήτησή τους τελείωσε, η Χιονάτη ανέβηκε στο άσπρο της άλογο και πήρε το δρόμο για το παλάτι… Σκοτάδι απλώθηκε παντού και όλοι πλέον ήταν μαζεμένοι στα σπίτια τους με ασφάλεια. Τα κουνελάκια, τα ελάφια, οι σκίουροι, τα ρακούν και άλλα ζωάκια ονειρεύτηκαν εκείνο το βράδυ τη φύση να είναι πλημμυρισμένη από χιλιάδες χρώματα και τα χαρούμενα τραγούδια των πουλιών να γεμίζουν τον ουρανό με απίστευτες μελωδίες… 

(Συγγραφή, επιμέλεια παραμυθιού: Θωμαΐς Γκιουλέ)

Εσείς παιδιά, συναντήσατε την «Άνοιξη»; Και τι δώρο σκέφτεστε να στείλετε στα ζωάκια του δάσους τώρα που είναι μόνα τους περιμένοντας την Άνοιξη με το ζεστό ήλιο, το γαλανό ουρανό και τα ανθισμένα λουλούδια; Να τους στείλουμε κάποιες ζωγραφιές με αφορμή τη μουσική – βίντεο που ακούσαμε την προηγούμενη φορά; 

(https://www.youtube.com/watch?v=I_XTzjUOdGc)

Περιμένουμε με χαρά τις ζωγραφιές που κάνατε για να μοιραστούμε όσα νιώθουμε για την Άνοιξη που όλοι/ες μας αγαπάμε! 

Για τους γονείς/κηδεμόνες: Ήδη κάποια παιδιά του σχολείου μας, εκδήλωσαν ενδιαφέρον απ’την προηγούμενη εβδομάδα και έκαναν – όπως μάθαμε – υπέροχες ζωγραφιές (μεταξύ άλλων δημιουργιών). Ευχαριστούμε για τις προσπάθειες όλων των παιδιών και περιμένουμε έργα (σε φωτογραφίες – μόνο τις ζωγραφιές με το μικρό όνομα του μαθητή/τριας, το επώνυμό του/της και το τμήμα του/της, π.χ. Χρυσάνθη Κ., Β’ Υποχρεωτικό Τμήμα) με αποστολή στο e-mail του σχολείου. Εάν κάποιοι μαθητές ή μαθήτριες δεν ήθελαν ή δε μπόρεσαν να ασχοληθούν, δεν πειράζει! Την επόμενη φορά που θα έχουν την επιθυμία…

Με τις πασχαλινές μας δημιουργίες πώς τα πάμε;

 

Τα «λαζαράκια» όπως είδατε στην προηγούμενη επικοινωνία μας είναι ένα απ’τα παραδοσιακά έθιμα που έχουμε στη χώρα μας στην προετοιμασία μας για τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας.

Μεγάλη Εβδομάδα είναι οι μέρες των παθών του Χριστού μας (όλες οι δυσκολίες – βασανιστήρια που πέρασε) μέχρι την ημέρα που Αναστήθηκε. 


https://www.kindykids.gr/

Να και μερικά άλλα έθιμα που συνηθίζουμε στην πατρίδα μας -εκτός από τα «λαζαράκια» για να γιορτάζουμε το Πάσχα με την οικογένειά μας και άλλα αγαπημένα μας πρόσωπα!

 

                                             

https://www.kindykids.gr/

Συμβουλή! Είναι μια ευκαιρία να μιλήσετε με τα παιδιά για τις Άγιες αυτές ημέρες του Πάσχα και να σας εκφράσουν τις σκέψεις, εμπειρίες και διαφορετικά βιώματα σε σχέση με παλαιότερα χρόνια.

Βασικοί παιδαγωγικοί στόχοι (εκτός της ανάπτυξης του θρησκευτικού αισθήματος) είναι «η επικοινωνία» και «η αυτοέκφραση» των παιδιών. Το να «ξεδιπλώσουν τον εσωτερικό τους κόσμο» ως αποτέλεσμα των τωρινών βιωμάτων τους. Η ειλικρινής εξωτερίκευση των συναισθημάτων βελτιώνει σημαντικά τους δεσμούς στα μέλη μιας οικογένειας! Κάτι σημαντικό για όλους/ες μας…

Η ενεργοποίηση και εμψύχωση των παιδιών αποτελεί κοινό στόχο όλων των εκπαιδευτικών μιας σχολικής κοινότητας, τα μέλη της οποίας βρίσκονται αναγκαστικά σε… απόσταση. Οι θετικοί στόχοι στη διαδικασία της μάθησης  – αλλά και στη ζωή γενικότερα – είναι αυτοί που νοηματοδοτούν ποιοτικά την ύπαρξη μας!  

Εύχομαι από καρδιάς Καλή Ανάσταση στις οικογένειες και στις ζωές όλων σας! 

(https://www.giortazo.gr/2018/04/blog-post_65.html)

Με εκτίμηση,

Θωμαΐς Γκιουλέ (Νηπιαγωγός)   

Λαζαράκια challenge!!!

Αγαπημένα μας παιδιά,

ελπίζουμε να είστε όλοι καλά!!! Επειδή γνωρίζουμε ότι είναι επικίνδυνο να τα πούμε από κοντά λόγω του κορονοϊού και επειδή πολύ μας έχετε λείψει, σκεφτήκαμε εμείς οι νηπιαγωγοί σας να επικοινωνήσουμε μαζί σας μέσα από το internet!!! ‘Οχι απλά να επικοινωνήσουμε, αλλά να σας αναθέσουμε και μία αποστολή!!!!

Θα έχετε ίσως ακούσει μερικοί από εσάς, ότι σε λίγες μέρες πλησιάζει η γιορτή του Πάσχα και αυτό το Σάββατο που έρχεται είναι το Σάββατο του Λαζάρου. ‘Ενα πολύ παλιό έθιμο, που το έκαναν οι προ προ προ προ γιαγιάδες μας κάθε χρόνο ήταν το εξής: ζύμωναν ειδικά κουλουράκια, τα“Λαζαράκια”. Είναι αυτά που βλέπετε στην εικόνα:

Η αποστολή που σας αναθέτουμε λοιπόν, είναι η εξής: Σας στέλνουμε τα υλικά και τη συνταγή για τα Λαζαράκια και με τη βοήθεια του μπαμπά, της μαμάς, της γιαγιάς ή του παππού, του θείου ή της θείας, θα τα φτιάξετε κι εσείς και θα τα ψήσετε στο φούρνο του σπιτιού σας!!!! Μόλις τα ξεφουρνίσετε, παρακαλούμε βγάλτε μία φωτογραφία με τα λαζαράκια που φτιάξατε και πείτε στον μπαμπά, στη μαμά, στη γιαγιά ή στο παππού, στο θείο ή στη θεία να μας τη στείλει στο e mail του σχολείου, για να σας καμαρώσουμε κι εμείς!!!!

Και επειδή είναι δύσκολο αυτές τις μέρες να πηγαίνουμε στο σούπερ μάρκετ (αχ τι μας κάνει ο κορονοϊός), αν δεν έχετε όλα τα υλικά στο σπίτι, δεν πειράζει….μπορείτε να τα φτιάξετε πχ με πλαστελίνη!!!!!

Αγαπητοί γονείς,

Παρακάτω, θα βρείτε τη λίστα των υλικών της συνταγής οπτικοποιημένη (είναι πιο εύκολο να την διαβάσουν τα παιδιά) καθώς και την εκτέλεσή της . Συνιστούμε να βάλετε τη μισή δόση υλικών, γιατί τα υλικά που θα δείτε στη λίστα, αφορούν τη δόση που χρησιμοποιούμε στο νηπιαγωγείο για να ζυμώσουν 20-25 παιδιά.

οπτικοποιημένη συνταγή

εκτέλεση της συνταγής

Τη συνταγή τη βρήκαμε εδώ: http://dreamkindergarten.blogspot.com/2013/04/blog-post_22.html

Ο λόγος που ζητάμε να φωτογραφήσετε τα παιδιά με τα Λαζαράκια τους είναι  για να αναρτήσουμε τις φωτογραφίες τους στο blog του νηπιαγωγείου. Θα σας παρακαλέσουμε λοιπόν, να μας στείλετε τις φωτογραφίες των παιδιών στο e mail του σχολείου. Πρώτα όμως, φροντίστε για ευνόητους λόγους να καλύψετε τα πρόσωπα των παιδιών πχ με ένα emoji και στο όνομα του αρχείου της φωτογραφίας να γράψετε το όνομα του παιδιού για να μπορέσουμε να το αναγνωρίσουμε. ‘Οσοι από εσάς δεν έχετε τις απαραίτητες γνώσεις, θα καλύψουμε τα προσωπάκια εμείς.

Αυτή είναι και η πρώτη αποστολή που οργανώνουμε και αν υπάρχει ανταπόκριση θα ακολουθήσουν και άλλες (μία ανά δέκα μέρες περίπου), για όσο διάστημα τα σχολεία παραμένουν κλειστά. Ως εκ τούτου, παρακαλούμε για την έγκαιρη αποστολή των φωτογραφιών της μίας αποστολής, πριν ξεκινήσει η επόμενη. Επισημαίνουμε ότι η συμμετοχή των παιδιών στις αποστολές είναι προαιρετική.

Τέλος, γενικός παιδαγωγικός σκοπός των αποστολών αυτών είναι να διασκεδάσουν τα παιδιά με τους γονείς τους. Ειδικότερους διδακτικούς στόχους δε θα αναφέρουμε, γιατί θεωρούμε ότι ούτε η εξ αποστάσεως διδασκαλία μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία, ούτε ο γονέας να πάρει το ρόλο του δασκάλου. 

Σηκώστε λοιπόν τα μανίκια κι αρχίστε…… το ζύμωμα!!!

