Λίγα λόγια για το Etwinning έργο μας!

Ιαν 202212

Τί είναι το Etwinning;

 

 

Το eTwinning είναι μια Eυρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Eυρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράση eTwinning δίνει στα σχολεία την ευκαιρία να μάθουν μαζί, να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες.

Μέσω του eTwinning, εκπαιδευτικοί από όλη την Ευρώπη συνεργάζονται στο πλαίσιο διεθνών σχολικών δραστηριοτήτων στις οποίες συμμετέχουν σχολικά ιδρύματα από 34 ευρωπαϊκές χώρες. Tο πρόγραμμα eTwinning εξελίχθηκε από ένα εργαλείο εξεύρεσης εταίρων για τους εκπαιδευτικούς σε μία πλούσια, πανευρωπαϊκή κοινότητα διδασκαλίας και μάθησης. Σήμερα το eTwinning είναι ίσως το μεγαλύτερο δίκτυο εκπαιδευτικών στην ιστορία της εκπαίδευσης.

Το eTwinning υποστηρίζεται από την Κεντρική Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Στήριξης (ΚΥΣ) και ένα δίκτυο από Εθνικές Υπηρεσίες Στήριξης (ΕΥΣ), όπως είναι η Ελληνική   Υπηρεσία   eTwinning   που   λειτουργεί   από    το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Υπολογιστών Εκδόσεων Διόφαντος (ΙΤΥΕ)

 

Πώς θα συμμετέχει το σχολείο μας;

 

Το σχολείο μας θα υλοποιήσει για το σχολικό έτος 2021-22 σε συνεργασία με άλλα σχολεία της Ελλάδας , πιθανά και του εξωτερικού, ένα πρόγραμμα etwinning με κεντρικό θέμα τα παιχνίδια στην αρχαία Ελλάδα και τα παιχνίδια των παππούδων/ γιαγιάδων μας. Το συγκεκριμένο έργο με δυο λόγια:

Τίτλος: Παίζουμε παιχνίδια…..όπως παλιά- We play games…like in the old days!

Η δραστηριότητα του παιχνιδιού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παιδικής ηλικίας και συνοδεύει κάθε δραστηριότητα του μικρού παιδιού. Το παιχνίδι συμβάλλει στη μάθηση με ουσιαστικό τρόπο, καθώς βοηθάει τους μαθητές να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες μέσα από ελκυστικές και ενδιαφέρουσες εμπειρίες. Η ενεργητική η συμμετοχή των παιδιών στο παιχνίδι συντελεί στην  γλωσσική ανάπτυξη, και στην καλλιέργεια δεξιοτήτων όπως  η συνεργασία , η κοινωνικοποίηση, η αλληλοβοήθεια, η ανάπτυξη της ταυτότητας και  η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων. Διαμέσου του προγράμματος επιδιώκεται να έρθουν οι μαθητές σε επαφή και να γνωρίσουν τα παιχνίδια που έπαιζαν τα παιδιά τα παλιά χρόνια. Θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα ταξίδι από τα παιχνίδια που έπαιζαν τα παιδιά στην αρχαία Ελλάδα, μέχρι τα παιχνίδια που έπαιζαν οι παππούδες μας. Στη διάρκεια αυτού του ταξιδιού θα αξιοποιηθεί σχετική μουσειοβαλίτσα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με θέμα τα παιχνίδια της Αρχαίας Ελλάδας. Παράλληλα, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν, να αλληλεπιδράσουν και να συνδημιουργήσουν το δικό τους  Ψηφιακό Μουσείο παιχνιδιών με τη βοήθεια των Νέων Τεχνολογιών. Στη συνέχεια, μπορούν να συνεργαστούν για  να κατασκευάσουν μερικά από αυτά τα παιχνίδια και να διασκεδάσουν παίζοντας μεταξύ τους.

