Ακολουθώντας προτάσεις και ιδέες του κοινοτικού νηπιαγωγείου -εταίρου Αρεδιού της Κύπρου υλοποιήσαμε δράσεις ρομποτικής στο Etwinning έργο: “Τρελό καρναβάλι …την άνοιξη και το Πάσχα μας έφερες πάλι!”
Αρχεία για Μάιος, 2022
Δράσεις ρομποτικής-Etwinning έργο: “Τρελό καρναβάλι …την άνοιξη και το Πάσχα μας έφερες πάλι!”
Πρόγραμμα δεξιοτήτων “Ανακύκλωση και προστασία του περιβάλλοντος”
Ομαδική εργασία για την ανακύκλωση Διαχωρίζω τα ανακυκλώσιμα σε κατηγορίες ανάλογα με το υλικό
Δημοσίευση για τις δράσεις μας στον τοπικό τύπο
Δημοσίευση στον τοπικό τύπο για τις δράσεις μας! Ευχαριστούμε τις εφημερίδες “Ταχυδρόμος” και “Θεσσαλία”! Περισσότερα για το “Παιχνίδι όπως παλιά” εδώ και στην e-thessalia εδώ
Συνέντευξη από τον Κύπριο παππού Ευάγγελο! Etwinning έργο: “We play games …like in the old days”
Λίγες μέρες έπειτα από τη συνέντευξη από τη γιαγιά Ευτυχία από το Κεραμίδι Πηλίου ακολούθησε η διαδικτυακή μας συνάντηση με τον Κύπριο παππού Ευάγγελο! Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Etwinning έργου με τίτλο: “We play games …like in the old days!” Ο παππούς Ευάγγελος απαντώντας στις ερωτήσεις των παιδιών, εξήγησε ότι τα παιχνίδια τα […]
Διαδικτυακή συνάντηση με τη συγγραφέα Σοφία Μαντούβαλου-Έργο Etwinning “Τρελό καρναβάλι …την άνοιξη και το Πάσχα μας εφερες παλι!”
Στα πλαίσια του Έργου Etwinning “Τρελό καρναβάλι …την άνοιξη και το Πάσχα μας εφερες παλι!” πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση με τη συγγραφέα Σοφία Μαντούβαλου. Αρχικά, γνωρίσαμε τη συγγραφέα μεσα από το βιβλίο της με τίτλο: “Το αγόρι που διάβαζε στις κότες παραμύθια”. Στη συνέχεια, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε μαζί της και να της πάρουμε συνέντευξη! […]
Ψηφιακή πινακοθήκη! Έργο Etwinning : “We play games …like in the old days!”
Στα πλαίσια του Etwinning Έργου μας παρατηρήσαμε κι αναλύσαμε πίνακες ζωγραφικής που είχαν ως κεντρικό θέμα τους τα παιχνίδια! Εμπνευστήκαμε από αυτά και στη συνέχεια δημιουργήσαμε τα δικά μας εικαστικά έργα, τα οποία εκθέσαμε σε ψηφιακή γκαλερί. Επιλέξτε για να περιηγηθείτε την ψηφιακή πινακοθήκη!
¨Ασφαλώς Κυκλοφορώ με το ποδήλατό μου!”-Πρόγραμμα Δεξιοτήτων
Στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων επιλέχθηκε και υλοποιήθηκε με επιτυχία το Πρόγραμμα: “Ασφαλώς κυκλοφορώ με το ποδήλατό μου!” . Ορισμένα στιγμιότυπα από τη δουλειά των παιδιών:
Συνομιλώντας με τη γιαγιά Ευτυχία! Εργο Etwinning : “We play games like in the old days!”
Πώς μπορούμε να μάθουμε περισσότερα για τα παιχνίδια των παππούδων/γιαγιάδων μας; Με απευθείας συνέντευξη φυσικά! Τα σχολεία εταίροι αντάμωσαν διαδικτυακά με την γιαγιά Ευτυχία, με καταγωγή από το Κεραμίδι Πηλίου. Μάθαμε για τις συνθήκες, τα υλικά, από τα οποία ήταν φτιαγμένα τα παιχνίδια εκείνης της εποχής και είχαμε την ευκαιρία να δούμε χειροποίητη κουκλα, τσέρκι […]
Ψηφιακό επιτραπέζιο παιχνίδι-Etwinning Έργο: “We play games…like in the old days!”
Στα πλαίσια του Etwinning έργου με τίτλο: “We play games…like in the old days!”ανταμώσαμε διαδικτυακά με τα παιδάκια του ΚΕ’ Δημόσιου Νηπιαγωγείου Λεμεσού και παίξαμε ένα πασχαλινό ψηφιακό επιτραπέζιο παιχνίδι που δημιουργήθηκε ακριβώς για τις ανάγκες του έργου! Ευχαριστούμε θερμά τη συνάδελφο από την Κύπρο και τα παιδάκια του Νηπιαγωγείου Λεμεσού!
Ευχαριστούμε Library4all!
To 5ο Νηπιαγωγείο Βόλου εμπλούτισε τη βιβλιοθήκη του χάρη στη δωρεά των υπέροχων βιβλίων του Library4all!!! Είμαστε ευγνώμονες που η Library4all ανταποκρίθηκε στο αίτημα μας! Όπως βλέπετε, τα βιβλία βρίσκονται ήδη στα χέρια τρομερών … βιβλιοφάγων!!!
- Αρχική
- Το σχολείο μας
- Ώρες ενημέρωσης γονέων
- Επικοινωνία
- Εργαστήρια Δεξιοτήτων σχ.έτους 2023-2024
- Αναλυτυκό Πρόγραμμα Σπουδών Νηπιαγωγείου
- Ενδοσχολική Επιμόρφωση (2022-2023)
- Σχέδιο Δράσης 2023-2024-Τα βιβλία είναι φτερά που σε βοηθούν να πετάς ψηλά κάθε μέρα
- English class!Ψυχοκινητικά τραγούδια για την έναρξη και λήξη του μαθήματος
- Aγγλικά 2024-2025,Υπεύθυνη Καμμένου Μαρία(ΠΕ06)
- Ενδοσχολική Επιμόρφωση(2021-2022)
- Πρόγραμμα Etwinning “We play games … like in the old days!”
- Πρόγραμμα Etwinning “Τρελό καρναβάλι… την Άνοιξη και το Πάσχα μας έφερες πάλι!”
5ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΟΛΟΥ
To 5o νηπιαγωγείο κατασκευάστηκε ως κτήριο και παραδόθηκε για χρήση το έτος 2016.Από το 1985, περίπου,λειτουργούσε ως συστεγασμένο, σε παραχωρημένη αίθουσα του 10ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου με δυναμικότητα μαθητών τριάντα νηπίων.Στην αρχή της λειτουργίας του,ήταν μονοθέσιο κι αργότερα διθέσιο με συνδιδασκαλία των εκπαιδευτικών.Σήμερα έχει αναβαθμιστεί σε 3/θέσιο .με 3 τμήματα υποχρεωτικής φοίτησης και 1 ολοήμερο τμήμα .Το μαθητικό δυναμικό τα τελευταία χρόνια κυμαίνεται περίπου από 55-60 μαθητές.Το κτήριο είναι ισόγειο ΄γωνιακό με μία κύρια είσοδο επί της οδού Όγλ. Η κτηριακή υποδομή είναι πολύ καλή λόγω της πρόσφατης κατασκευής,με λειτουργικούς χώρους και ικανοποιητικό αύλειο χώρο.Οι αίθουσες διδασκαλίας (τρεις)διαθέτουν φορητούς υπολογιστές για την διευκόλυνση της εκπαιδευτικής διαδικασίας ( με σύνδεση στο διαδίκτυο).Υπάρχει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων(100τμ)για σχολικές εκδηλώσεις και παιδαγωγικές ενημερώσεις με τους γονείς, αλλά δεν είναι εξοπλισμένη με καθίσματα.Ο πολυδύναμος αυτός χώρος αξιοποιείται και σε βροχερές μέρες για να γίνεται το διάλειμμα των παιδιών.Κατά καιρούς έχουμε διαθέσει την αίθουσα αυτή ώστε να διεξαχθούν συναντήσεις με την συντονίστρια εκπαιδευτικών θεμάτων και τις νηπιαγωγούς Μαγνησίας.Σε ξεχωριστή αίθουσα γίνεται η σίτιση του ολοήμερου τμήματος με παλιό εξοπλισμό κατά το 1/3 στο σύνολο των τραπεζοκαθισμάτων.Η σχολική μονάδα διαθέτει κεντρική θέρμανση φυσικού αερίου,κλιματιστικά σε όλες τις αίθουσες και στους κοινόχρηστους χώρους,σύστημα πυρανίχνευσης και πυρασφάλειας,καθώς και φύλαξη από ιδιωτική εταιρία κατά τις ώρες μη λειτουργίας της μονάδας.Τα σημεία που προαυλίζονται τα νήπια ειναι εξοπλισμένα με σταθερά παιχνίδια ,τσουλήθρες,σπιτάκια ,τούνελ .Ένα από τα τρία κομμάτια όπου τα παιδιά προαυλίζονται είναι ασφαλτοστρωμμένο κι αποτελεί κοινή είσοδο με το 10ο Δημοτικό σχολείο με το οποίο την μοιραζόμαστε. Δεν υπάρχει σύλλογος γονέων και κηδεμόνων,παρά τις προσπάθειες ίδρυσης του.Το κτήριο διαθέτει ράμπα πρόσβασης ατόμων-μαθητών με κινητικά προβλήματα ,όπως και τουαλέτα ΑΜΕΑ. Το σχολείο μας συνεργάζεται κάθε χρόνο με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.Δέχεται φοιτήτριες από το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής είτε για παρατήρηση είτε για να γίνει η πρακτική άσκηση των φοιτητριών για έξι εβδομάδες περίπου.
Πρόσφατα σχόλια