Οι νηπιαγωγοί,

Μαίρη Τσιπά, Λία Βουκελάτου, Τζένη Καραγιάννη Τσουμελέκα

 

 

 

 

2019-2020

Για το διδακτικό έτος 2019-2020, στο Νηπιαγωγείο μας διδάσκουν οι εκπαιδευτικοί:

  • Α’ Υποχεωτικό Τμήμα: Βουκελάτου Λία, Νηπιαγωγός-ΠΕ 60
  • Β΄Υποχρεωτικό Τμήμα: Τσιπά Μαίρη, Νηπιαγωγός-ΠΕ 60
  • Ολοήμερο προαιρετικό: Γκιουλέ Θωμαϊς, Νηπιαγωγός-ΠΕ 60
  • Τμήμα ‘Ενταξης: Καραγιάννη Τσουμελέκα Τζένη, Νηπιαγωγός-ΠΕ 60.50
  • Παράλληλη Στήριξη: Καΐκη Μαρία- Χριστίνα Νηπιαγωγός-ΠΕ 61

Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό: Χριστοδούλου Ηλιάνα

Γενικά

Το 5 Νηπιαγωγείο Υμηττού, ιδρύθηκε το 1985 από τον τότε Υπουργό Παιδείας, Αντώνη Τρίτση και δημαρχείας, Αντώνη Λεντάκη. Βρίσκεται στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο με τα: 3ο Γυμνάσιο, 3ο Δημοτικό Υμηττού, 9ο Δημοτικό Ηλιούπολης, αλλά και με το  3ο Γυμνάσιο Υμηττού και 3ο Γενικό Λύκειο Υμηττού, ανάμεσα από τα οποία παρεμβάλλεται το κλειστό γυμναστήριο Υμηττού.

 

Οδηγός ψυχικής υγείας

Αγαπητοί γονείς,

Στον παρακάτω σύνδεσμο και σε σχέση με την πανδημία που αντιμετωπίζουμε, θα βρείτε έναν χρήσιμο οδηγό αναφορικά με το πώς μπορούμε να μιλήσουμε στα παιδιά μας για τον κορονοϊό. Το κείμενο επιμελήθηκε το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παίδων και Εφήβων, Νοσ. Παναγιώτη & Αγλαϊας Κυριακού.

COVID_ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ_ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ_ΚΟΚΕΨΥΠΕ ΑΘΗΝΩΝ.doc

Ευχόμαστε να παραμένετε σπίτι και να είστε ασφαλείς!

Τζένη Καραγιάννη-Τσουμελέκα

Νηπιαγωγός Ειδικής Αγωγής

 

Καλό μήνα! Προτεινόμενες δραστηριότητες…

Καλό μήνα!

 

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες, 

Καλό μήνα με υγεία, αντοχές και πολλές ελπίδες! Ας μην χάνουμε – όσο γίνεται – το θάρρος και τις δυνάμεις να αντιμετωπίζουμε προς το παρόν μια απαιτητική καθημερινότητα… Θα προσπαθήσουμε ως εκπαιδευτικοί – με τη δική σας πάντα πολύτιμη συνεργασία – να «αναζωπυρώσουμε» τα ενδιαφέροντα των παιδιών μας, προκειμένου να μη διακόψουν και πνευματικά απ’τον ζωτικής σημασίας για την ηλικία τους «χώρο της μάθησης» και προσωπικής διερεύνησης.

Σε συνέχεια της διαδικτυακής επικοινωνίας μας, θα προχωρήσουμε σε προτεινόμενες δραστηριότητες δίνοντας σας κάποιες οδηγίες:

Γενικότερες οδηγίες: 

α). Οι δραστηριότητες αφορούν όλους/ες τους μαθητές/τριες του Νηπιαγωγείου μας, ανεξάρτητα από τμήμα.  

β). Οι προτεινόμενες δραστηριότητες διαμορφώνονται στα πλαίσια εβδομαδιαίας, δεκαπενθήμερης ή περισσότερων ημερών θεματικής ενότητας – ανάλογα με το project (σχέδιο εργασίας) – όπως συνηθίζεται στο Νηπιαγωγείο. Το εκάστοτε θέμα προκύπτει απ’τις υπάρχουσες φυσικές – κοινωνικές συνθήκες (καιρός, γιορτή, εποχή, ζωϊκό περιβάλλον κ.α.) ή προκύπτει  απ’τις ανάγκες – ενδιαφέροντα των παιδιών (σε φυσικές συνθήκες μάθησης, μέσα στην τάξη).

Η θεματική ενότητα της εβδομάδας αυτής – καθώς και της επόμενης – σχετίζεται με την εποχή της Άνοιξης και τη γιορτή του Πάσχα. Οι παρακάτω δραστηριότητες μπορούν να πραγματοποιηθούν σε χρονικό διάστημα που ενδεχομένως να υπερβαίνει τη μία εβδομάδα (ανάλογα και με το ρυθμό εφαρμογής τους). (περισσότερα…)

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση