Ανακύκλωση- Οργανικά σκουπίδια – Δράση του Ενεργού Πολίτη
Δράση του Ενεργού Πολίτη
“Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση
για τους τρόπους Αξιοποίησης και Επαναχρησιμοποίησης Ανακυκλώσεων Υλικών”
- Ζητήσαμε από τα παιδιά και τους γονείς τους να φέρουν στο χώρο του σχολείου υλικά Ανακύκλωσης από το σπίτι τους.
- Ομαδοποιήσαμε τα υλικά και τα χωρίσαμε μέσα σε κύκλους: χαρτί , γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο.
- Σκεφτήκαμε να βρούμε τρόπους αξιοποίησης και επαναχρησιμοποίησης αυτών των υλικών στην καθημερινότητά μας , έτσι ώστε αυτά τα ανακυκλώσιμα να γίνουν πάλι χρήσιμα και αξιοποιήσιμα, προστατεύοντας έτσι τον πλανήτη γη από τα σκουπίδια.
- Κάνουμε τα άχρηστα αντικείμενα , χρήσιμα π.χ. το άδειο γυάλινο μπουκάλι αφού το διακοσμήσουμε από έξω το χρησιμοποιούμε ως βάζο λουλουδιών ,το κουτί από τα παπούτσια το χρησιμοποιούμε σαν κουτί αποθήκευσης .
- Κουτί του καφέ από αλουμίνιο, μπορεί να μετατραπεί σε κουμπαρά.
- Συσκευασία του γάλακτος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν χάρτινη κατασκευή κ.α.
- Ενημερώσαμε τα παιδιά και τους γονείς για να τους ευαισθητοποιήσουμε, τι είναι τα οργανικά απορρίματα και η κομποστοποίηση και ποια υλικά ρίχνουμε στον κάδο της κομποστοποίησης.
- Όλα τα οργανικά απορρίματα π.χ. αποφάγια (ψάρι, λαχανικά, γαλακτοκομικά, φρούτα, κρέας , κατακάθι του καφέ, τσόγλια αυγών κ.α.), στάχτη, κλαδιά, πριονίδι, φύλλα και χόρτα. Αυτά είναι ιδιαιτέρως βοηθητικά για την κομποστοποίηση.
- Κομποστοποίηση είναι η διαδικασία αποσύνθεσης και φυσικής ανακύκλωσης οργανικών υλικών.














































