Αρχεία για 12 Φεβρουαρίου, 2026

Τσικνοπέμπτη

Φεβ 202612
από κάτω από: Δράσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τσικνοπέμπτη

Δικαιώματα του παιδιού

Φεβ 202612

Τα δύο τμήματα του νηπιαγωγείου συνεργάστηκαν για την παραγωγή αφίσας που αφορά τα δικαιώματα του παιδιού.Πρόκειται για πρόγραμμα που διεξάγεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.Οι μαθητές μας ήταν εξοικειωμένοι με το θέμα καθώς είχαμε πραγματοποιήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα τους προηγούμενους μήνες.

από κάτω από: Δράσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δικαιώματα του παιδιού

Κοπή βασιλόπιτας

Φεβ 202612

Στις αρχές του Φεβρουαρίου μαζί με τη βασιλόπιτα ξεκινήσαμε και τη λειτουργία της δανειστικής βιβλιοθήκης.Τα δύο τμήματα του νηπιαγωγείου συνεργάστηκαν σε όλες τις δράσεις τόσο για την παρασκευή της πίτας όσο και για τη λειτουργία της βιβλιοθήκης.Ορίστηκαν οι συνθήκες δανεισμού και διαβάσαμε ανάλογο υλικό για τη λειτουργία μιας δανειστικής βιβλιοθήκης.

από κάτω από: Δράσεις, Εκδηλώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κοπή βασιλόπιτας

Πρόσφατα σχόλια

    5ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

    To 5o νηπιαγωγείο κατασκευάστηκε ως  κτήριο και παραδόθηκε για χρήση το έτος 2016.Από το 1985, περίπου,λειτουργούσε ως συστεγασμένο, σε παραχωρημένη αίθουσα του 10ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου με δυναμικότητα μαθητών τριάντα νηπίων.Στην αρχή της λειτουργίας του,ήταν μονοθέσιο κι αργότερα διθέσιο με συνδιδασκαλία των εκπαιδευτικών.Σήμερα έχει αναβαθμιστεί σε 3/θέσιο .με 3 τμήματα υποχρεωτικής φοίτησης και 1 ολοήμερο τμήμα .Το μαθητικό δυναμικό τα τελευταία χρόνια κυμαίνεται περίπου από 55-60 μαθητές.Το κτήριο είναι ισόγειο ΄γωνιακό με μία κύρια είσοδο  επί της οδού Όγλ. Η κτηριακή υποδομή είναι πολύ καλή λόγω της πρόσφατης κατασκευής,με λειτουργικούς χώρους και ικανοποιητικό αύλειο χώρο.Οι αίθουσες διδασκαλίας (τρεις)διαθέτουν φορητούς υπολογιστές για την διευκόλυνση της εκπαιδευτικής διαδικασίας ( με σύνδεση στο διαδίκτυο).Υπάρχει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων(100τμ)για σχολικές εκδηλώσεις και παιδαγωγικές ενημερώσεις με τους γονείς, αλλά δεν είναι εξοπλισμένη με καθίσματα.Ο πολυδύναμος αυτός χώρος αξιοποιείται και σε βροχερές μέρες για να γίνεται το διάλειμμα των παιδιών.Κατά καιρούς έχουμε διαθέσει την αίθουσα αυτή ώστε να διεξαχθούν συναντήσεις με την συντονίστρια εκπαιδευτικών θεμάτων και τις νηπιαγωγούς Μαγνησίας.Σε ξεχωριστή αίθουσα γίνεται η σίτιση του ολοήμερου τμήματος με παλιό εξοπλισμό κατά το 1/3 στο σύνολο των τραπεζοκαθισμάτων.Η σχολική μονάδα διαθέτει κεντρική θέρμανση φυσικού αερίου,κλιματιστικά σε όλες τις αίθουσες και στους κοινόχρηστους χώρους,σύστημα πυρανίχνευσης και πυρασφάλειας,καθώς και φύλαξη από ιδιωτική εταιρία κατά τις ώρες μη λειτουργίας της μονάδας.Τα σημεία που προαυλίζονται τα νήπια ειναι εξοπλισμένα με σταθερά παιχνίδια ,τσουλήθρες,σπιτάκια ,τούνελ .Ένα από τα τρία κομμάτια όπου τα παιδιά προαυλίζονται είναι ασφαλτοστρωμμένο κι αποτελεί κοινή είσοδο με το 10ο Δημοτικό σχολείο με το οποίο την μοιραζόμαστε. Δεν υπάρχει σύλλογος γονέων και κηδεμόνων,παρά τις προσπάθειες ίδρυσης του.Το κτήριο διαθέτει ράμπα πρόσβασης ατόμων-μαθητών με κινητικά προβλήματα ,όπως και τουαλέτα ΑΜΕΑ. Το σχολείο μας συνεργάζεται κάθε χρόνο με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.Δέχεται φοιτήτριες από το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής είτε για παρατήρηση είτε για να γίνει η πρακτική άσκηση των φοιτητριών για έξι εβδομάδες περίπου.

    Χάρτης και πλήρη στοιχεία του σχολείου

    European SchoolRadio Logo
    Φεβρουάριος 2026
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    232425262728  


    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση
    Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων