Ήρθε πάλι η Πασχαλιά… (1ο)

Παρ’ όλο που φέτος είναι μια παράξενη χρονιά.. και αντί να είμαστε στο σχολείο και να ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε το Πάσχα, είμαστε σπίτι και περιμένουμε να περάσουν οι μέρες και να είμαστε ασφαλείς… το Πάσχα δεν καταλαβαίνει απ’ αυτά και τίποτα δεν το σταματά…

Γι’ αυτό κι εμείς, για να μπούμε στο κλίμα των ημερών, μπορούμε να κάνουμε κάποια απ’ τα πράγματα που θα κάναμε και στο σχολείο.

Για να κάνουμε καλή αρχή.. πρέπει πρώτα να μάθουμε τι είναι το Πάσχα; Τι ακριβώς γιορτάζουμε; Γιατί την προηγούμενη εβδομάδα τη λένε Μεγάλη Εβδομάδα; Τι το σπουδαίο έχει;

Και πού κοιτάζουμε να βρούμε απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις; Στα βιβλία! Υπάρχουν πάρα πολλά βιβλία για την ιστορία του Πάσχα. Μερικές προτάσεις μπορούμε να δούμε σε προηγούμενο άρθρο πατώντας εδώ.

Ορισμένες ταινίες όμως, κατάλληλες για παιδιά νηπιαγωγείου, μπορούν να μας βοηθήσουν να φτιάξουμε στη φαντασία μας το πώς ήταν ο κόσμος την εποχή του Χριστού και να ζωντανέψουν στο μυαλό μας αυτά που διαβάζουμε.

Στην παρακάτω ταινία γνωρίζουμε μερικά από τα θαύματα του Χριστού, που οδήγησαν τη φήμη του σε πάρα πολύ κόσμο που τον πίστεψε και τον αγάπησε. Αφού την παρακολουθήσουμε κάνουμε μια ή και περισσότερες ζωγραφιές με τη σκηνή ή τις σκηνές που μας έκαναν την μεγαλύτερη εντύπωση και, όπως στο σχολείο θα φτιάχναμε μ’ αυτές το βιβλιαράκι του Πάσχα, μπορούμε να φτιάξουμε το βιντεάκι του Πάσχα. Τραβάμε λοιπόν φωτογραφία τη ζωγραφιά ή τις ζωγραφιές μας και τις στέλνουμε στα γνωστά mail.