 

ΣΤΌΧΟΙ

  • Να αναπτύξουν αλληλεπίδραση, συνεργασία, επικοινωνία μέσα από αναπαράσταση των παιχνιδιών  από τα αρχαία χρόνια ως και τα παιδικά χρόνια των παππούδων τους
  • Να γνωρίσουν τα παραδοσιακά παιχνίδια των περιοχών και χωρών  τους
  • Να δημιουργήσουν οδηγίες για το παίξιμο παιχνιδιών από το καθε σχολειο με τη βοήθεια των ΤΠΕ
  • Να διασκεδάσουν συνδημιουργώντας παιχνίδια και παίζοντας τα
  • Να μάθουν να αξιοποιούν web2.0  εργαλεία, προκειμένου να συνεργαστούν, να επικοινωνήσουν , να συνδημιουργήσουν και να αλληλεπιδράσουν
  • Να καλλιεργήσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους
  • Να αντιληφθούν ότι το παιχνίδι αποτελεί παγκόσμια και διαχρονική αξία της παιδικής ηλικίας
από κάτω από: Etwinning, Εκπαιδευτικά προγράμματα| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Λίγα λόγια για το Etwinning έργο μας!    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια

    5ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

    To 5o νηπιαγωγείο κατασκευάστηκε ως  κτήριο και παραδόθηκε για χρήση το έτος 2016.Από το 1985, περίπου,λειτουργούσε ως συστεγασμένο, σε παραχωρημένη αίθουσα του 10ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου με δυναμικότητα μαθητών τριάντα νηπίων.Στην αρχή της λειτουργίας του,ήταν μονοθέσιο κι αργότερα διθέσιο με συνδιδασκαλία των εκπαιδευτικών.Σήμερα έχει αναβαθμιστεί σε 3/θέσιο .με 3 τμήματα υποχρεωτικής φοίτησης και 1 ολοήμερο τμήμα .Το μαθητικό δυναμικό τα τελευταία χρόνια κυμαίνεται περίπου από 55-60 μαθητές.Το κτήριο είναι ισόγειο ΄γωνιακό με μία κύρια είσοδο  επί της οδού Όγλ. Η κτηριακή υποδομή είναι πολύ καλή λόγω της πρόσφατης κατασκευής,με λειτουργικούς χώρους και ικανοποιητικό αύλειο χώρο.Οι αίθουσες διδασκαλίας (τρεις)διαθέτουν φορητούς υπολογιστές για την διευκόλυνση της εκπαιδευτικής διαδικασίας ( με σύνδεση στο διαδίκτυο).Υπάρχει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων(100τμ)για σχολικές εκδηλώσεις και παιδαγωγικές ενημερώσεις με τους γονείς, αλλά δεν είναι εξοπλισμένη με καθίσματα.Ο πολυδύναμος αυτός χώρος αξιοποιείται και σε βροχερές μέρες για να γίνεται το διάλειμμα των παιδιών.Κατά καιρούς έχουμε διαθέσει την αίθουσα αυτή ώστε να διεξαχθούν συναντήσεις με την συντονίστρια εκπαιδευτικών θεμάτων και τις νηπιαγωγούς Μαγνησίας.Σε ξεχωριστή αίθουσα γίνεται η σίτιση του ολοήμερου τμήματος με παλιό εξοπλισμό κατά το 1/3 στο σύνολο των τραπεζοκαθισμάτων.Η σχολική μονάδα διαθέτει κεντρική θέρμανση φυσικού αερίου,κλιματιστικά σε όλες τις αίθουσες και στους κοινόχρηστους χώρους,σύστημα πυρανίχνευσης και πυρασφάλειας,καθώς και φύλαξη από ιδιωτική εταιρία κατά τις ώρες μη λειτουργίας της μονάδας.Τα σημεία που προαυλίζονται τα νήπια ειναι εξοπλισμένα με σταθερά παιχνίδια ,τσουλήθρες,σπιτάκια ,τούνελ .Ένα από τα τρία κομμάτια όπου τα παιδιά προαυλίζονται είναι ασφαλτοστρωμμένο κι αποτελεί κοινή είσοδο με το 10ο Δημοτικό σχολείο με το οποίο την μοιραζόμαστε. Δεν υπάρχει σύλλογος γονέων και κηδεμόνων,παρά τις προσπάθειες ίδρυσης του.Το κτήριο διαθέτει ράμπα πρόσβασης ατόμων-μαθητών με κινητικά προβλήματα ,όπως και τουαλέτα ΑΜΕΑ. Το σχολείο μας συνεργάζεται κάθε χρόνο με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.Δέχεται φοιτήτριες από το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής είτε για παρατήρηση είτε για να γίνει η πρακτική άσκηση των φοιτητριών για έξι εβδομάδες περίπου.

    Χάρτης και πλήρη στοιχεία του σχολείου

    European Radio Logo
    Ιανουάριος 2022
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31  


    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση
    Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων