Πάσχα στο σχολείο μας

Holy Cross Happy Easter Animated Quote

Μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Χριστιανοσύνης, την Ανάσταση του Κυρίου, προετοιμάστηκαν να υποδεχθούν οι μικροί μαθητές και μαθήτριες  του Νηπιαγωγείου  μας υλοποιώντας  ένα εμπλουτισμένο με ποικίλες δραστηριότητες πρόγραμμα.

Τα παιδιά γνώρισαν την ιστορία των παθών του Ιησού μέχρι την Ανάσταση,παραβολές και τα θαύματά του καθώς και έθιμα του τόπου και μπόρεσαν να συμμετάσχουν σε κάποια από αυτά μέσα από τις βιωματικές δράσεις, που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο.

Το μήνυμα τής Ανάστασης είναι αυτό που κράτησαν γεμάτοι αισιοδοξία οι μικροί μαθητές μας απευθύνοντας ευχές την τελευταία ημέρα.

 

Καλό Πάσχα σε όλους!Καλή Ανάσταση…

 

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

aytismos

 

 

 

 

 

Κάθε παιδί είναι μοναδικό – με τη δική του φωνή, τον δικό του τρόπο σκέψης και τη δική του ματιά στον κόσμο.Στις 2 Απριλίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό και θυμόμαστε πως η διαφορετικότητα είναι κάτι όμορφο.Μαθαίνουμε να αποδεχόμαστε, να σεβόμαστε και να αγαπάμε κάθε άνθρωπο, ακριβώς όπως είναι.Για τον λόγο αυτό, στο νηπιαγωγείο μας πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες δραστηριότητες, με σκοπό την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και την αναγνώριση της μοναδικότητας κάθε παιδιού.

Αρχικά, παρακολουθήσαμε μέσω του YouTube το παραμύθι «Εγώ, ο απίθανος» και ακολούθησε μια συζήτηση με τα παιδιά για το μήνυμα της ιστορίας. https://www.youtube.com/watch?v=wMxQUnshUGQ&t=51s

Στη συνέχεια, κάθε παιδί ζωγράφισε αυτό που του άρεσε περισσότερο από το παραμύθι, εκφράζοντας τις εντυπώσεις και τα συναισθήματά του.

Αμέσως μετά, τραγουδήσαμε όλοι μαζί το τραγούδι «Εγώ είμαι εγώ», ενισχύοντας με χαρά την έννοια της μοναδικότητας.

https://www.youtube.com/watch?v=kHPxgSLras0

Έπειτα, κάθε παιδί πήρε ένα πορτρέτο και, αφού κοιτάχτηκε στον καθρέφτη, ζωγράφισε τον εαυτό του μέσα σε αυτό. Στη συνέχεια, παρουσιάσαμε κάθε έργο στην ομάδα και ζητήσαμε από τα υπόλοιπα παιδιά να μαντέψουν ποιον απεικονίζει. Τα πορτρέτα κολλήθηκαν σε ένα χαρτόνι, και κάθε παιδί απάντησε στην ερώτηση: “Τι μπορείς να κάνεις τώρα και τι θα ήθελες να μάθεις να κάνεις στο μέλλον;”Μέσα από αυτή τη δραστηριότητα, ενισχύθηκε η αυτοεκτίμηση των παιδιών και η πίστη στις δυνατότητές τους.

Κλείνοντας τη δραστηριότητα, τονίσαμε πως ο καθένας από εμάς είναι μοναδικός και ικανός να κάνει πολλά πράγματα τώρα και ότι στο μέλλον, με προσπάθεια, μπορούμε να πετύχουμε ό,τι επιθυμούμε.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τις δραστηριότητες που πραγματοποιήσαμε

https://www.youtube.com/shorts/LLbBQXl_zho