E twinning πρόγραμμα: “Μένουμε σπίτι…μαζί!!!”, Σχολικό έτος 2019-2020

Μένουμε σπίτι μαζί!! E twinning πρόγραμμα 2019-2020

Στις 10 Μαρτίου 2020, η Κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να κλείσουν τα σχολεία της χώρας, για την προστασία όλων από τον Κορωνοϊό. Μια ομάδα Νηπιαγωγών από την Ελλάδα οργάνωσε το E twinning πρόγραμμα : “Μένουμε σπίτι μαζί!!!” και το σχολείο μας αιτήθηκε να συμμετέχει στο πρόγραμμα. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν πάνω από 200 σχολεία, από την Ελλάδα, αλλά και από άλλα σημεία του Παγκόσμιου χάρτη.

Οι αποστολές δίνονταν στα παιδιά μέσω μέιλ, viber, e class και το blog : “Έλα να παίξουμε στο Νηπιαγωγείο“, που ανήκει στη νηπιαγωγό που συμμετείχε στο πρόγραμμα. Οι απαντήσεις των παιδιών επίσης στέλνονταν στη νηπιαγωγό με μέιλ ή  viber. Η νηπιαγωγός επεξεργαζόταν τις απαντήσεις των παιδιών και δημιουργούσε βίντεο, αφίσες, ψηφιακά παιχνίδια που ξαναέστελνε στα παιδιά μέσω των γονέων τους, μέσα από το ίδιο blog και ομάδων στο facebook. Επίσης, το αποτέλεσμα της εργασίας μας αναρτώνταν στο twinspace, όπου και ενώνονταν με τις εργασίες των εταίρων μας σε κάποιο padlet, genial.ly, creatorbook ή βιντεάκι.

Στο power point που ακολουθεί προσπάθησα να συγκεντρώσω το σύνολο της δουλειάς, έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση σε αυτό οι μαθητές που συμμετείχαν τόσο ενεργά, οι γονείς που υπήρξαν συμπαραστάτες στο έργο μας, αλλά και μελλοντικοί μαθητές και κάθε ενδιαφερόμενος!

παρουσίαση μένουμε σπίτι μαζί Τελικό