“ΣΧΟΛΕΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ”

έχω,έχεις,έχουμε δικαιώματα
Οι μαθητές του 3ου Νηπιαγωγείου Τήνου ανταποκρίθηκαν για μια ακόμα φορά με ενθουσιασμό στο πρόγραμμα της UNICEF “Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών”.
Τα παιδιά παρατήρησαν το εποπτικό υλικό και τις αφίσες που μας έστειλε η UNICEF , προβληματίστηκαν, γνώρισαν τις ανάγκες των παιδιών που ζουν σε άλλες χώρες και ανακάλυψαν ότι τα παιδιά του κόσμου μπορεί να είναι διαφορετικά, αλλά τους αρέσουν τα ίδια πράγματα και έχουν όλα τα ίδια δικαιώματα. Δυστυχώς, όμως ,υπάρχουν παιδιά που στερούνται κάποια από τα πιο βασικά τους δικαιώματα.
Μαθαίνοντας για τις δράσεις της οργάνωσης αποφασίσαμε να ενισχύσουμε το έργο της αγοράζοντας τετράδια, ένα ημερολόγιο και το dvd “το Νησί του Lucanor”,το οποίο έχει ως θέμα τα δικαιώματα των παιδιών.
Τα παιδιά ζωγράφισαν τα δικαιώματα των παιδιών και χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά δημιούργησαν κολάζ με θέμα τα παιδιά του κόσμου.
Μέσα από τις δράσεις αυτές οι μαθητές μας ευαισθητοποιήθηκαν απέναντι στη διαφορετικότητα,ανέπτυξαν συναισθήματα αγάπης και αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους και κατανόησαν πως όλοι οι άνθρωποι έχουν τα ίδια δικαιώματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *