Στο νηπιαγωγείο μας γνωρίσαμε αυτές τις μέρες τα γεγονότα του Πολυτεχνείου και μιλήσαμε για την αξία της ελευθερίας, της ειρήνης και της δημοκρατίας.
Παρακολουθήσαμε σχετικό υλικό, συζητήσαμε και μάθαμε με απλό και κατανοητό τρόπο τι σημαίνουν οι λέξεις «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία».
Τα παιδιά ζωγράφισαν το περιστέρι της ειρήνης, δημιούργησαν πλακάτ με τα συνθήματα της εποχής, φόρεσαν τα καπελάκια τους και έκαναν τη δική τους μικρή «διαδήλωση», γνωρίζοντας μέσα από το παιχνίδι την έννοια της συλλογικής προσπάθειας.
Επίσης στο ολοήμερο τα παιδιά έφτιαξαν το ραδιόφωνο των φοιτητών
Στη συνέχεια διαβάσαμε το παραμύθι «Στο Δάσος» της Σαφίας Ζαραμπούκα.
Μέσα από την ιστορία και τους ήρωες-ζωάκια, τα παιδιά κατανόησαν με απλό τρόπο ότι:
- Η ελευθερία είναι απαραίτητη για να ζούμε χαρούμενα και δημιουργικά.
- Η συνεργασία και η ενότητα μάς βοηθούν να ξεπερνάμε δυσκολίες όταν όλοι προσπαθούμε μαζί.
- Το θάρρος και η δύναμη να λέμε «όχι» στην αδικία είναι σημαντικά για να υπερασπιζόμαστε το σωστό.
- Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα κάνει την «παρέα» του δάσους όμορφη και αρμονική.
- Η ειρήνη είναι αυτό που επιτρέπει σε όλους να ζουν με ασφάλεια και αγάπη.
Γνωρίσαμε τους ήρωες-ζωάκια και τα παιδιά τους ζωγράφισαν με πολλή φαντασία και χρώμα,διαλέγοντας το καθένα τον δικό του ήρωα. Οι ζωγραφιές τους κολλήθηκαν πάνω σε γλωσσοπίεστρα, μετατρέποντάς τες σε υπέροχες χειροποίητες κούκλες για να παίξουμε κουκλοθέατρο και να ζωντανέψουμε την ιστορία.
εικαστική απόδοση των ρόλων μας στο κουκλοθέατρο με ζωγραφική…
Παρέλαση των ζώων
Ήταν μέρες γεμάτες γνώση, δημιουργία και συνεργασία, μέσα σε ένα κλίμα σεβασμού για τις αξίες που τιμούμε κάθε χρόνο στις 17 Νοεμβρίου.














